fbpx
Начало - 10 причини защо да продаваме в eBay?

10 причини защо да продаваме в eBay?

0 0 votes
Рейтинг на статията

Отминават дните, в които когато човек иска да си купи нещо отива до кварталния магазин. В наши дни, когато почти всеки има достъп до интернет в дома си се променят и навиците за пазаруване на голяма част от хората. Благодарение на интернет и понятието пазар се променя. В момента един от най-големите пазари в цял свят е eBay. В eBay всеки може да купи или продаде дори и от „пиле мляко“ (с изключение на забранените от eBay стоки). Благодарение на ebay можете да превърнете ненужните ви вещи и подаръци в известна сума пари, които да използвате да си купите нещо полезно и практично или да си платите екскурзията, за която не ви останаха пари миналата година… 

Още ли се чудите дали да започнете да продавате в eBay? Ако е така, ето ви

10 причини защо да започнете да продавате в eBay веднага

1. Да започнете да продавате в eBay е по-евтино

от това да започнете какъвто и да е друг бизнес, свързан с продажбите. Това е така, защото не се нуждаете от почти никакви инвестиции и дори без да се налага да теглите загробващ ви кредит от някоя банка.

2. Лесно е

създаването на обява, с това което продавате е изключително лесно и отнема само няколко минути. При това таксата са това е безобразно ниска в сравнение с печалбата, която можете да извлечете

3. Винаги можете да попитате

– eBay, със своята система за обслужване на клиентите и ръководства – както и видео материали ще ви подпомага във вашият старт и по всяко време, когато имаме нужда от помощ.

4. Можете да започнете с нещо малко

– ако не сте 100% сигурни дали това е вашият бизнес и дали сте си го представяли точно по този начин, можете да започнете с малко на брой стоки и след това, след като нещата потръгнат можете да увеличавате броя на предлаганите от вас стоки.

5. Няма нужда от постоянен контрол

– веднъж след като сте пуснали обява за това, което продавате не е необходимо постоянно да наглеждате какво се случва с продукта ви. Това е бизнес, който се движи от само себе си за определен период от време.

6. Можете да го правите от всякъде

– вместо да продавате само в един град и само на един пазар – чрез eBay можете да достигнете до всяка точка на сведа, до която желаете. Можете да продавате от вкъщи без да се налага да наемате скъп офис и да плащате висок наем и разходи за транспорт от дома си до работното място.

7. Проста и лесна система за плащане

– плащането става веднага след като някой си купи вашия продукт. Не е нужно да чакате с дни докато бъде извършен банков трансфер или пък получите плащане. Единственото, което ви е необходимо е да имате PayPal акаунт, който да регистрирате в eBay профила си. Ако още нямате PayPal сметка можете да се регистрирате сега.

8. Вие сте защитени

– благодарение на политиката си за работа със съобщения и защита от измами eBay ви предпазва от злонамерени действия и измами. Системата за рейтинг работи във ваша полза.

9. Можете да отворите собствен магазин

– eBay предоставя възможността да създадете свой електронен магазин, само за вашите продукти, което ще ви помогне да работите като самостоятелна единица, но възползвайки се от всички предимства на системата.

10. Бизнесът ви може да се променя и да расте

– вие можете да предлагате нови продукти през различните части на годината или можете да се специализирате в предлагането само на един продукт. Какво и колко ще продавате зависи изцяло от вас и вашето желание за растеж и развитие. Продажбите в eBay могат да ви останат само като хоби и да се освободите от непотребните ви вещи или да се фокусирате в това, което продавате и това да се превърне в основния ви  финансов доход.

Вижте нашето ръководство за начинаещи – Как да продаваме в eBay
Вземи БЕЗПЛАТНО копие на ръководството – Как да продаваме в eBay

* indicates requiredАз съм


0 0 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
popeto

Статията е доста смешна за хора които знаят за какво иде реч.
– създаването на Пейпал е сложна стъпка.Понякога не признават фактурите с които доказваш адреса си защото са на български.
-акаунта стартира с лимит 10 продажби.Лимита става 30 продажби на месец след като изпълниш две условия – 90 дни от първа продажба и минимум 10 положителни рейтинга.До тук звучи добре,НО …. рейтинги в Ибей дават не повече от 20-25% от купувачите.Демек-продаваш 3 месеца по 10 неща на месец и шанса да получиш 10 положителни рейтинга е доста минимален.
Ако недай си боже мините през цетката се подгответе за нещо интересно – 21 дена холд на парите в Пейпал.Идеята е,че ужким защитават купувачите.Истината е,че работят с твоите пари.
След две години някакви опити с няколко акаунта видях и следния „дебел“ – оценките за поща (транспорт) от страна на купувачите са зверски ниски.Може би защото пощите са ни бавни,може би защото не искат да чакат повече от 10 дена.Може би защото сме дървена държава и нямаме избор за евтин транспорт до света.
Какви са ми проблемите в момента:
Нисък рейтинг за транспорт – няма измъкване.
Кейсове на 4-5 ден от страна на купувачи.Новите правила позволяват да си клатят зверски и което е по-гадното-дори и да излезне тракинга като доставен в ЮСПС пак ти взимат парите.Следват разговори по телефон с индийските маймуни от Ибей и фифти фифти връщане на парите.
Тъй като явно политиката на Ибей е да клати продавачите има и още нещо-бориш се години за по-голями лимити за продажба и ти ги взимат за месец само защото няколко т..нара ти дадат по-малко звезди за транспорт.

Имам 4 акаунта с по над 200 рейтинг като продажби.След две години и нещо стигнах,че да правиш бизнес в Ибей е чиста проба загуба на време,нерви и пари.Масово мнение от последната година дори в техния форум.Сега дишам спокойно-собствен сайт,правилно настроен според идеите на Гугал.Единствено давам пари за банери по форуми в чужди държави.
Предимства:по-малко разходи и по-големи печалби.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: