gray laptop computer

Допълнителни доходи с микронишов сайт

5 1 vote
Рейтинг на статията

Сигурно много от вас са чували са чували това понятие – микронишов сайт.

Но какво всъщност е микронишов сайт?

Това е сайт, който е свързан със специфична тематика, която не е много популярна. Например има много сайтове за риболов, но не са много сайтовете за риболов на лед.

Например при търсене в Google на думата „риболов“ има около 4 090 000 резултата, докато при търсене на „риболов на лед“ излизат около 156 000 резултата. А вижте колко резултата излизат при търсене на „начини за риболов на лед“ – около 52 100 резултата.

Защо микронишов сайт?


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Идеята е, че много по-лесно можете да се класирате на по-предни позиции при търсене в Google, ако в резултат на търсенето излизат 50 000 страници, отколкото ако има 4 000 000 подобни резултата.

Освен това, хора които търсят по думата риболов, може да се интересуват от риболов на морска риба или да търсят аксесоари за риболов, докато хора, които търсят по думите „начини за риболов на лед“ се интересуват точно от това – начини за риболов на лед.

По този начин можете да се фокусирате именно върху теми, които описват различните начини за посочения риболов и ще можете да показвате персонализирани реклами или афилиейт продукти, от които реално ще печелите. 

Ключовите думи, които посочих по-горе са само примерни и вие можете да изберете различни теми, по които да създадете свои микронишови сайтове.

Това, което трябва да имате предвид е, че е добре да създаде сайт, който има около 2000-3000 търсения на месец и сравнително висока цена на клик (ако ще използвате AdSense за генериране на приходи).

Ако използваме примерните ключови думи по-горе вижте какво се получава:

  • риболов – търсения 246 000, конкуренция – ниска
  • риболов на лед – търсения 210, конкуренция – ниска
  • начини за риболов на лед – няма информация

Колко ще печеля от микронишов сайт?

Това е въпросът, който може би най-много ви вълнува?

От микронишови сайтове няма да станете милионер, но можете да си докарвате доходи от няколко стотин лева на месец.

Всичко зависи от това какви ключови думи сте избрали и колко се заплаща за тях, а също така и дали ще разчитате само на AdSense реклами или ще предлага и продукт или услуга на принципа на афилиейт маркетинга.

Едно е сигурно – ще имате малък, но постоянен доход. Не казвам лесен – защото преди да започнете да печелите пари ще трябва да се погрижите за няколко неща – избор на домейн и хостинг, избор на интересна тематика за сайта, оптимизация, избор на начини за монетизация (AdSense, Афилиейт, Банер реклама, собствен продукт или услуга), сайтът трябва да има интересно и уникално съдържание (статии, съвети, ръководства).

Можете да направите форум към сайта, който ще привлече хора с интереси към темата на сайта ви. Това ще ви помогне да създаде едно общество обединено около интереса им и ще ви даде допълнителен трафик към сайта, а от там и възможност за увеличаване на приходите ви от него.

Не е необходимо да използвате платени домейн и хостинг. Добре е да започнете с няколко сайта в Blogger или WordPress и ако резултатите, които  постигате са добри, тогава можете да се преместите на по-сигурните платени хостинг планове.

 

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] от подобна тема. Това по скоро е друг вид бизнес – микро-нишови сайтове, които печелят от платена реклама, а не от афилиейт […]