Bulgaria Cap Project – в помощ на нуждаещите се

0 0 votes
Рейтинг на статията
Bulgaria Cap Project
Bulgaria Cap Project

Преди няколко дни попаднах на една Facebook страница, която привлече вниманието ми не със снимки на сладки кученца или мъдри мисли, а с каузата, за която са я направили. Това е страницата на

Bulgaria Cap Project – идеята

Това, което правят хората от Bulgaria Cap Project може да се нарече благотворителност, може да се нарече социална отговорност. Но както и да я наречете – тя има една страна – човешка. Основната идея на организаторите е да се включат в един световен проект за подкрепа на хората, които имат нужда от инвалидна количка. Събират се пластмасови капачки от всякакви бутилки и изделия – минерална вода, безалкохолни, бира, шампоани и всякакви други. След като тези капачки бъдат предадени за рециклиране ще бъдат дарени инвалидни столове на нуждаещите се.

Как да помогнем?


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


 

Всеки може да помогне много лесно – просто събирайте капачките от минерална вода, безалкохолни напитки, бира и други преди да ги изхвърлите в кофите за боклук. Както казват организаторите – „Боклукът за едни, е помощ за други.“ Това, което ние от DimitkoSter.com сме направили е да отделим няколко празни туби от 10 литра от минерална вода и да събираме в тях всички капачки на изпразнени от нас шишета.

След като веднъж започнете да събирате всички капачки на едно място ще се изненадате, колко голямо количество капачки изхвърляте всеки месец. Колкото повече хора се включат – толкова повече капачки ще бъдат събрани.

Къде да предам събраните капачки за Bulgaria Cap Project

 

За актуалните адреси на пунктове за събиране на капачките можете да се обърнете към Facebook страницата https://web.facebook.com/BulgariaCapProject

 

За да подкрепите идеята е достатъчно да харесате страницата във Facebook и да я споделите на вашата стена, за да я видят повече хора.

За допълнителна информация можете да се свържете с организаторите на email: BulgariaCapProject@abv.bg

 

[note note_color=“#c3fe8c“ radius=“9″]Споделете тази статия за да може повече хора да разберат за инициативата. Кажете ни с коментар под статията какво мислите за тази инициатива и дали бихте я подкрепили.[/note] [polldaddy poll=7356046]

 

 

Подобни статии

0 0 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Евгени Георгиев

Здравейте,
Казвам се Евгени Георгиев, на 57 год. Живея в София. Събирам и предавам капачки повече от три години. До сега не съм имал проблеми с предаването им, но до днес! Както се казва, „няма ненаказано добро“. Събраха се и реших да предам две торби с капачки, като съчетая това с други задачи, които имах. Потърсих в интернет подходящи адреси (които са в района на другите ми задачи) и намерих три:

– ул. Майор Агов 1, София – във фитнес центъра
– ул. Тодорини Кукли 47, София – вход на стадион Георги Апарухов
– ул. Галилео Галилей 15, София – Био магазин Green Shop
Да, ама НЕ!! На първия адрес (сега има тенис клуб) никой не беше чувал за такава инициатива. На втория – също. На третия адрес е имало такъв био магазин, но от лятото го няма….
И за какво говорим тогава?? Загубих си два и половина часа+ 5 лв. за транспорти, за НИЩО !!! Що за непукизъм и безотговорност?? Защо се посочват грешни/неактуални адреси? Защо не се актуализират при промяна?? Защо? Защо? Защо?….Защо се ОПОРОЧАВА хубавата идея?

[…] края на август ТУК  публикувах една статия за проекта Bulgaria Cap Project, в която […]

Евгени Георгиев

Само за сведение на четящите: Опитах се да изпратя моите перипетии описани по-горе и на имейла на организаторите : BulgariaCapProject@abv.bg. И тук греда- съобщението не беше доставено. Прилагам дословно отговора от доставчика:

„Следва съобщението за грешка с причината, поради която писмото не е доставено.
: No such user here. Niama nameren potrebitel s
takav email adres.“
Представете си, няма намерен потребител с такъв адрес !!!
Какво ли да си помисли един средно интелигентен човек и след това напразно усилие?….
За мен е ясно. Не знам за Вас….

дали или

Инвалидни столове се дават безплатно на всеки нуждаещ се българин. Липсва много информация какво и как се случва с капачките. Странно…