ios-6

iOS 6 вече е тук. Очаквайте iPhone 5!

0 0 votes
Рейтинг на статията

Само няколко дни след официалното представяне на iPhone 5, Apple пусна и последната версия за iPhone – iOS 6.

В новата версия на популярния софтуер има над 200 нови функции и подобрения на вече съществуващите.

Нека да започнем с новите неща:


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


На първо място това приложението Maps – както знаете до сега във всички версии на iPhone се използваха Google maps. С пускането на iOS 6 Apple е променила това. В момента приложението показва съвсем различен изглед на картите, в това число и от „птичи поглед“. Всички елементи са векторни, което позволява много по-детайлен изглед на всички обекти.

снимка: www.apple.com

Чрез новата карта, имате и подобрена версия за навигация, която работи на принципът на „завой след завой“ (която обаче е налична само за iPhone 5 и iPhone 4S), както и информация за трафикът в момента (естествено за ограничени градове).

Друга съществена промяна, която ще зарадва феновете на социалната мрежа Facebook, е нейното интегриране в iOS 6, което прави използването на FB много по-лесно от когато и да било. Благодарение на тази интерграция имате възможност да споделите снимка веднага след като сте я направили и няма нужда да влизате в приложението на FB. Давайки достъп до Facebook ще имате постоянен up-date на профилните снимки на вашите познати в контактите ви.

 За да използвате тази опция е необходимо само еднократно влизане във вашия FB профил.

Нещо наистина НОВО – Passbook

Тук можете да съхранявате всички свои карти за лоялност, купони за отстъпки, информация за вашите полети и

Facetime – приложението, чрез което се провеждаше видеоразговор до момента работеше само през wi-fi. С iPhone 5 или iOS6 можете да виждате своите близки и чрез мрежата на мобилния оператор. Естествено за тази цел трябва да използвате абонаментна програма с включен интернет.

VIP – mail – една нова опция, която ви позволява да маркирате всички важни имейл съобщения, които получавате като VIP. Те се изпращат във нова папка и не се налага вече да ровите за да намерите важно съобщение. Освен VIP съобщенията има и още една полезна промяна в имейл приложението – възможността да добавяте снимки и видео директно докато пишете съобщението.

AppStore – има пълна промяна на външния вид. Доста по добре изглеждащо и удобно. Но не революционно

Като цяло Apple не ни изненадаха с нещо, наистина ново и интересно, както в софтуерно, така и в хардуерно отношение. Все пак предстои iPhone 5 да бъде пуснат и на българския пазар. Очаква се цената му да бъде малко над 2000 лв. за версията с 16GB памет. Дали си заслужава?

Подобни статии

0 0 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments