Auction.bg – българският сайт за аукцион търговия

5 1 vote
Рейтинг на статията

auction.bg

Какво е auction.bg?

Всички са чували за eBay, нали? Както и за това как работи. Един доста успешен модел за продажба на стоки и продукти е чрез т.нар. търгове или аукциони, при които има стартова цена и вие наддавате определена сума срещу други потенциални клиенти. Този вид търговия има своите предимства и недостатъци, но явно е успешен бизнес. Естесвено най-големият подобен сайт е eBay, но и в България си имаме алтернатива, макар и не от същата величина. Това е сайтът auction.bg, който дава възможност да купувате и да продавате като и използвате форматът на търга. Сайтът стартира през средата на 2005 година и вече 9 години е на нашият пазар, предлагайки различни продукти в над 15 различни категории сред които са: авто-мото-вело, техника, мода, нумизматика, спорт и още много други. Към днешна дата на сайта има над 300 000 стартирани аукциона и повече от 73 000 потребители, като между 500 и 1000 от тях са онлайн. Това превръща сайта в алтернативно място където да купите или да продадете ваши стоки.

Регистрация и активиране на аукцион в auction.bg

Регистрацията и започването на нов аукцион в сайта е напълно безплатно. Единсвените такси, които се дължат са при използването на рекламни формати, които да направят вашата обява по-видима или при успешно осъществена сделка. Таксата за успешна сделка е 2% от крайната цена, но не повече от 2 лв. Това означава, че независимо дали ще продадете стока за 100 лв. или за 1000 лв., таксата ще бъде една – 2 лв.

Ето и услуги, за които се плаща такса и чрез които можете да увеличите продажбите си Болд – 0.30 лв.; Оцветен аукцион – 0.60 лв.; Топ аукцион в категория – 1.50 лв.; Топ аукцион на начална страница – 2.50 лв.

Как става плащането и доставката след като спечеля търг в auction.bg?

При стартиране на обява или аукцион продавачът определя начинът на плащане, като възможностите са ePay, PayPal, банков превод, наложен платеж (най-често използван), пощенски запис. Доставките се осъществяват чрез куриер, като също има възможност да се избере дали да бъде за сметка на купувача, продавача или стоката да се предаде лично. Ако продавате и използвате вградената опция за изпращане с Еконт се ползва 22% отстъпка от цената на пратката.

 


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Продай или купи сега: Регистрирай се и направи твоята сделка.

 

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments