Bulgaria Cap Project – в помощ на нуждаещите се

Bulgaria Cap Project

Bulgaria Cap Project

Преди няколко дни попаднах на една Facebook страница, която привлече вниманието ми не със снимки на сладки кученца или мъдри мисли, а с каузата, за която са я направили. Това е страницата на

Bulgaria Cap Project – идеята

Това, което правят хората от Bulgaria Cap Project може да се нарече благотворителност, може да се нарече социална отговорност. Но както и да я наречете – тя има една страна – човешка. Основната идея на организаторите е да се включат в един световен проект за подкрепа на хората, които имат нужда от инвалидна количка. Събират се пластмасови капачки от всякакви бутилки и изделия – минерална вода, безалкохолни, бира, шампоани и всякакви други. След като тези капачки бъдат предадени за рециклиране ще бъдат дарени инвалидни столове на нуждаещите се.

Как да помогнем?

 

Всеки може да помогне много лесно – просто събирайте капачките от минерална вода, безалкохолни напитки, бира и други преди да ги изхвърлите в кофите за боклук. Както казват организаторите – “Боклукът за едни, е помощ за други.” Това, което ние от DimitkoSter.com сме направили е да отделим няколко празни туби от 10 литра от минерална вода и да събираме в тях всички капачки на изпразнени от нас шишета.

След като веднъж започнете да събирате всички капачки на едно място ще се изненадате, колко голямо количество капачки изхвърляте всеки месец. Колкото повече хора се включат – толкова повече капачки ще бъдат събрани.

Къде да предам събраните капачки за Bulgaria Cap Project

 

Към момента има изградени няколко пункта за събиране на капачки, които се намират на следните адреси:

  • ул. Майор Агов 1, София – във фитнес центъра
  • ул. Тодорини Кукли 47, София –  вход на стадион Георги Апарухов
  • ул. Цар Симеон 74, София – магазин на фен клуб Левски
  • бул. Тодор Александров 23, София – магазин на фен клуб Левски
  • ул. Пиротска 126-130, София – магазин за баня – Novara Plus
  • ул. Галилео Галилей 15, София – Био магазин Green Shop

За да подкрепите идеята е достатъчно да харесате страницата във Facebook и да я споделите на вашата стена, за да я видят повече хора.

За допълнителна информация можете да се свържете с организаторите на email: BulgariaCapProject@abv.bg

 

[dropshadowbox align=”none” effect=”lifted-both” width=”500px” height=”” background_color=”#fcf6c7″ border_width=”1″ border_color=”#dddddd” ]Споделете тази статия за да може повече хора да разберат за инициативата. Кажете ни с коментар под статията какво мислите за тази инициатива и дали бихте я подкрепили.[/dropshadowbox]

 

 

Коментирай