fbpx
Начало - Как плащат афилиейт програмите

Как плащат афилиейт програмите

Kak-plashtat-affiliate-programite

Една от първите и може би най-големи компании, които предлагат афилиейт е Amazon.com и нейната Amazon.com associate program.  Тя не само, че направи Amazon това, което е днес, но и прокара път за още хиляди други компании предлагащи и използващи силата на афилиейт маркетинга.

Получаването на комисионна от продажбата на продукт (Pay Per Sale) е само един от начините за допълнителни доходи чрез афилиейт програми. По-голямата част от афилиейт програмите предлагат някои от следните варианти за плащане на комисионни: 

Pay Per Sale – плаща се комисионна ако е извършена продажба. При този вид комисионна вие трябва да изпратите клиент на сайта на търговеца и той да направи покупка на продукт или услуга.

Pay Per Lead – плаща се комисионна за извършване на определено действие. Най-често това е абониране на бюлетин или продуктов каталог или регистриране на нов потребител. Също така, може да бъде попълване на анкета, изпробване на безплатна програма за определен период от време. Този начин на плащане на комисионна е много близък до CPA програмите.

Pay Per Click – При този вид комисионна сумите, които се заплащат са най-малки, но и имат най-голяма успеваемост за продажба. При този вид комисионна е достатъчно клиентът да кликне на банер или линк на рекламодателя.

Има компании, които предлагат и трите категории комисионни, но повечето предлагат основно Pay Per Sale – комисионна за извършена продажба.

До съвсем скоро нова компания на българския пазар Blancheporte плащаше по 0,25 лв. за всеки клиент, който се абонира за бюлетина на компанията. Докато компаниите за платени оналайн анкети Deadalus online и JTN плащат комисионна за регистрация на клиент.

Вижте списък с афилиейт програми ТУК

Споделете Вашето мнение с нас

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.