Как да напишете ПЕРФЕКТНОТО заглавие за вашия продукт в eBay

0 0 votes
Рейтинг на статията

ebay title

Мразите да пишете, нали?

Сигурен съм, че писането на текст за обява, не е от най-любимите ви неща, но това е едно от най-важните неща ако искате да бъдете успешни и да продавате повече и повече в ebay трябва да знаете как да създадете ПЕРФЕКТНОТО заглавие за вашия продукт в eBay. Все пак за да пуснете обява в ebay трябва да напишете заглавие и описание на продукта, който продавате. Естествено винаги можете да възложите тази задача на някой друг и да му платите за това, но ако сте в началото е добре вие сами да правите това, тъй като вие познавате най-добре продукта си и не е необходимо да давате пари, които още нямате. Все пак препоръчвам да се научите как се пишат ПЕРФЕКТНИ заглавие и описания, които да продават, преди да възложите това на някой друг. Все пак трябва да можете да дадете правилните и точни инструкции, на copywriter, който ще ви пише описанията, така че да ви дадат добър резултат.

Искам да ви обърна вниманието на нещо специфично

Как да напишете перфектното заглавие за обява в ebay, което да продава


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Като казвам перфектно заглавие имам предвид следното

 • Заглавие, което да ви дава висока позиция при търсене
 • Заглавие, което да е ефективно и да доведе до продажба на вашият продукт
 • Заглавие, което да ви отличи от всички останали в тълпата

Сигурно вече си задавате въпроса

[pullquote]“Какво толкова специално има в писането на едно заглавие? Просто пишеш какво продаваш и толкова.“[/pullquote]

Всъщност писането на заглавие за продукт, който продавате може да изглежда лесно, но ако погледнете какво се продава в ebay ще видите, че голяма част от заглавията сякаш са писани от 5 годишен малчуган.

Писането на лоши заглавия дава не само визуална представа за обявата. Едно лошо написано заглавие оказва негативни влиянието и върху резултатите от търсене и честота на кликване и отваряне на обявата. Не само, че не изглежда добре и професионално, лошо написаното заглавие не ви носи продажби. Ако трябва да обобщим заглавието и снимките са НАЙ-ВАЖНИТЕ елементи в една обява, които предопределят дали клиентът ще кликне върху обявата за да прочете описанието или да види цената.

И така, нека да видим как трябва да бъде написано ПЕРФЕКТНОТО заглавие за по-висока степен на клик и по-добри позиции в резултат на търсене.

Какво да правите и да НЕ правите, когато пишете заглавие за обява в ebay

Ако хвърлите един поглед върху Help секцията в eBay за това как да напишете добро заглавие и описание, ще видите няколко препоръки за това какво трябва да съдържа заглавието.

 • Използвайте описателни ключови думи, които точно и ясно показват какво точно продавате. Използвайте до 80 символа, за вашето заглавие. Не трябва да използвате всички 80 символа
 • В заглавието включете марката на продукта, артист, дизайнер или производител
 • Включете характеристики на продукта – размер, цвят, състояние
 • Опишете точно какво продавате, дори и това да дублира категорията на продукта
 • Не използвайте множество синоними или множествено число. Това не е необходимо на търсачката, а и освен това ще бъде по-малко привлекателно за купувачите
 • Не използвайте препинателни знаци и кавички
 • Не включвайте в заглавието изрази като wow, look, incredible и други подобни. Купувачите не използват подобни изрази за търсене
 • Внимавайте за правописа
 • Не се тревожете дали описанието е граматически правилно
 • Не прекалявайте със съкращенията и акронимите
 • Не използвайте само главни букви

Следвайки тези основни напътствия вашите заглавия ще бъдат достатъчно добре оформени и ще вършат сравнително добра работа. Ако искате обаче вашето заглавие да бъде ПЕРФЕКТНО и да ви нови много продажби следвайте и следващите стъпки:

1. ВИНАГИ започвайте заглавието с ОСНОВНИТЕ КЛЮЧОВИ ДУМИ или поне ги поставете в началото на заглавието. Това има решаващо значение за резултатите от търсене. Например ако продавате черен калъф за iPhone 5, уверете се че думите „черен“, „калъф“ и „iPhone 5“ са в началото на заглавието, като тук:

BLACK iPhone 5 Cover | PREMIUM Quality + FREE Screen Protector!

2. Пишете повече думи в заглавието с главна буква – така се чете по-лесно

Хвърлете един поглед на двете заглавия по-долу:

чисто нов new apple ipod, безплатна доставка за ес

и още едно

ЧИСТО НОВ Apple iPod! БЕЗПЛАТНА Доставка за ЕС!

Няма нужда да казвам, което от двете заглавия изглежда по-добре и кое се чете по-лесно. В същото време не трябва и да прекалявате с главните букви. Напишете само няколко думи, защото в противен случай заглавието ще изглежда твърде претрупано.

3.  Използвайте главни букви за СИЛНИТЕ ДУМИ

Силните думи са ключови фрази, които описват продукта или неговите характеристики или ползи. Ако има нещо, върху което искате да наблегнете го напишете с ГЛАВНИ БУКВИ. Ето и един пример:

Стол от МАСИВНО ДЪРВО, с ИНКРУСТИРАНИ елементи, БЕЗПЛАТНА доставка

Със заглавие като това вие ще акцентирате върху ключовите характеристики на вашият продукт. Също така ако наблегнете на сумата БЕЗПЛАТНА доставка, ще привлечете вниманието към този продукт.

 

Подобни статии

0 0 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments