10 причини защо да продаваме в eBay?

5 1 vote
Рейтинг на статията

Отминаха дните, в които когато човек иска да си купи нещо отива до кварталния магазин. В наши дни, когато почти всеки има достъп до интернет в дома си се променят и навиците за пазаруване на голяма част от хората.

Тази тенденция се засили особено много през 2020 година, по време на глобалната пандемия. Много бизнеси преминаха изцяло онлайн, а още повече започнаха освен трационния си модел, да предлаг услугите и продукти си и онлайн.

Благодарение на интернет и понятието пазар се променя.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


В момента един от най-големите пазари в цял свят е eBay. В eBay всеки може да купи или продаде дори и от „пиле мляко“ (с изключение на забранените от eBay стоки).

Благодарение на eBay можете да превърнете ненужните ви вещи и подаръци в известна сума пари. След това да ги а използвате да си купите нещо полезно и практично или да си платите екскурзията, за която не ви останаха пари миналата година… 

Още ли се чудите дали да започнете да продавате в eBay?

10 причини защо да започнете да продавате в eBay веднага

1. Да започнете да продавате в eBay е по-евтино

За стартирането на онлайн бизнес се изискват много по-малко средства в сравнение с традиционния начин. Това е така, защото нямате нужда от предварителното закупуване на голяма бройка от предлаганите продукти. Спокойно можете да започнете с дропшипинг. След като се уверите, че сте избрали правилните продукти, можете да започнете да купувате по-голямо количество стока и да договорите по-ниски цени.

2. Лесно е

Създаването на обява, с това което продавате е изключително лесно и отнема само няколко минути. При това таксата за това е безобразно ниска в сравнение с печалбата, която можете да извлечете. При създаване на обява трябва да имате предвид ключовите думи, които използват вашите потенциални клиенти.

Това ще ви помогне да излезете едни гърди пред вашите конкуренти, предлагащи същите или сходни продукти.

3. Винаги можете да попитате

eBay разполага с огромна база от помощни материали. Със своята система за обслужване на клиентите и ръководства – както и видео материали ще ви подпомага във вашият старт и по всяко време, когато имаме нужда от помощ.

Освен това има стотици форуми, Facebook групи и сайтове, които дават подробни инструкции за това как да бъдете по-успешни.

4. Можете да започнете с нещо малко

Ако не сте 100% сигурни дали това е вашият бизнес и дали сте си го представяли точно по този начин, можете да започнете с малко на брой стоки. След това, когато продажбите потръгнат можете да увеличавате броя на предлаганите от вас стоки.

5. Няма нужда от постоянен контрол

Веднъж след като сте пуснали обява за това, което продавате не е необходимо постоянно да наглеждате какво се случва с продукта ви. Това е бизнес, който се движи от само себе си за определен период от време.

Това, което се изисква от вас е да обновявате продукти на някакъв интервал от време и да подобрявате представянето им.

6. Можете да го правите от всякъде

Вместо да продавате само в един град и само на един пазар – чрез eBay можете да достигнете до всяка точка на сведа, до която желаете. Можете да продавате от вкъщи без да се налага да наемате скъп офис и да плащате висок наем и разходи за транспорт от дома си до работното място.

Има достатъчно много платформи, с които да направите интеграция и дори няма да се налага да обработвате поръчки.

7. Проста и лесна система за плащане

Плащането става веднага след като някой си купи вашия продукт. Не е нужно да чакате с дни докато бъде извършен банков трансфер или пък получите плащане. Единственото, което ви е необходимо е да имате PayPal акаунт, който да регистрирате в eBay профила си. Ако още нямате PayPal сметка можете да се регистрирате сега. (през 2021 това се промени и вече има различен модел на разплащане.)

8. Вие сте защитени

Благодарение на политиката си за работа със съобщения и защита от измами, eBay ви предпазва от злонамерени действия и измами. Системата за рейтинг работи във ваша полза.

9. Можете да отворите собствен магазин

eBay предоставя възможността да създадете свой електронен магазин. Там можете да продавате само вашите продукти. Това ще ви помогне да работите като самостоятелна единица, но възползвайки се от всички предимства на системата.

10. Бизнесът ви може да се променя и да расте

Вие можете да предлагате нови продукти през различните части на годината. Или можете да се специализирате в предлагането само на един продукт.

Какво и колко ще продавате зависи изцяло от вас и вашето желание за растеж и развитие. Продажбите в eBay могат да ви останат само като хоби и да се освободите от непотребните ви вещи. Но ако имате желание можете да се фокусирате в това, което продавате и това да се превърне в основния ви финансов доход.

Ако не сте сигурно от къде да започнете вижте нашето ръководство за начинаещи – Как да продаваме в eBay

.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
popeto

Статията е доста смешна за хора които знаят за какво иде реч.
– създаването на Пейпал е сложна стъпка.Понякога не признават фактурите с които доказваш адреса си защото са на български.
-акаунта стартира с лимит 10 продажби.Лимита става 30 продажби на месец след като изпълниш две условия – 90 дни от първа продажба и минимум 10 положителни рейтинга.До тук звучи добре,НО …. рейтинги в Ибей дават не повече от 20-25% от купувачите.Демек-продаваш 3 месеца по 10 неща на месец и шанса да получиш 10 положителни рейтинга е доста минимален.
Ако недай си боже мините през цетката се подгответе за нещо интересно – 21 дена холд на парите в Пейпал.Идеята е,че ужким защитават купувачите.Истината е,че работят с твоите пари.
След две години някакви опити с няколко акаунта видях и следния „дебел“ – оценките за поща (транспорт) от страна на купувачите са зверски ниски.Може би защото пощите са ни бавни,може би защото не искат да чакат повече от 10 дена.Може би защото сме дървена държава и нямаме избор за евтин транспорт до света.
Какви са ми проблемите в момента:
Нисък рейтинг за транспорт – няма измъкване.
Кейсове на 4-5 ден от страна на купувачи.Новите правила позволяват да си клатят зверски и което е по-гадното-дори и да излезне тракинга като доставен в ЮСПС пак ти взимат парите.Следват разговори по телефон с индийските маймуни от Ибей и фифти фифти връщане на парите.
Тъй като явно политиката на Ибей е да клати продавачите има и още нещо-бориш се години за по-голями лимити за продажба и ти ги взимат за месец само защото няколко т..нара ти дадат по-малко звезди за транспорт.

Имам 4 акаунта с по над 200 рейтинг като продажби.След две години и нещо стигнах,че да правиш бизнес в Ибей е чиста проба загуба на време,нерви и пари.Масово мнение от последната година дори в техния форум.Сега дишам спокойно-собствен сайт,правилно настроен според идеите на Гугал.Единствено давам пари за банери по форуми в чужди държави.
Предимства:по-малко разходи и по-големи печалби.