fbpx

5 причини да използвате Gmail

5 prichini da izpolzvame GMAIL
shopsector.com

Gmail защо е предпочитаният имейл доставчик

В последните няколко години имейлът стана част от ежедневието на всеки човек. Или поне на по-голямата част от активното население от страната. Електронната поща се използва както за комуникация с приятели, така и водене на бизнес кореспонденция. Съществуват хиляди компании, които предлагат услугата електронна поща. У нас има и голям брой български компании, които предлагат подобна услуга, като най-популярните от тях са Abv.bg, Dir.bg, Mail.bg. От световните мейл клиенти най-популярни са Yahoo! Mail (около 275 млн. регистрации), Hotmail.com (около 355 млн. регистрации), Gmail.com (около 193 млн. регистрации) и много други. Това са данни към средата на 2010 година. Голяма част от хората имат регистрации в различни мейл доставчици и използват повече от 1 е-майл.

Защо обаче аз използвам основно GMail и защо го предпочитам пред всички останали:

1. Търсене

Каква е причината да бъде създадена компанията Google? Да търси! И това може би е една от най-често използваните от мен функции в моя Inbox. Получавайки десетки писма дневно, не е възможно човек да запомни кога и какво е получил. Но функцията за търсене в пощата е идеалното решение за мен.

2. Използване на няколко е-мейл адреса в един Inbox

Една също много полезна за мен функция е обединяването на няколко e-mail акаунти в един Inbox. По този начин можете да обедините всички входящи съобщения, които получавате използвайки само една поща. Така спестявате време за проверка на всеки един акаунт поотделно и елиминиране на възможността да пропуснете някое важно съобщение.  Тази функция се активира от настройките на е-мейл акунта или Lab – Multiple Inboxes.

Тази функция ви дава и възможността когато изпращате е-мейл да избере от кой от вашите акаунти да  бъде изпратен.

3. Tasks / Списък със задачи

В е-майл акаунта имате възможност да добавите услугата Tasks, която да ви напомня за задачите, които имате да изпълнявате и така да не ги пропускате. Това още веднъж ви спестява време. Проверявайки пощата си  имате възможност директно да поставяте получените съобщения в Tasks, давайки ви възможност те да бъдат изпълнени по-късно.

4. Използвате го на мобилния телефон

Тъй като моята работа е свързана с ежедневно пътуване, за мен е важно да имам достъп до пощите си по всяко време, когато ми потрябва нещо. Има различни варианти за използването на Gmail директно на телефона – единият е да си свалите приложение, което да инсталирате в зависимост от марката мобилен телефон, който използвате (виж тук) или директен достъп през web browser или през мейл клиента на телефона. Всичко това ви дава свободата да пътувате и да имате достъп до важната информация в е-мейл акаунта си.ю

5. On-line / Off-line

G-mail дава възможността да си свалите desktop приложение, което ви дава възможност да имате достъп до пощата си дори и да нямате достъп до интернет в даден момент. Това също е една много удобна функция, която ви дава независимост от това дали имате интернет или не.

Коментирай

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.