Как да бъде успешен? 8 начина за постигане на успех в живота

5 1 vote
Рейтинг на статията

Как да бъде успешен – 8 начина за постигане на успех в живота в продължение на предишната статия Как да бъде успешен и да посгитна всичко, което искам.

В днешната статия ще ти разкрия 8 начина за потигане на успех в живота.

Продължавай да четеш …

№1. Спри да търсиш лесен начин за успех


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Запомни!

Няма лесен път към успеха!

Успехът не можеш да го постигнеш като посетиш няколко семинара или обучения за това. Да, те ще ти помогнат и ще ти дадат насоки, но това не е достатъчно. Сигурно много пъти си чувал историите за Ричард Брансън, Марк Зукърбър, Стив Джобс и много други успешни хора. И знаеш, че те са постигнали своя успех след много, много, много години работа и безсънни нощи.

И въпреки това, ти продължаваш да търсиш лесни начини за постигане на успех.

Защо?

Защото не искаш да се потрудиш? Защото искаш да постигнеш успехът само за една нощ? Това няма да се случи. Така, че вместо да чакаш – започни да караш успехът да се се случва.

№ 2. Започни да си поставяш по-важни цели

Целта ми е да печеля по 5000 лв. на месец пасивен доход.

И още се чудиш защо не си го постигнал?!? Тази цел не е истинска, тя не е изпълнима. И определено не е мотивираща. Парите са чудесно средство, но те няма да те направят щастлив и успешен.

Каква е голяма цел на живота ти?

Може би твоята цел е да помагаш на бездомните хора или на болни деца!

А как ще постигнеш това? Да, ще ти трябват пари. И ето тук парите влизат в действие. Колко пари ще ти трябват за можеш да направиш това, което искаш? Вземи калкулатора (може и този в телефона ти) и направи малко сметки. Сега използвай тази конкретна сума като твоя истинска цел. И си постави конкретна дата, до която да разполагаш с тази сума.

Искам да разполагам с 56 789 лв, до края на 2018 година. С тази сума ще платя храната на 234 човека за 123 дни.

Сега вече има разлика нали? Вече разполагаш с цел, която има краен срок и причина, поради която да я изпълниш.

№ 3. Спри да търсиш одобрението на околните

Ако търсиш начин да бъдеш успешен в живота, няма да го намериш сред хората около теб. Освен ако всички около теб не са вече много успешни. Твоите родители, най-добри приятели, и твоят шеф не са хората, от които трябва да търсиш доказателства, че твоята идея и твоята цел са добри и си заслужава да бъдат преследвани.

Живей своя живот. Спри да търсиш потвърждение от околните за това, че си на прав път. Ако искаш да знаеш, че действаш в правилната посока попитай себе си: Живея ли животът, който искам?

Ако отговорът е ДА. Воаля. ти си на прав път. Това е най-доброто потвърждение.

Ако отговорът е НЕ, или НЕЗНАМ – трябва да направиш някакви промени. Не позволявай на хейтърите около теб да ти повлият. Много често другите си мислят, че знаят какво е най-добре за теб. Но само ти знаеш какво е то.

Вярвай повече в себе си и ще разбереш, че знаеш какво да направиш

№ 4. Започни да живееш мечтите си

Да бъдеш успешен в живота това не е някакъв магически момент, в който да се озовеш изведнъж и всичко да ти е подредено. Да станеш успешен е пътешествие. Между това, което правиш в момента и това, което искаш да правиш в твоето по-добро бъдеще.

И тук не говорим само за това да имаш собствен мултимилионен бизнес. Да започнеш да постигаш мечтите си може да се случи и докато ходиш на редовната си работа.

Ако искаш да имаш собствен бизнес започни да го изграждаш в свободното си време. Преди работа, след работа, през почивните дни. НЕ звучи секси, нали? Но това е начинът да започнеш. Много хора са започнали точно по този начин.

Знам, че искаш да постигнеш всичко и го искаш сега. Но истината е, че трябва да започнеш с малки стъпки, за да разбереш как работи цялата машина.

След това направи, това което искаш. Не чакай!

№ 5. Спри да търсиш някой да ти помогне

Няма нищо лошо в това да поискаш съвет от някой, който има повече опит от теб. Всъщност това може да бъде много полезно и да ти помогне да направиш няколко бързи стъпки напред кариерата или бизнеса ти.

Но много хора не искат просто да поискат съвет или насока, а искат някой друг да свърши работата вместо тях.

Предприемачеството и успехът са свързани с поемането на отговорност, ангажираността и отдадеността на това, което правиш.

Много хора искат да постигнат велики неща, искат финансова свобода, но когато трябва да въведат 1000 продукта в своя онлайн магазин са готови да се откажат или искат някой друг да свърши мръсната работа.

Най-хубавото на предприемачеството е това, че можеш да направиш свой бизнес, по свой начин и по свои разбирания.

Ако разчиташ на някой, който да ти помага и да ти подсказва какво трябва да направите в трудните моменти, ти губиш тази свобода да правиш нещата по свой начин.

Разчитайки на някой да вземе решение вместо теб ти не се развиваш и не научаваш нови неща, които ще ти помогнат в бъдеще.  И никога няма да се научиш от грешките си. Най-лесният начин да научиш нещо е като си „счупиш главата“ и разбереш, че по този начин не става.

№ 6. Започни да изграждаш своята супер сила

Не е необходимо да станеш най-добрият за една нощ. Но можеш да започнеш. Ако постоянно отделяш малко време всеки ден, което да инвестираш в твоето развитие ще се изненадаш колко далеч ще стигнеш само след 1 година.

Ако си стартирал онлайн магазин, отделяй време за да научиш повече за маркетинга и това как да привличаш нови клиенти.  Тествай и прилагай различни методи за привличане на нови клиенти. След 1 година ще знаеш много повече за клиентите и маркетинговите инструменти, които можеш да използваш.

Ако сте писател – пишете всеки ден в продължение на една година.

Ако искаш да отслабнеш или да натрупаш мускули тренирай всеки ден в следващата една година.

За да станеш добър в нещо трябват усилия и много работа.

№ 7. Отърви се от ограничаващите вярвания

Пречки, провали, трудности, отлагане, лоши дни – какво е общото между всичко това?

Всичко това е само в главата ти! Когато се изправиш поредната трудност – трябва да потърсиш веднага начин как да я преодолеш. Сега! Не после, не утре, а днес и сега.

Твоят успех не може да бъде блокиран или спрян от някаква външни обстоятелства. Винаги има  решение.

И решението почти винаги идва след като се премахнат някакви вътрешни бариери и спирачки.

Ако трябва да промениш нещо в себе си – промени го навреме.

 

№ 8. Започни да действаш

Не можеш да постигне нищо (дори и успех) ако не правиш нищо. Няма да изкачиш Еверест, само защото искаш да го изкачиш.

Трябва да инвестираш време и енергия за да изградиш и да посигнеш желаните си цели.

За да бъдеш успешен трябва да изграждаш. Но това изисва време и постоянни и целенасочени действия.

Трябва да работиш по нещата, които ти харесват в свободното си време. Преди работа, след работа, в почивни дни, по време на отпуската.

Работи здраво в свободното си време, за да можеш да си създадеш още повече свободно време.

 

Да бъдеш успешен зависи само от теб.

Може да намериш стотици статии със съвети за успеха, като тази, която четеш в момента, но ако не започнете да действате нищо няма да се случи.

Тази статия вече е към края си и оттук имаш две възможности:

  • Възможност А: Да започнете да създавате нещо – сайт, онлайн магазин, нова книга,
  • Възможност Б: Казваш си, че наистина искаш да си успешен, само ако имаше една добра идея.

Надявам се да си избрал Възможност А. Ако е така можеш да споделиш с коментар под статията какви ще са твоите следващи действия.

Аз съвсем скоро (около средата на септември 2018) ще започна нов дигитален проект, който ще помогне на хората да пестят пари.

Ако искаш да разбереш какъв ще бъде той, можеш да се абонираш са новините в сайта. Ще те информирам веднага когато стартира

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments