fbpx

Ако искате да си опитате късмета, може да го направите, като получите до 200 лв. бонус. От Efbet.com предоставят на всички наши читатели бонус в размер до 200 лв. ако при регистрация посочат в поле афилиейт код  – следния код 977. Това поле се намира най-отдолу на формата за регистрация. Регистрирай се и вземи 200 лв. бонус

Бяла карта – карта без такси

bqla karta

Няколко пъти в сайта сме писали статии за това как да си управляваме парите, какво да правим и какво не, за да можем да спестяваме или да изкарваме повече пари. За да имаме стабилни финанси трябва да се обърне внимание на управлението на парите. Какво може да направи всеки от нас за да управлява добре парите си?

За мен на първо място, това е знанието и информацията. Ако нямаме знания, нямаме информация, ще продължим да допускаме едни и същи грешки и няма подобрим финансовото си състояние. Не веднъж е ставало дума, че трябва да се внимава с кредитите и кредитните карти, но като всяко нещо и тук има две страни на монетата. Да имате кредит и кредитна карта може да бъде във ваш минус, но ако разполагате с информация и знаете как да ги използвате няма нищо страшно.

Какво имам предвид? Наскоро се запознах с един продукт, който не е толкова нов.

Това e Бяла карта

Бяла карта е кредитна карта на компанията АКСЕС ФАЙНАНС ООД и е на пазара от 2013 година. Идеята, която се крие зад Бяла карта е възможността всеки, който има нужда от допълнителни средства да се възползва от тях, точно когато са му необходими и при това на сравнително ниска цена и при лесни и достъпни условия.

Предимствата на Бяла карта пред останалите кредитни картни нашият пазар са няколко. На първо място това е високият процент одобрени клиенти и опростени условия за кандидатстване. Около 50% от клиентите получават своята кредитна карта на посочен от тях адрес до няколко дни след подаване на заявка. Този процент при останалите банки в България е около 10%.

Другото, което прави Бяла-та карта за предпочитане е липсвата на такси, които са доста високи при кредитните карти издадени от банка. Тук нямате годишна такса за обслужване – която е между 25 и 50 лв. на година при стандартните кредитни карти. Друг много голям плюс е липсата на такса за теглене от банкомат,  която обикновено е около 5-6 лв. Няма такса за плащане при търговци в страната. И не на последно място разполагате с кредитен лимит до 3000 лв.

Естесвеното безплатен обяд няма и при Бяла карта както и при другите кредитни карти  се плаща лихва върху сумата, която сте изпозлвали. Лихвите при стандартни кредитни карти е около 19-20% на година, което прави средно по 1.6% на месец. При Бяла карта тази лихва е малко по-висока – 3.6% на месец, която се начислява само върху изпозлваната сума. Това означава, че ако използвате 100 лв. от карта и възстановите парите след 1 месец ще трябва да върнете 103.60 лв., което не много, нали? Естествено при по-голяма сума и по-дълъг период от време ще трябва да върнете по-голяма сума, но както казах в началото на статията трябва да управляваме парите си умно.

И като говорим за умно използване на кредитната карта идва и другото отличително предимство на Бяла карта – това е мрежата от търговци партньори, при които получавате отстъпка при всяка покупка.  Тя може да се използва и като клубна кредитна карта, с която да се разплащате в партньорската мрежа на Бяла Карта за постоянни отстъпки или се възползвате от специалните промоционални оферти в Белият магазин. Някои от най-популярните партньори са Техномаркет (5% отстъпка), Хиполенд (8%), Еврооптик (20%), LTB (10%), Mебели Явор (8%), Ресторант При Яфата (20%) и още много други. Всички партньори, при които изпозлвате остъпка може да намерите в страницата ОТСТЪПКИ от ПАРТНЬОРИ.

Нека да направим една сметка:

[note note_color=“#fefb8c“ radius=“9″]Искате да си купите нов диван на стойност 1000 лв. Отивате в мебели Явор (те са партньор на Бяла карта и дават 8% отстъпка) и си го купувате от там използвайки вашата Бяла Карта. Като член в клуба вие получавате 8% остъпка или това са 80 лв. Тъй като вие сте УМЕН потребител в рамките на следващият месец възстановявате сумата в кредитна карта и плащате само лихва 3.6% върху използваната сума от 1000 лв. или това са 36 лв. Така вие сте спестили първо 80 лв., платили сте лихва 36 лв, и се оказва, че сте спестили чисто 44 лв.[/note]

И за скептичните още един пример:

[note note_color=“#b9ff66″]Искате да си поръчате очила. Харесвате си такива в Еврооптика на стойност 250 лв. Закупувайки от от парньора получавате 20% остъпка т.е. плащате само 200 лв и спестявате 50 лв. Връщате парите в картата на следващият месец и плащате лихва  7.2 лв. Реално спестявате 42,80 лв. Трудно ли е?[/note]

Нашият приятелски съвет е да погасявате усвоената сума по картата съобразно посочените в Договора срокове, за да ви е максимално изгодно. Възползвайте се от предимствата и ги обърнете в своя полза.

Всички партньори, при които изпозлвате остъпка може да намерите в страницата ОТСТЪПКИ от ПАРТНЬОРИ.

Как да кандидаствам за Бяла Карта?

Няма такси за кандидатстване за Бяла карта. Трябва само да попълните кратка регистрационна форма на сайта на www.bialakarta.bg

Споделете Вашето мнение с нас

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.