4 трика, които може би не знаете за своя iPhone 4

4 1 vote
Рейтинг на статията

Това да имате iPhone, вече не е рядкост. Това е един от, може би най-разпространените телефони у нас. Към момента няма официална информация, какво количество са продадените телефони от двата мобилни оператора у нас – GLOBUL и Mtel, както и колко бройки са внесени от други страни. Голяма част от собствениците на iPhone го използват за разговори и сърфиране в интернет, за други iPhone е в основата на техния бизнес и без него се чувстват като без едната си ръка. Колко добре обаче всеки един от нас познава всички функции на любимият си телефон? В следващите редове ще ви покажа някои умения на умния телефон, които са малко известни, но в същото време много полезни.

  1. Персонализирана клавиатура –  вече не се налага да пишете всеки път един и същ текст, който ви се налага да пишете периодично. Такъв например е текстът „Здравейте Колеги“, с който обикновено започват всичките ни е-мейли. Вместо това можете да напишете само „ЗК“, след което на дисплея ще се появи Здравейте Колеги. Това спестява време. Също така можете да напишете какъвто решите текст и да го съкратите както си искате. За да го направите отидете в Settings > General > Keyboard > Add New Shortcut. В полето Phrase напишете Здравейте Колеги, а в полето Shortcut напишете ЗК и натискате Save. След това просто изписвате ЗК и натискате интервал.
2. Заключване на въртенето на екрана – случвало ли ви се е да разглеждате снимки и като завъртите телефона за по-добър изглед снимката също да се завърти? Неприятно е, нали? Е вече имате разрешение на този проблем. Натиснете два пъти Home бутона за да се отвори менюто за Multitasking и плъзнете надясно и натиснете бутона със стрелката. Така заключвате въртенето на екрана. С повторно натискане го отключвате.
 3. Screen Shot – можете да направите снимка на вашият екран по всяко време просто като натиснете едновременно Home бутона и бутона  за включване и изключване. Екранът ви ще премигне и ще издаде звук като този когато правите снимки. Направения screen shot можете да видите в галерията със снимки.
4. Създаване на албум със снимки – сигурен съм, че имате снимки от морето, от купона в Иво, снимки които са свързани с работата ви. Много по-лесно и бързо ще намерите дадена снимка, ако тя е организирана в албум. Ето как да си направите албум: Отивате в приложението за снимките и натикате бутона Albums в горния ляв ъгъл. След това натискате Edit > Add >Записвате името на албума >Save
 
Последвай ме в LinkedIn

Подобни статии

4 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] 6. 4 трика, които може би не знаете за своя iPhone 4 […]