fbpx
Simvoly Builder

KickStarter дава пари за добри идеи

Какво е Kickstarter.com?

KickStarter

Имате бизнес идея, но нямате пари? Искате да стартирате собствен бизнес, но не искате да теглите кредит от банка или пък банката не иска да ви го отпусне, защото мисли, че проектът ви е рисков? Тогава е време да посетите kickstarter.com.

Това е революционна online платформа за финансиране на творчески проекти в различни сфери. Всяка секунда милиони хора по целия свят проверяват и обявяват своите проекти на сайта на Kickstarter. Подкрепянето на идея е на принципа на социалната мрежа – ако имате собствен проект, за който търсите финансиране или просто нещо ви хареса го споделяте със своите приятели. Всеки проект е самостоятелен и финансирането му работи на принципът „всички или нищо“.

Социална мрежа за независими автори и изобретатели

В сайта ще намерите проекти на музиканти, млади режисьори, изобретатели или дизайнери, които са създали собствени страници за проектите си, записали са видео представяне и са помислили за това каква награда да се дава на всеки който спонсорира проектът. Наградите и бонусите са различни в зависимост от сумата, с която искате да спонсорирате проектът. Те са от покана за представянето на проекта, през правото да си го закупите първи или просто да ви го изпратят като благодарност. Вие сами определяте сумата, която ще дадете.

Ако обаче търсите начин вие да наберете капитал също така трябва да преминете през стъпките по-горе. Колкото повече ваши приятели и познати харесват вашия проект, толкова повече пари имате възможност да съберете.

Simvoly Builder

Ако човек, който иска да обяви своя проект в KickStarter.com трябва да имате предвид няколко неща:

 • Всеки проект трябва да има конкретна сума, която трябва да събере
 • Трябва да определите краен срок за събиране на  тази сума
 • Ако проектът събере определената сума в този период, на всички хора, които са заявили спонсорство ще има бъде удържана сумата, която са определили за вашият проект
 • Ако проектът не събере нужните средства никой от заявилите желание няма да бъде таксуван

От стартирането си през април 2009 година, повече от 20 000 проекта са получили финансиране, чрез сайта.

Но това не е всичко… Благодарение на KickStarter вие ще изградите една общност около своя проект. Хора, които ще ви подкрепят – не само финансово, но и морално. Това са хора, които ви вярват и вярват във вашите идеи.

Ето и малко статистика:

 • събрани са 200 милиона долара за различни проекти
 • 1,8 милиона потребители са обявили свои проекти
 • 20 000 проекта събрали необходимите суми
 • 10 ооо долара е средната сума, събрана за проект

Разгледайте сайта ТУК

4 thoughts on “KickStarter дава пари за добри идеи”

  1. Скоро имаше и български участник с дизайн за аксесоар за мобилен телефон.

 1. За да стартираш проект, трябва да имаш US Social Security Number (or EIN), US address, US bank account, and US state-issued ID, както и US кредитна карта. Причината е, че се използва Amazon Payments за транзакциите на парите.
  Има алтернативи на Kickstarter като Indiegogo.com, за които няма подобни ограничения.

Споделете Вашето мнение с нас

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.