bqla karta

Бяла карта – карта без такси

0 0 votes
Рейтинг на статията

Няколко пъти в сайта сме писали статии за това как да си управляваме парите. Какво е добре да правим и какво не, за да можем да спестяваме или да изкарваме повече пари.

За да имаме стабилни финанси трябва да се обърне внимание на управлението на парите. Какво може да направи всеки от нас за да управлява добре парите си?

За мен на първо място, това е знанието и информацията.

Ако нямаме знания, нямаме информация, ще продължим да допускаме едни и същи грешки и няма подобрим финансовото си състояние. Неведнъж е ставало дума, че трябва да се внимава с кредитите и кредитните карти. Но като всяко нещо и тук има две страни на монетата.

Да имате кредит и кредитна карта може да бъде във ваш минус, но ако разполагате с информация и знаете как да ги използвате няма нищо страшно. Дори напротив- можете да я превърнете в свое оръжие за генериране на отстъпки.

Кой стои зад Бяла Карта


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Бяла карта е кредитна карта на компанията АКСЕС ФАЙНАНС ООД и е на пазара от 2013 година. Идеята, която се крие зад Бяла карта е възможността всеки, който има нужда от допълнителни средства да се възползва от тях, точно когато са му необходими и при това на сравнително ниска цена и при лесни и достъпни условия.

Кредитна карта, която ви дава отстъпки

Лимитът, за който може да се кандидатства е до 3000 лв., след като се извърши оценка на кредитна история на клиента. Стандартния срок на валидност на картата е 3 години.

Предимствата на Бяла карта пред останалите кредитни картни нашият пазар са няколко.

На първо място това е високият процент одобрени клиенти и опростени условия за кандидатстване. Около 50% от клиентите получават своята кредитна карта на посочен от тях адрес до няколко дни след подаване на заявка. Този процент при останалите банки в България е около 10%.

Какви такси и лихви се дължат

Другото, което прави Бяла-та карта за предпочитане е липсвата на такси, които са доста високи при кредитните карти издадени от банка. Тук нямате годишна такса за обслужване – която е между 25 и 50 лв. на година при стандартните кредитни карти. Друг много голям плюс е липсата на такса за теглене от банкомат, която обикновено е около 5-6 лв. Няма такса за плащане при търговци в страната. И не на последно място разполагате с кредитен лимит до 3000 лв.

Естественото безплатен обяд няма и при Бяла карта както и при другите кредитни карти се плаща лихва върху сумата, която сте използвали.

Лихвите при стандартни кредитни карти е около 19-20% на година, което прави средно по 1.6% на месец. При Бяла карта тази лихва е малко по-висока – 3.6% на месец, която се начислява само върху използваната сума. Това означава, че ако използвате 100 лв. от карта и възстановите парите след 1 месец ще трябва да върнете 103.60 лв., което не е много, нали?

Естествено при по-голяма сума и по-дълъг период от време ще трябва да върнете по-голяма сума, но както казах в началото на статията трябва да управляваме парите си умно.

Това, което прави Бяла карта по-малко атрактивна от другите кредитни карти, е това, че няма гратисен период, в който да върнете използваната сума без да плащате лихва. Това означава, че винаги щом използвате картата ще се наложи и да платите лихва за сумата, която се използвали, в зависимост от срока до пълното погасяване.

Как да извлечем максимална полза от употребата на Бяла карта

И като говорим за умно използване на кредитната карта идва и другото отличително предимство на Бяла карта – това е мрежата от търговци партньори, при които получавате отстъпка при всяка покупка.  Тя може да се използва и като клубна кредитна карта, с която да се разплащате в партньорската мрежа на Бяла Карта за постоянни отстъпки или се възползвате от специалните промоционални оферти в Белият магазин. Някои от най-популярните партньори са Техномаркет (5% отстъпка), Хиполенд (8%), Еврооптик (20%), LTB (10%), Mебели Явор (8%), Ресторант При Яфата (20%) и още много други. Всички партньори, при които изпозлвате остъпка може да намерите в страницата ОТСТЪПКИ от ПАРТНЬОРИ.

Нека да направим една сметка:

Искате да си купите нов диван на стойност 1000 лв. Отивате в мебели Явор (те са партньор на Бяла карта и дават 8% отстъпка) и си го купувате от там използвайки вашата Бяла Карта. Като член в клуба вие получавате 8% остъпка или това са 80 лв. Тъй като вие сте УМЕН потребител в рамките на следващият месец възстановявате сумата в кредитна карта и плащате само лихва 3.6% върху използваната сума от 1000 лв. или това са 36 лв. Така вие сте спестили първо 80 лв., платили сте лихва 36 лв, и се оказва, че сте спестили чисто 44 лв.

И за скептичните още един пример:

[Искате да си поръчате очила. Харесвате си такива в Еврооптика на стойност 250 лв. Закупувайки от от парньора получавате 20% остъпка т.е. плащате само 200 лв и спестявате 50 лв. Връщате парите в картата на следващият месец и плащате лихва  7.2 лв. Реално спестявате 42,80 лв. Трудно ли е?

Нашият приятелски съвет е да погасявате усвоената сума по картата съобразно посочените в Договора срокове, за да ви е максимално изгодно. Възползвайте се от предимствата и ги обърнете в своя полза.

Всички партньори на Бяла карта, при които изпозлвате остъпка може да намерите в страницата ОТСТЪПКИ от ПАРТНЬОРИ.

Кандидатстване за Бяла Карта?

Няма такси за кандидатстване за Бяла карта. Трябва само да попълните кратка регистрационна форма на сайта, която изглежда така:

кандидатстване за бяла карта
Кандидатствай за Бяла Карта

След това служител на компанията ще ви се обади за да довършите процеса по кандидатстване.

Последвай ме в LinkedIn

Подобни статии

0 0 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments