afiiliate

Афилиейт маркетинг – как да започнем афилиейт бизнес

5 1 vote
Рейтинг на статията

Афилиейт маркетинг

Не е възможно да се опише започването на афилиейт бизнес и афилиейт маркетинг само в една статия. Афилиейт маркетинга е бизнес като всеки друг бизнес. За да бъдеш успешен в него се изисква – време, усилия, стратегия, бизнес и маркетингов план.

Преди да започнете да се занимавате с афилиейт маркетинг трябва да решите в каква ниша искате да работите.

Какви продукти искате да продавате. Афилиейт маркетинга не е бизнес, в който всеки може да продава всичко. Затова е добре да изберете това, от което разбирате най-много. Ако вие сте строителен инженер и разбирате от строителство е добре да се насочите към подобна ниша. Изберете бизнес, който предлага строителни материали, строителни услуги или продукти и услуги, които са свързани с този вид бизнес.

А ако разбирате малко или много от спорт – можете да изберете ниша за спортни залози.

Афилиейт – бизнес на препоръките

Много важно е да изберете афилиейт програма за продукт или услуга от които разбирате и за които вие е грижа. Това е бизнес на препоръките. Колкото по-добре познавате деден бизнес, толкова по-добри препоръки ще можете да давате.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Разбира се тези продукти или услуги трябва да имат и търсене. Трябва да има и хора, които искат да ги купят.

Защото може страшно много да разбирате от микробиология или вирусология. Колко човека обаче биха се интересували от подобна тема. 

Как да започнете да се занимавате с афилиейт маркетинг

За да започнете успешен бизнес с афилиейт трябва да предприемете няколко важни стъпки:

И за двете ви препоръчвам най-големият доставчик в България – Superhosting.bg

Всичко това ще ви даде възможността да продавате онлайн.

Ако вече имаме уеб сайт вие сте наясно с всичко това, но ако сега започвате – няма страшно. Нещата не са чак толкова сложни, колкото изглеждат. След като вече имате домейн и хостинг трябва да изградите своя уеб сайт. Чрез него ще предлагате продуктите и услугите на вашите афилиейт партньори.

Той не трябва да бъде нещо изключително артистично и сложно. Важно е обаче да има уникално съдържание. Съдържание, което да привлича и задържа посетителите на сайта.

Трябва да прочетете и научите малко за таргетирания трафик, ключовите думи и за оптимизацията на сайта. Това ще ви помогне да ви откриват по-лесно при търсене от страна на потенциалните клиенти.

Избор на афилиейт програма

Следващата изключително важна и критична стъпка е да изберете подходяща афилиейт програма. Има хиляди компании, които предлагат бизнес на принципа на афилиейт, но трябва да бъдете внимателни при избора си.

Преди да се включите в дадена афилиейт програма потърсете информация за нея. Плаща ли наистина, в какъв срок се извършва плащането, методи на плащане, дали има добра конверсия. В платформата на Profitshare можете да намерите идеи за български афилиейт програми.

От тук нататък зависи изцяло от вас колко пари ще изкарвате от афилиейт маркетинг. Хубавото на този вид бизнес е, че има хора, които са направили цяло състояние от това. Има и такива, които не се справят много добре. Хубавото тук, е че не можете да фалирате. От вас зависи дали ще направите 1-2 продажби. Или ще изкарвате допълнителни пасивни доходи за джобни или това ще се превърне във ваш основен доход.

Не забравяйте!!!

Лесни пари няма!

Но не се отчайвайте, ако в началото нищо не продадете.

Променете нещо в сайта.

Сменете афилиейт програмата и усилията ви ще се възнаградят.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

4 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Krassimir Kosstov

Би ме интересувало, каква е всъщност разликата между афилиейт и мрежов, мулти левъл маркетинг или това са само различни названия за едно и също нещо?

FB: Krassimir.Kosstov

[…] Ако още се чудите дали това е подходящо за вас вижте статията Как да започнем афилиейт бизнес […]