online-store

Оптимизация на онлайн магазин

5 1 vote
Рейтинг на статията

Какво е оптимизация на онлайн магазин?

Преди да преминем към изясняване на какво е това оптимизация на онлайн магазин, се надявам, че вече успешно сте регистрирали домейн и хостинг и вече имате работещ онлайн магазин. Ако ще не сте – не се тревожете можете да го направите сега.

След като отворите вашият интернет магазин е много важно, той да бъде намерен от вашите клиенти. За да се случи това, той трябва да бъде регистриран в търсачките и трябва непрекъснато да се оптимизира. Но какво представлява оптимизацията или както е по-известна SEO?

SEO е съкращение от Search engine optimization или оптимизация за търсещи машини (търсачки). Според различни изследвания 75% от интернет потребителите използват търсачка, за да намерят нов сайт или продукт. Създаването на магазина е само началото  на един процес. За да бъде работещ, той трябва да продава, а за да продава, той трябва да бъде лесно намерен от клиентите.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


SEO има за цел да повиши популярността на вашия онлайн магазин. Да го направи лесен за откриване и удобен за използване от бъдещите ви клиенти. Процесът по оптимизация е сложен и за да се получи добър резултат трябва да се доверите на специалист по SEO. Тъй като този курс е за начинаещи интернет търговци, целта е да се отвори интернет магазин с минимални разходи, ще се спрем на основните неща, които можете да направите и сами.

Софтуера, който ви предлагаме разполага с достатъчно инструменти за оптимизация на вашия онлайн магазин за търсачките като в тази статия ще научите повече за тях.

SEO oптимизация на oнлайн магазин

Добре е началната страница на вашия интернет магазин да има повече текст, защото търсачките класират н първо място страници с много текст. На началната страница е задължително да има текстово поле с новини или представяне на нови продукти.

За да направите базова оптимизация на вашия онлайн магазин е необходимо да попълните Заглавие на магазина, както и полето Meta Tag описание. Тези опции се конфигурират от Системни -> Настройки -> Магазин. Полетата за въвеждане на информацията са разположени най-отгоре на страницата.

Следваща стъпка при оптимизацията на магазина е да активирате SEO адресите. Опцията се намира в Системни -> Настройки -> Сървър и се нарича Използване на SEO URL’s.

Най-общо казано въпросните адреси придават подходящ за по-лесно индексиране от търсачките вид. Пpeпopъчитeлнo е адpecитe нa онлайн магазина дa cъдъpжaт caмo мaлĸи бyĸви oт a-z с разделени от знaка зa тиpe „-“ думи

Оптимизация на продуктите на онлайн магазина

Оптимизацията на продуктите от вашия онлайн магазин е едно от задължителните неща, които трябва да направите, ако искате да продавате, тъй като за да продавате, първо Вашите продукти трябва да бъдат намерени в интернет!

Сложете ключови думи в описанието на продуктите. За по-добро позициониране в търсачките използвайте минимум 250 думи за описание на продуктите. Използвайте таргетирани ключови думи. Това ще ви даде уникално съдържание на страницата, което е от изключителна важност за рейтинга на вашия онлайн магазин в интернет.

Следваща стъпка от оптимизацията на продукта е добавяне на Етикети за продукта. Използват се с цел да обединят сходни продукти от различни категории в отделни групи. Така те образуват второстепенна категоризация на продуктите в каталога. Важно е етикетите да се подбират внимателно. Използвайте еднакви етикети за продуктите от различни категории, които искате да обедините.

Добре е да се използват от 2 до 5 от най-важните ключови думи за продукта. Тези ключови думи  трябва да съвпадат с тези, за които искате вашия онлайн магазин да излиза в търсачките. Най-общо казано, това трябва да са думи, които хората най-често биха търсили в търсачките и такива, които най-добре описват продавания от вас продукт.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments