fbpx

Списъците със задачи – ключът към ефективност / Част 1

Списъци със задачиСписъци със задачи – подобрете личната си продуктивност

Случва ли ви се често да се чувствате затрупани от работа и задачи, които трябва да свършите? Забелязвате ли постоянно задаващ се порой от крайни срокове? Или просто ви се случва да забравите да направите нещо важно, така че хората да ви преследват за да бъде свършена задачата.

Всичко това са симптоми на не-добре-подреден списък със задачи (to-do list) или списъци със задачи. Списъкът със задачи е изброяване на приоритети на всички задължения, за които трябва да се погрижите. Той описва всичко, което трябва да свършите, като най-важните задачи са най-отгоре в списъка, а по-маловажните или не важни задачи се поставят най-отдолу на списъка.

Защо да използваме списъци със задачи?

Въпреки че това звучи като нещо лесно, което можете да направите, когато започнете да използвате списъците със задачи правилно, вие ще направите първата стъпка към подобряване на вашата лична продуктивност, което е предпоставка за истински успехи в работата.

С поддържанете на списъци със задачи, вие си гарантирате, че държите всички задачи, които трябва да изпълните на едно място. Това е от съществено значение за да не пропуснете някоя важна задача. Чрез приоритизиране на работата вие ще планирате редът, в който ще изпълните записаните задачи, като можете да видите коя задача изисква вашето пълно внимание и коя задача можете да забравите и да оставите за изпълнение доста по-късно. Списъците със задачи са същността на това да победите свръхнатовареността. Без списъци със задачи вие изглеждате все едно сте хаотични, нефокусирани и безотговорни за хората около вас. С помощта на списък със задачи вие ще бъдете много по-добре организирани и ще изглеждате по-отговорни, щом не забравяте какво имате да изпълнявате. Това е от изключителна важност за успеха на това, с което се занимавате.

 

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.