fbpx
Начало - Можете ли да печелите пари като Smart Courier?

Можете ли да печелите пари като Smart Courier?

5 1 vote
Рейтинг на статията

SmartCourier

Всеки има нужда от допълнителни пари. Особено след празниците като Коледа и Нова година. А както знаете за да станете богати, трябва да харчите по-малко и да печелите повече. Сега имате още една възможност да правите второто, при това като допълнителен доход и в свободното си време.

Какво ще прочетете в тази статия

Какво е Smart Courier?

Това е услуга, която се предлага от куриерската фирма Еконт, която дава възможност на всеки, който има свободно вреем и желае да изкарва допълнителни доходи като пращате и получавате пратки в рамките на София. Услугата работи през приложение за мобилни телефони и таблети, както за куриерите, така и за клиентите. Всеки, който иска да стане куриер, ще трябва да подпише граждански договор с фирмата за да може да осъществява тази дейност. Всеки Smart куриер, избира кога да разнася пратки, определя сам цената, на която може да достави дадена пратка, както и сам избира дали да се предвижва с градски транспорт, кола или велосипед. 

За да станете куриер трябва да имате 18 години и да имате смарт телефон с операционна система Android или iOS, както и възможност за свързване с GPS и интернет. Всеки сам си определя цената, която се нарича „справедлива цена“. Т.е. вие казвате, че можете да доставите пратката за 5 лв. и ако клиентът е съгласен на тази цена ви дава поръчката. Може да се окаже, че има друг куриер, който да е склонен да я достави за 3 лв. и тогава клиентът сам избира на кой от двамата да я даде.

Колко ще печеля като Smart Courier?


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Колко ще печелите от работата си като Smart Courier зависи изцяло от това колко поръчки можете да направите и колко клиента ще имат нужда от такава услуга. Тъй като услугата е сравнително нова, не може да очаквате да печелите цяло състояние, но може да си докарате допълнителни доходи от това. Реално за това, че сключвате граждански договор с ЕКОНТ и използвате приложение разработено от  тях, те се явяват посредник между вас и клиентите, за което пък, им дължите комисионна. Сумата, която остана за куриера е 70% от крайната цена без ДДС. Ако вземем примера по-горе, че сте склонни да направите доставка за 5 лв. от тази сума махаме ДДС, и остава сумата 4,16 лв. От тази сума 30% или 1,25 лв. остават за Еконт и 2,91 лв. са за вас. Това е сравнително ниска цена, за услуга, която може да ви отнеме 1 час за доставка, имайки предвид трафика в София. Освен това трябва да предвидите и някакви транспортни разходи. Сумата за услугата ще ви бъде преведена по вашата сметка в приложението, а когато съберете 10 лв. можете да поискате да ви бъде изплатена по банкова сметка.

Не трябва да се забравя, че за сумите, които печелите по граждански договори трябва да подадете данъчна декларация в края на година и да платите данък за тези приходи – 10%, както и осигуровки към държавата. Това означава, че на крайната сума, която остава за вас 2,91 лв. ще платите данъци и осигуровки за около 23%. Така за вас ще останат 2,25 лв., като от тези пари ще трябва да платите и транспортните си разходи. Ако извършвате услуга с градски транспорт и използвате само 1 линия, при цена на билетчето от 1 лв. за вас ще останат само 0,25 лв.

Така, че ако искате наистина да остане нещо за вас трябва или да изпълнявате услугата на доста по-висока цена или да комбинирате няколко поръчки в една и съща дестинация.

Какво още трябва да знам ако искам да стана Smart Courier?

При подписването на договора вие попълвате и Запис на заповед за 100 лв., която е гаранция при евентуални обещетения при рекламация на клиентите. Тази сума се блокира от вашата банкова сметка докато разнясяте пратки и при доставяне на пратката тази сума се отблокира. Друга важна особеност е, че ако в рамките на 6 месеца нямате извършени доставки от ЕКОНТ ще ви прекратят договора с двуседмично предизвестие.

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] за това как може да печелите допълнителни доходи като Smart куриер, как да станете шофьор в Uber (за съжаление вече не е […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: