Що е то Kindle и има ли почва у нас?

Голяма част от свободното си време го прекарвам, четейки книги. Не съм от най-големите фенове на книгите, но обичам да чета. Различни книги, на различни носители – обикновени книги, е-книги на лаптопа или на телефона. От доста време обаче обмислям варианта да си взема някакъв електронен четец. Не таблет, а четец с eInk екран. Гледах, четох и сравнявах характеристики, ползи, цени. Последно се спрях на Kindle – сравнително евтин вариант. Трудното се оказа да намеря магазин, където да продават Kindle и да мога да го разгледам. Що се отнася до цените конкретния модел (Kindle Wi-Fi, 6″ E Ink Display), който аз си избрах върви от 300 лв. нагоре в различни онлайн магазини в България. Цената му в Amazon.com е $79. 

Цената от 114 лв. на Amazon изглежда уникална в сравнение с 300 лв. в родните магазини. Тази цена обаче ($79) е само за потребители с адрес в САЩ. Цената за България е $109 или около 160 лв. – пак доста по-ниска от онези 300 лв. Към цената от $109 трябва да добавите и $29 за доставка и още около $16 мито за вносната стока. Всичко, което платих е $155.98 или около 230 лв. Цената е двойна в сравнение със $79, както е обявен в сайта на Amazon.com, но и доста по-ниска от тази, на която може да се намери в България.

Какво следва? Платих си чинно $155,98 във вторник и след 3 дни (в петък) получих обаждане от DHL, че пратката е пристигнала. От САЩ до България за 3 дни!!! Струваха си тези $29 доставка.

След като разбрах, че Kindle-a ми е тук следваше да си го получа. Да, ама не! Трябва да се освободи от митница. Вариантите са два – или вие да отидете и да си загубите няколко дни (ако не сте правили подобно нещо) или да се доверите на DHL, които ще го направят напълно безплатно от ваше име. Аз избрах втория вариант и за целта от DHL ми изпратиха няколко документа, които трябваше да попълня за издаване на EORI номер и пълномощно специално за случая (отново ми го изпратиха от DHL). Цената на пълномощното при нотариус е 3 лв. След като попълних всички документи ги изпратих безплатно по куриер на DHL. След два дни ми се обадиха, че пратката е освободена от митница и мога да си я получа.

От поръчката в сайта до първото включване на Kindle отне 7 дни. Дори и в най-смелите си мечти не съм очаквал такъв кратък срок.

А ето и малко снимки след като получих пратката:

 

Поръчай Kindle от DimitkoSter Kindle SHOP

 

 

Ново – доставка на Kindle от DimitkoSter.com

 • Искате да имате Kindle?
 • Не искате да давате луди пари за българските сайтове!
 • Нямате кредитна карта?
 • Не ви се занимава с поръчки и освобождаване от митница?
 • Ние от DimitkoSter.com ще ви помогнем!!!
Какво трябва да направите?
 • Посетете Amazon.com
 • Изберете модел, който искате да притежавате
 • Изпратете линка към модела на dimitkoster@gmail.com
 • Ние ще ви върнем обратен е-мейл с крайната цена, за която можем да ви го доставим.
 • Ще го освободим от митница и ще го доставим на посочен от вас адрес

 

3 thoughts on “Що е то Kindle и има ли почва у нас?”

 1. Pingback: TOP 10 на най-четените статии в DimitkoSter.com | DimitkoSter.com

 2. Pingback: Как да поръчаме продукт от Amazon.com? | DimitkoSter.com

Коментирай

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.