Начало - 5 причини да използвате Gmail

5 причини да използвате Gmail

5-prichini-da-izberere-gmail
5 1 vote
Рейтинг на статията

Gmail защо е предпочитаният имейл доставчик

В последните няколко години имейлът стана част от ежедневието на всеки човек. Или поне на по-голямата част от активното население от страната. Електронната поща се използва както за комуникация с приятели, така и водене на бизнес кореспонденция. Съществуват хиляди компании, които предлагат услугата електронна поща. У нас има и голям брой български компании, които предлагат подобна услуга, като най-популярните от тях са Abv.bg, Dir.bg, Mail.bg. От световните мейл клиенти най-популярни са Yahoo! Mail (около 275 млн. регистрации), Hotmail.com (около 355 млн. регистрации), Gmail.com (около 193 млн. регистрации) и много други. Това са данни към средата на 2010 година. Голяма част от хората имат регистрации в различни мейл доставчици и използват повече от 1 е-майл.

Защо обаче аз използвам основно GMail и защо го предпочитам пред всички останали:

1. Търсене

Каква е причината да бъде създадена компанията Google? Да търси! И това може би е една от най-често използваните от мен функции в моя Inbox. Получавайки десетки писма дневно, не е възможно човек да запомни кога и какво е получил. Но функцията за търсене в пощата е идеалното решение за мен.

2. Използване на няколко е-мейл адреса в един Inbox

Една също много полезна за мен функция е обединяването на няколко e-mail акаунти в един Inbox. По този начин можете да обедините всички входящи съобщения, които получавате използвайки само една поща. Така спестявате време за проверка на всеки един акаунт поотделно и елиминиране на възможността да пропуснете някое важно съобщение.  Тази функция се активира от настройките на е-мейл акунта или Lab – Multiple Inboxes.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Тази функция ви дава и възможността когато изпращате е-мейл да избере от кой от вашите акаунти да  бъде изпратен.

3. Tasks / Списък със задачи

В е-майл акаунта имате възможност да добавите услугата Tasks, която да ви напомня за задачите, които имате да изпълнявате и така да не ги пропускате. Това още веднъж ви спестява време. Проверявайки пощата си  имате възможност директно да поставяте получените съобщения в Tasks, давайки ви възможност те да бъдат изпълнени по-късно.

4. Използвате го на мобилния телефон

Тъй като моята работа е свързана с ежедневно пътуване, за мен е важно да имам достъп до пощите си по всяко време, когато ми потрябва нещо. Има различни варианти за използването на Gmail директно на телефона – единият е да си свалите приложение, което да инсталирате в зависимост от марката мобилен телефон, който използвате (виж тук) или директен достъп през web browser или през мейл клиента на телефона. Всичко това ви дава свободата да пътувате и да имате достъп до важната информация в е-мейл акаунта си.ю

5. On-line / Off-line

G-mail дава възможността да си свалите desktop приложение, което ви дава възможност да имате достъп до пощата си дори и да нямате достъп до интернет в даден момент. Това също е една много удобна функция, която ви дава независимост от това дали имате интернет или не.

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: