Безплатно онлайн обучение от големи американски университети

Какво представлява Coursera?

Coursera.org е сайт на предприемаческа компания, която си партнира със 16 от най-известните университети в целия свят, предлагайки онлайн курсове, при това напълно безплатно. Лекциите се видят от известни личности и преподаватели в тези университети.

Част от университетите са University of Washington, University of Michigan, Princeton University, Stanford University. Вижте целия списък на университетите ТУК

 Курсовете

Можете да избирате лекции в 16 различни категории като финанси и мениджмънт, математика, образование, биология, икономика, информационни технологии и други. Вижте всички категории ТУК.

 За да се запишете за даден курс трябва да направите кратка безплатна регистрация, след което да си изберете тема, на която да гледате лекциите. Трябва да се съобразите с графика на започване на всеки курс – график на лекциите както и теяхната продължителност можете да видите ТУК.

След като направите своята регистрация и се запишете за курс имате възможност да преглеждате всички стари лекции – можете да си ги свалите и да гледате видеото повторно. Хубавото е, че за всички лекции имате възможност да свалите и субтитри, така, че дори и да не знаете отлично английски можете чрез Google Translater да „хванете“ основната идея на лекцията.

Освен видео лекциите имате възможност и да дискутирате обсъжданите теми във форума на самата лекция, което пък от своя страна ви дава възможност да се запознаете с хора със същите интереси като вас от целия свят и защо не да намерите бизнес партньор за някое свое начинание.

След като преминете през обучението имате възможност да държите тест и след като издържите теста с минимум 75% успех ще получите сертификат за изкараното обучение.

Това е една отлична възможност за всички, които биха искали да се учат от най-добрите, но нямат физическата или финансова възможност да го направят.

2 comments

Коментирай