platforma-za-online-magazin

[Обновена] Платена или безплатна платформа за интернет магазин?

5 1 vote
Рейтинг на статията
[обновена на 10 юни]

Мина доста време откакто публикувахме тази статия за това каква платфома за онлайн магазин да изберем. Дали да изберем безплатна платформа като OpenCart, Magento и други или да се спрем на платен вариант. От публикуването на тази статия на пазара се появиха още доста възможности предимно SAAS решения. Точно затова решихме да обновим статията и да направим още по-детайлно сравнение на възможностите при избор на платформа за стартирането на онлайн магазин.

Каква платформа да изберем при стартирането на онлайн магазин

В тази тема ще ви помогнем да решите платена или безплатна платформа за интернет магазин да изберете. Ще обърнем внимание и на това и какви са предимствата и недостатъците на двата варианта.

Дали ще изберете безплатна или платена версия на интернет магазин зависи изцяло от вас. Съществуват много и различни решения, както за платен, така и за безплатен софтуер за онлайн магазин. Както всяка друга стока и тeзи има своите плюсове и минуси.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Не на последно място при взимане на решение трябва да се вземе предвид и това дали тепърва ще започвате бизбес

Платените платформи са добре изглеждащи, добре функциониращи и предлагащи допълнителни и често неограничена техническа поддръжка. Имате възможността да сте уникални и да бъде написана според вашите специфични нужди. Техен основен минус е цената, която варира от няколкостотин до няколко хиляди лева. Препоръчва се за големи магазини и магазин с голям оборот.

Безплатните пък от своя страна, имат редица ограничения във функционалността или броя на продуктите, които можете да продавате – най-често между 15 и 35. В зависимост от това колко артикула смятате да продавате, трябва да изберете и подходящата за вас платформа. Препоръчва се за начинаещи, които просто искат да опит. После много лесно можете да преминете към платена платформа след като започнете да правите постоянни и стабилни продажби.

Тъй като този практически онлайн курс е предимно за начинаещи, високата инвестиция за платена платформа не е най-добрия вариант. Затова ще ви изброя някои от безплатните възможности. Един от най-популярните софтуерни продукти за интернет магазини е Magento, който е с модерен дизайн, сравнително лесен за поддръжка, разполага с различни езикови версии. Също така дава възможност за провеждане на маркетингови кампании, детайлни анализи на отчети за посещения, продажби и извършени поръчки.

Magento e софтуер с отворен код, който можете да променяте в зависимост от вашите предпочитания.

Други популярни софтуерни решения за отваряне на интернет магазин са: PrestaShop, ZenCart, Zlio, Astore amazon, OpenSolution, OpenCart, FreeWay, osCommerce, phpShop и много други. Всички те обаче имат един сериозен недостатък – не поддържат поддръжка и актуализация на български език или поне повечето от тях и ще трябва да си направите инсталацията сами.

Както казахме този практически онлайн курс е насочен предимно към начинаещи интернет търговци, затова ще ви помогнем в избора за правилна платформа за интернет магазин. Това, което ви предлагаме е онлайн магазин от RexCart. При поръчка на домейн и хостинг план от ТУК, вие ще получите напълно безплатно преведена на български система за онлайн продажби на базата на OpenCart.

Софтуерът е изцяло адаптиран за български интернет търговци и освен това ви предлагаме възможността да го инсталираме вместо вас. За всякакви технически въпроси, свързани с използването на този безплатен продукт ще получите бърз и адекватен отговор – отново на български.

За да обобщим ще кажем, че в зависимост от големината на вашия бизнес и вашите лични желания, можете да изберете платена или безплатна платформа за интернет магазин. Освен това ние ви препоръчваме безплатен и напълно адаптиран към българските търговци софтуер. Повече за него ще научите в следващата статия.

Това беше третата тема от безплатния практически курс от DimitkoSter.com – Как да отворим интернет магазин. В тази тема се запознахте с възможностите за и против платения и безплатния софтуер за онлайн магазин.

Очаквайте четвъртата тема от поредицата „Как да отворим интернет магазин” от DimitkoSter.com – Как да отворим интернет магазин?

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

4 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vseznaiko

Хубава статия. Мога само да добавя, че доста важна част от един магазин е да можеш да си експортираш въвведените в интернет магазина стоки към някой онлайн мол (напр. http://directno.com) или към сайт за сравнение на цените(напр. http://pazaruvaj.com).

Скоро имах големи проблеми свързани с този въпрос.

Georgi

Няма безплатен обяд. Който иска сериозно да развива своя онлайн бизнес да не си губи времето с тях. Вече има решения под наем и за десетина лева на месец си спестявате ходенето по мъки.