reklama-na-online-magazin

Реклама и популяризиране на онлайн магазин

5 1 vote
Рейтинг на статията

Вече свършихте основните задачи по регистриране на домейн и хостинг, както и зареждането на магазина със стока. Това е чудесно, но все пак дори най-добрият магазин трябва да има клиенти, които да купуват от него. Затова една от най-важните задачи след SEO оптимизацията е да увеличавате популярността на вашия интернет магазин в интернет. Има хиляди начина да направите това, но ние от DimitkoSter.com ще се спрем само няколко от тях.

Безплатните начини за популяризиране и генериране на трафик:

  • Като начало изпратете линк с адреса на интернет магазина ви на своите приятели. Линка можете да изпратите чрез емейл, Skype или SMS. Помолете вашите приятели да го разгледат и да ви кажат своето мнение. Възможно е да ви дадат ценни съвети или идеи за подобряване на дизайна или навигацията на магазина

  • Участвайте във форуми, които обсъждат теми или продукти като тези, които вие продавате или са близки. Например: Ако продавате спортни уреди – регистрирайте се и участвайте активно в коментирането на теми във форуми и сайтове на спортна тематика. Във всеки форум има възможност да си направите подпис. В подписа сложете кратно описание на продукта или магазина и сложете линк, който да води към него.

  • Оставяне на коментари в блогове – потърсете блогове, в които се публикуват теми свързани с продуктите, които продавате. Оставете коментари като посочите и линк към вашия интернет магазин. Но внимавайте. Оставяйте смислени и съдържателни коментари, за да не бъде сметнат вашия коментар като спам и за бъде забранен от администратора.

  • Направете собствен блог – създайте собствен блог, в който да представяте новите продукти или промоции на вашите стоки. Също така, чрез блога можете да събирате мнение от вашите клиенти, както и да съберете повече информация за това какви хора го посещават. Пуснете анкета сред посетителите за мнението им какво биха искали да четат или да срещнат на вашия сайт.

  • Естествено – Facebook. 100% имате профил или поне сте чували за FACEBOOK. Той дава възможността да публикувате линк към вашия интернет магазин, който да се вижда на вашата стена. Също така можете да изпратите съобщение до “приятелите” ви във Facebook с информация, че вече имате собствен онлайн магазин.

  • Google Places – Той е част от системата Google Maps, която ви дава възможност да отбележите вашия бизнес и да дадете повече информация за това. Включването на бизнес обекти е безплатно и дава допълнителен канал, през който клиент може да достигне до вашия онлайн магазин. Основната идея и, когато някой търси в Google.bg по ключова фраза, в която има местоположение, като например „магазин мебели София“ в нормалните резултати от търсене се показва и карта, на която са отбелязани обекти. Като заглавие има връзка „Местни бизнес резултати за магазин мебели в района на София“, която отваря списък с всички регистрирани обекти съдържащи в описанието си думите магазин и мебели, като отдясно има по-голяма карта с отбелязани местоположения.


А сега и платените начини за реклама и популяризиране на онлайн магазина

  • Лидер в областта на платените реклами е Google Adwords – За да използвате този инструмент е необходимо да имате регистрация и Google профил. Създавате реклами и избирате ключови думи, които са думи или фрази, свързани с бизнеса Ви. Рекламите Ви се показват в Google. Когато хората търсят с Google, като използват една от ключовите Ви думи, рекламата Ви може да се покаже до резултатите от търсенето. Сега рекламирате пред потребители, които вече се интересуват от Вас. Привличате клиенти. Хората могат просто да кликнат върху рекламата Ви, за да извършат покупка или да научат повече за Вас.

  • Реклама във Facebook – покажете своя онлайн магазин или продукт на вече 1 млн потребители в България, които използват социалната мрежа. Създаването на реклама във Facebook е лесно и сравнително евтино, като сами имате възможността да определите своя рекламен бюджет и целева аудитория. Ако не успеете да направите рекламата сами просто се свържете с нас на емейл admin@dimitkoster.com и ние ще ви изпратим подробни инструкции как точно да го направите.

  • Реклама с банери в други портали и сайтове – това е сравнително скъпа реклама и не много работеща вече.

🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тукАко малко се замислите сме сигурни, че ще намерите много други начина, по които ще можете да популяризирате вашия интетернет магазин.


БОНУС #1

За всеки, който поръча домейн и хостинг от нас ще направим ревю на вашия онлайн маагзин, като напишем кратка статия в нашият сайт DimitkoSter.com, в която на кратко ше представим вас и вашия интернет магазин, както и стоките, които предлагате. Ще го направим напълно безплатно.

БОНУС #2

За всеки, който поръча домейн и хостинг от нас ще има възможност да добави своя интернет магазин в каталога за онлайн магазини на нашите партньори от RexCart.com. Ще го направим напълно безплатно.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments