strategia-za-sportni-zalozi

Стратегия за залагане за положителен резултат

5 1 vote
Рейтинг на статията

Това е стратегия за залагане, която използвам от известно време и към момента ми дава добри резултати т.е. сметката ми е положителна и с течение на времето се увеличава.

Преди да ви кажа какво точно правя стъпка по стъпка искам да направя едно уточнение, че това не универсална формула, която постига гарантирани резултати. В спортните залози няма нищо гарантирано – колкото и добра да е стратегията.

Освен това, може би не е най-добрата стратегия за залагане. Някой даже може да сметне, че това дори не е стратегия. Друг пък може да реши да я използва и да постигне различни резултати.

Защо е важно да имаме стратегия за залане при спортните залози?

Правилната стратегия за залагане при спортните залози е може би най-важният елемент за това дали ще бъдете на печалба в дългосрочен план. В противен случай рискувате да загубите всичко..

Имайки предварително изградена стратегия за залагане и придържайки се към нея вие си гарантирате игра, която не е обвързана с емоции. А какво всички знаем емоциите в спортните залози не са добър съветник.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Играейки със правилна стратегия, от друга страна пък ви дава ясна информация дали сте успешни или не. Ако сте успешни ще знаете защо и ще можете да мултиплицирате това. Ако пък нямате успех – отново ще знаете защо и ще избягвате да правите това, което не ви носи печалби.

За успеха на всяка една стратегия са необходими няколко неща:

 • анализ
 • последователност
 • дисциплина
 • добро управление на банката (парите)
 • статистика

Структура на успешната стратегия за залагане в ЕФБЕТ

Както споменах и по-горе това е МОЯТА СТРАТЕГИЯ, без да претендирам за голям познавач или че това е най-добрата стратегия. (тук можете да видите и друга стратегия за залагане, която съм тествал във времето)

Анализ

Направих доста проучвания на различни мачове. Как са се преставяли в миналото. Кои са отборите от които може да се очакват изненади и кои са отборите и първенствата, които е добре да се избягват (аз лични никога не залагам на мачове с български отбори).

Последователност

Това е може би най-трудната и скучна част. Харесваш си мачове според анализа, който си направил. Записваш си ги някъде и чакаш, чакаш, чакаш …. и така ден след ден, седмица след седмица докато твоята хипотеза се потвърди или ги покаже, че грешиш.

Ако грешиш – започваш отначало. Докато намериш правилния подход.

Дисциплина

След като вече си доказал поне три периода, че срещите, които играеш за печеливши започваш да се придържаш именно към тази стратегия. Не допускаш да те изкушават различни срещи, различни залози от предварително заложените в стратегията. Не е лесно, знам.

Но без дисциплина – няма смисъл от никакви стратегии.

Управление на банката

Това е също много важен етап от стратегията. Трябва да знаеш с какви пари разполагаш и как да си ги разпределиш във времето. Какъв залог да направиш сега и какъв в бъдеще. Малко по-надолу ще ти разкажа подробно и точно как аз управлявам сметката си за по-голям успех.

Статистика

Ако не можем да измерим нещо – не можем да определим неговият ефект. Задължително е да си записвате мачовете, които играете, залозите които правите. Така по всяко време ще имате точна информация как се развива вашата сметка и няма да разчитате само на усещания.

Моят начин

Няма да се спирам на това как избирам мачовете, защото както споменах по-горе – те са резултат от тестове.

Започваме с банката и избор на букмейкър

Аз личнo съм избрал ЕФБЕТ за мой основен букмейкър. Дали е най-добрият избор – най-верояно не. Но за мен той работи добре поради няколко причини.

Има бонус до 200 лв. за нови играчи, нещо от което е добре да се възползвате. Аз се възползвах от това, когато бонусът беше 100 лв. и това ми даде една по-голяма стабилност в началото.

Втората причина да ги използвам е, че коефициентите, които дават да по-високи от много други букмейкъри, включително и от най-популярния БЕТ365.

И така аз започнах с банка от 100 лв. депозит + 100 бонус, който получих или общо 200 лв.

Stake или залог, койтo правите при всяка среща

Сумата на залозите, които правите при всяка среща могат да се окажат решаващи за вашият успех или фалит. И тук има много различни теории и стратегии, но аз съм избрал една от най-простите и лесни за следене. При всяка среща прави един и същ залог от 10 лв. Така съм сигурен, че знам колко съм заложил и колко мога да очаквам да спечеля. Дали ще са 10 лв., 1 лв., 50 лв. и 100 лв. вие решавате.

Добре е сумата на залога ви да бъде такава, че с първоначалната банка да можете да изкарате 20-30 дни. В моят случай при стартова банка от 200 лв и залог от 10 лв. ще имам достатъчно средства за 20 поредни губещи дни. До сега не съм имал такава дълга серия загуби, но всичко е възможно.

На много места се препоръчва да използвате от 1 до 2% от банката си, но ако искате по-бързи резултати с по-малка банка, моят вариант е за предпочитане. Аз съм избрал 5% от банката.

Единични залози срещу комбинации

Хм…. това е може би най-големият спор. И двата метода си имат своите предимства и недостатъци, но в статистиката, която ви показвам съм използвал само единични залози. Това означава, че при 4 прогнози на ден правя 4 залога. Така печалбата е по-малко, но пък по-често и рискът е по-малък.

Ето един пример от прогнозите от 14.11.2019

 • Хонг Конг – Бахрейн – прогноза: гол/гол – НЕ, коеф 2.10, залог 10 лв., печели 21 лв.
 • Кувейт – Тайван – прогноза: първо полувреме над 1.5 гола; коеф 2, залог 10 лв., печели 20 лв.
 • Турция – Исландия – прогноза: 1, коеф. 1.6, залог 10 лв., губи  -10лв.
 • Англия – ЧЕрна гола –прогноза: гол/гол – НЕ;  коеф 1.47, залог 10 лв., печели 14.70 лв.

И така за деня имаме 4 прогнози, от които 3 печелят и 1 губи. Общо сме заложили 40 лв., а печалбата, която сме си осигурили е 55.70 лв. Това е НЕТНА печалба от 15.70 лв. за деня.

За да бъда честен – в последните два месеца играя с 2 акаунта. Тествам нова стратегия. В единия акаунт играя само единични срещи – тези, които са проверени и тествани и друг, в който играя комбинация от по 2 срещи.

Ето и статистиката за това:

Единични срещи

 • Общо 74 мача
 • Успевамост 69%
 • Общо заложени  740 лв.
 • Общо спечелени 1032 лв.
 • Нетна печалба 292 лв.

Комбинации от 2 или 3 мача

 • Общо 42 мача
 • Успевамост 57%
 • Общо заложени  420 лв.
 • Общо спечелени 856 лв.
 • Нетна печалба 434 лв.

Най-важното, което трябва да знаете при спортните залози

И така. Нека да обобщим:

 • Правите си нова сметка в някой букмейкър, за да се възползвате от началния бонус, който дава (аз препоръчвам ЕФБЕТ).
 • Определяте си залог между 2 и 5% от началната банка
 • Играете с един и същ залог
 • Играете единични мачове за по-малък риск
 • Придържате се към стратегията
Последвай ме в LinkedIn

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments