Тотална разпродажба на книги

През последните няколко години книгите в библиотеката ми се трупат и трупат. Една част от тях запазвам, друга голяма част подарявам има и такива, които продавам на символична цена.

В момента има около 15-20 заглавия, които искам да ви предложа на изключителна цена. Книгите не са нови, но са неразличими от новите. Не са прегъвани, нямаш смачкани или мръсни страници. Цената на която ги предлагам е различна, но поне на 50% от коричната им цена. Защо да плащате пълната цена, когато можете да заплатите само 50% или дори по-малко. За да поръчате книгите можете да използвате формата за КОНТАКT.

Изпращам по ЕКОНТ с наложен платеж, като цената на доставката е 4 лв.  или чрез Български пощи (до поискване) като цената на доставката е 3 лв. Ако изберете варианта за доставка с Български пощи е необходимо да направите авансово плащане чрез ePay.bg

Ето ги и самите книги:

  1. Зад кулисите на музея – 7 лв. (-54%)

zad kulisite na muzeq

Заглавие: Зад кулисите на музея

Автор: Кейт Аткинсън

Година на издаване: 2012

Корици: Меки

Брой страници: 284

Корична цена: 14.99

Моята цена – 7 лв.

Кратко описание: Руби Ленъкс разказва своя живот от самото си зачатие – историята на обикновено английско семейство от средната класа, белязана от редица нещастни случаи, странни реакции и премълчавани тайни на фона на двете световни войни и следвоенния период, допълнени с исторически факти от фамилната история в бележки под линия. Руби е едновременно чист и по детски безмилостен съдник на семейството си: на баща си Джордж – непоправим женкар, на майка си Бънти – безкрайно раздразнителна и вечно недоволна от живота, на двете си емоционално нестабилни сестри, плюс един куп чудати роднини. Макар историята да прелива от трагични събития, описани с детска безпристрастност и коравосърдечност, хумористичният тон и солидната доза сарказъм постигат неповторим трагикомизъм и предизвикват искрен смях, макар и понякога през сълзи.

2. Морален ли е капитализмът – 6 лв. (-58%)

moralen li e kapitalizmat

Заглавие: Морален ли е капитализмът

Автор: Андре Конт-Спонвил

Година на издаване: 2011

Корици: Меки

Брой страници: 168

Корична цена: 13.99

Моята цена – 6 лв.

Кратко описание: Този много четен и ценен във Франция автор отново предлага интересен и оригинален анализ, който води логично до необходимостта от лична отговорност във взимането и на най-невинните наглед решения. Морален ли е капитализмът? Никой не може да избяга от въпроса, защото всички сме подвластни и на морала, и на капитализма. Като работим, спестяваме и консумираме, ние участваме в икономическата система на капитализма, която едни от нас оправдават, а други осъждат, ръководени от морално-етичните си разбирания. Два подхода, изследвани пределно ясно от познатия вече на българския читател френски философ Андре Конт-Спонвил.

3. Безнадежният живот на Чарли Самърс – 5 лв. (-61%)

beznadejdniq jivot na charli samars

Заглавие: Безнадеждния живот на Чарли Самърс

Автор: Пол Тордей

Година на издаване: 2012

Корици: Меки

Брой страници: 288

Корична цена: 12.99

Моята цена – 5 лв.

Кратко описание: Хектър Четуд-Талбът или Ек, както го наричат приятелите му, се е демобилизирал от армията и се чуди накъде да поеме, когато среща стария си приятел Билбо – собственик на процъфтяващ инвестиционен фонд. Билбо убеждава Ек да отиде да работи за него като „посрещач“ на потенциални богати клиенти – да ги „обработва“ с щедри вечери и разпивки, преди да ги предаде на служителите на фонда. Ек се замогва и по време на голф ваканция в Южна Франция случайно се запознава с Чарли Самърс – английски вариант на Остап Бендер, чиято последна идея е да произвежда у дома си в Англия „вносна японска“ храна за кучета. Не след дълго Чарли цъфва на прага на Ек с пътна чанта в ръка и с глава, гъмжаща от бизнес идеи. А Ек започва да си задава въпроса дали между него и Чарли наистина има някаква съществена разлика…

4. Експедиция REcycle – 7 лв. (-53%)

Експедиция REcycle

Заглавие: Експедиция REcycle

Автор: Вячеслав Стоянов

Година на издаване: 2014

Корици: Меки

Брой страници: 237

Корична цена: 15

Моята цена – 7 лв.

Кратко описание: Вячеслав преминава 6000 километра с колелото си в една уникална велоекспедиция по Черно море. В същността на обиколката са закодирани рециклирането, влиянието на автомобилите върху замърсяването и призивът към осъзнаване и промяна. Мотото на мисията е: „Рециклиране на мисленето в полза на опазването на околната среда“. Името на експедицията – REcycle – е вплело в себе си двата основни елемента на експедицията – рециклиране и колоездене. Маршрутът на велообиколката минава през България, Румъния, Украйна, Крим, Русия, Грузия и Турция по бреговете на Черно море. Целта й е не само да документира незаконни сметища, но и да изследва как различните култура и самосъзнание влияят върху здравето на Черно море и как отделните държави се справят с проблема на „еднократната опаковка“.

5. Изчезващите дестинации – 7 лв. (-56%) – ПРОДАДЕНО

izchezvashtite destinacii

Заглавие: Изчезващите дестинации

Автор: Кембърли Лисагор; Хедър Хенсън

Година на издаване: 2013

Корици: Меки

Брой страници: 368

Корична цена: 16

Моята цена – 7 лв.

Кратко описание: Мачу Пикчу е хипнотичен, древен град на инките, скътан в планините на Перу и безмилостно тъпкан от хиляди крака, което го погубва. Национален парк „Глейсиър“ е отдавна познат със зашеметяващата красота на ледените си полета, но в рамките само на нашия живот ледниците в него ще изчезнат заради глобалното затопляне. В биозаливите на Пуерто Рико хората плуват в трептящото от биолуминисценция море, но утайката, причинена от строителството, убива динофлагелатите – микроорганизмите, които създават този загадъчен блясък. В басейна на Конго в Африка, където сред тучни, яркозелени дъждовни гори свободно бродят човекоподобни маймуни, всекидневно са изсичани пълни с живот дървета. И докато пишем тези редове, изброените места – заедно с много други – биват безвъзвратно променяни – от климата, от екологични фактори, от прекомерна експлоатация и по естествени причини.

6. Пробуждане в Андите – 7 лв.  (-61%) – ПРОДАДЕНО

probujdane v andite

Заглавие: Пробуждане в Андите

Автор: Хорде Луис Делгадо; Мериан Мейл

Година на издаване: 2012

Корици: Меки

Брой страници: 224

Корична цена: 18

Моята цена – 7 лв.

Кратко описание: Живеем в забележително време, защото именно сега отдавна предсказваното изравняване на Земята с оста на Млечния път възвестява Новия изгрев. В Перу потомците на инките наричат това време Пачакути, „завръщането на светлината“ след петстотин години мрак.
В този илюстрован пътеводител най-добрият духовен екскурзовод на Перу Хорхе Луис Делгадо повежда читателя в откривателско пътешествие из най-силно енергийните места на земята – Мачу Пикчу, Свещената долина, езерото Титикака и легендарната Порта на Араму Муру.
В „Пробуждане в Андите“ Делгадо отваря пред нас вратата ькъм своята мистична родина, описвайки пътешествието си към пробуждането, и изпълва разказа си с пленяващи подробности за Перу, неговата история, култура, митове и магия. Делгадо е нашият личен чакаруна – човек мост, който помага на другите да преминат от едно състояние на съзнанието към друго. Делгадо свързва читателите с духовната сила на Андите, Перу и легендата за Инката – завръщането на Децата на Слънцето.

7. Пълно ръководство по мрежов маркетинг – 7 лв. (-61%)

mrejov markiting

Заглавие: Пълно ръководство по мрежов маркетинг

Автор: Джо Рубино

Година на издаване: 2010

Корици: Меки

Брой страници: 382

Корична цена: 18

Моята цена – 7 лв.

Кратко описание: Д-р Джо Рубино е международно признат инструктор по мрежов маркетинг и персонално развитие, автор на осем книги и на две серии аудиокасети на теми, вариращи от как да постигнем успех в мрежовия маркетинг и как да възстановим самочувствието си до как да увеличим бизнес продуктивността си. Бележит оратор и организатор на курсове, той е известен като топ инструктор, а също и заради работата си в сферата на самоусъвършенстването, на изграждането на екипи и подобряване на уменията за комуникация. Книгите и аудиокасетите му са издадени на 18 езика в 47 държави. * Тук се включват: * Тайните за изграждане на милионна организация от човек, врял и кипял в бизнеса. * Система в седем стъпки за построяване на маркетинг династия: Как да постигнем финансова независимост с помощта на мрежовия маркетинг • * Възстановете великолепието си: Ръководство по възвръщане на самочувствието • * Вълшебната лампа: Приказка за лидерството и личното самоусъвършенстване • * Силата на успеха, Том I: 30 принципа за повишаване на личната ви ефективност • * Силата на успеха, Том II: Още принципи за пълноценен живот • * 10 седмици до успеха в мрежовия маркетинг: Тайните за изграждането на вашата милионна организация с помощта на самостоятелен курс за личностно развитие в рамките на 10 седмици • * “Тайна № 1: Мотивацията”- серия от аудиокасети • * Легенда за носителите на светлината: Притча за личностното преоткриване и глобалната трансформация

Коментирай