fbpx
Начало - Напишете си домашното

Напишете си домашното

Преди да се захванете с нов проект или клиент, помислете за собственото си представяне. Бъдете наистина сигурни, че сте си написали домашното. И когато казваме домашното се има предвид повече от проверка дали компанията има web адрес. Естествено, вие трябва да бъдете добре информирани за последните новини около бъдещият ви клиент. Но това, което наистина искате да знаете е много по-лично. Помислете по този начин: Добрият търговец прави проучване на компаниите, великият търговец прави проучване на хората.

Добре е да има поне една страница информация за човека, с когото ще се срещате. Добре е да знаете какво е важно за него: неговото хоби, неговото семейство, най-забележителните му постижения, това, за което го вълнува най-много.

Единственият критерий за това, каква информация да бъде включена във вашата справка е това да се отнася за човека като личност. Дори информация да се отнася за фирмата, в която работи човекът, тя трябва да бъде задължително свързана с личността му и неговият ежедневен живот.

Дали компанията е имала успешно тримесечие, но отдела, в който той работи преодолява трудностите на пазара са под въпрос. Коя е неговата любима тема за благотворителност? В кой колеж е завършил? Колко деца има? Това са все неща, които имат значение за него. И повярвайте, дори и най-смирените и скромни хора ги интересува това, какво мислят или казват другите за тях. Ако покажете, че и вас също ви е грижа и го разбирате или дори се опитвате да му помогнете, вие ще почувствате благодарността му и ще можете да се възползвате от това.

Целта на цялото това проучване е да намерите допирна точка, която е по-дълбока и по-богата от информацията, която бихте намерили по време на случайна и непредизвикана среща. Ако ви предстои среща с CEO на компания, с която смятате да работите можете да разберете, че той тича в ежегодния маратон на вашия град, просто като напишете името му в Google. Но ако искате да разберете нещо повече за него просто трябва да си напишете домашното.

 

Споделете Вашето мнение с нас

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.