Безпалтни футболни прогнози

Как да продаваме повече в онлайн магазин

5 1 vote
Рейтинг на статията

Как да продаваме повече в онлайн магазин е последната тема от безплатния практически курс от Dimitkoster.com – Как да отворим интернет магазин.

В тази тема ще се запознаете с това как да увеличите продажбите. Увеличите ли продажбите ще увеличите и печалбата си.

Както всеки обикновен магазин, така и онлайн магазина се стреми към едно – да продава. И колкото повече продава, толкова по-добре.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Оборотът е по-голям, а това води и до по-голяма печалба.

Въпросът е „Как да продаваме повече?“

Преди всичко трябва да имате стока, която да продавате. След това да отворите онлайн магазин. След като вече имате инсталиран и работещ онлайн магазин трябва да подредите своите стоки на рафтовете.

Помнете!!!

Хората първо „купуват“ снимките на вашия продукт и след това самия продукт. Затова е много важно да подходите сериозно към това да направите качествени снимки на продукта.

След като сте направили качествени снимки на своите продукти е добре да се погрижите за пълното, детайлно и коректно описание на продукта.

Ако е необходимо напишете ръководство за употреба или още по-добре – направете видео ръководство, това ще помогне на посетителите ви да видят продукта в действие.

След като попълните всички реквизити, които изисква софтуера за онлайн магазин трябва да „подредите“ продуктите в магазина – т.нар. Мърчандайзинг.

Това е начин на подреждане на стоките в магазина, който провокира посетителите да купуват не само основните продукти, но и допълнителни. Има няколко неща, на които трябва да обърнете внимание.

Методи за увеличаване на продажбите в онлайн магазин

  • cross sale – това е т.нар. кръстосана продажба. Това е начин за продаване, при който на клиента се предлага продукт различен от този, който той има желание да закупи, но свързан с основния продукт
  • up sale – провокиране на клиента да купи по-скъп продукт или още един. В електронния магазин това може да се направи като обявите безплатна доставка за поръчка над определена стойност. По този начин ще стимулирате вашите клиенти да направят по-голяма поръчка за да не заплащат за доставката
  • етикети – облак с етикети – облак с етикети ще ви помогне да насочите клиентите, които гледат един продукт, към други подобни продукти от същата категория (цвят, размер, капацитет)
  • свързани продукти – това са продукти, които са свързани за употреба. Например ако продавате GSM апарати, свързаните продукти са карти памет, зарядни устройства
  • качествени снимки – в предишната статия споменахме, колко е важно снимките на вашите продукти да бъдат с високо качество. Клиентите купуват първо “визията” на продукта и след това самия продукт
  • видео ръководство или представяне – добре е да направите видео ръководство или упътване за употреба на продукта. Това ще помогне на клиентите ви да се запознаят отблизо с продукта и да видят как фунцинира той.

Новите клиенти за кръвта на бизнеса

Както вече казахме, целите на традиционния и електронния маркетинг са еднакви: да се привличат нови клиенти, да се запазят съществуващите, промоции на продукти, продажби на свързани продукти (cross-sell), продажба на подобрени продукти (up-sell) или по-нови модели на продукти.

Привличането на нови клиенти и запазване на съществуващите се ръководи и много зависи от дейностите по работа с клиентите (customer relationship).

Промоциите, продажбите на свързани продукти, продажбата на подобрени продукти има отношение към търговските похвати и дейности.

Докато работата по обслужването на клиентите (т.е. купувачите, които вече са закупили някакви стоки от вас) може да остане такава, каквато сте осъществявали и до момента на въвеждане на електронна търговия, то системите за електронна търговия задължително трябва да включва богат набор от инструменти за реализиране на едни или други търговски механизми и похвати.

Избор по марка, Модел, Свързани продукти, Проследяване на активността на клиентите, Най-купувани, Най-харесвани,

Има възможност да се прави извадка за даден клиент. Какво друго са си купили останалите, клиенти, които от своя страна са купували същите стоки, които и той е купувал.

Този похват позволява: първо – да се предположи какви стоки биха представлявали интерес за въпросния клиент, като се отчете опита от продажби на всички останалите клиенти със сходни интереси. Ако си купите книга за градинарство, системата да ви предложи да си купите книга и за цветя, при положение, че вече друг клиент го е направил.

И второ: – какво най-вече “върви” и се купи в комплекта с вече закупена стока (ако си купите риза, системата може да ви предложи да си купите панталон, защото вече друг клиент преди това го е направил).

Ако още не сте запазили домейн и хостинг, можете да го направите още сега, а ние ще ви инсталираме софтуера за електронния магазин напълно безплатно.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments