Можете ли да печелите пари като Smart Courier?

5 1 vote
Рейтинг на статията

SmartCourier

Всеки има нужда от допълнителни пари. Особено след празниците като Коледа и Нова година. А както знаете за да станете богати, трябва да харчите по-малко и да печелите повече. Сега имате още една възможност да правите второто, при това като допълнителен доход и в свободното си време.

Какво е Smart Courier?

Това е услуга, която се предлага от куриерската фирма Еконт, която дава възможност на всеки, който има свободно вреем и желае да изкарва допълнителни доходи като пращате и получавате пратки в рамките на София. Услугата работи през приложение за мобилни телефони и таблети, както за куриерите, така и за клиентите. Всеки, който иска да стане куриер, ще трябва да подпише граждански договор с фирмата за да може да осъществява тази дейност. Всеки Smart куриер, избира кога да разнася пратки, определя сам цената, на която може да достави дадена пратка, както и сам избира дали да се предвижва с градски транспорт, кола или велосипед. 

За да станете куриер трябва да имате 18 години и да имате смарт телефон с операционна система Android или iOS, както и възможност за свързване с GPS и интернет. Всеки сам си определя цената, която се нарича „справедлива цена“. Т.е. вие казвате, че можете да доставите пратката за 5 лв. и ако клиентът е съгласен на тази цена ви дава поръчката. Може да се окаже, че има друг куриер, който да е склонен да я достави за 3 лв. и тогава клиентът сам избира на кой от двамата да я даде.

Колко ще печеля като Smart Courier?

Колко ще печелите от работата си като Smart Courier зависи изцяло от това колко поръчки можете да направите и колко клиента ще имат нужда от такава услуга. Тъй като услугата е сравнително нова, не може да очаквате да печелите цяло състояние, но може да си докарате допълнителни доходи от това. Реално за това, че сключвате граждански договор с ЕКОНТ и използвате приложение разработено от  тях, те се явяват посредник между вас и клиентите, за което пък, им дължите комисионна. Сумата, която остана за куриера е 70% от крайната цена без ДДС. Ако вземем примера по-горе, че сте склонни да направите доставка за 5 лв. от тази сума махаме ДДС, и остава сумата 4,16 лв. От тази сума 30% или 1,25 лв. остават за Еконт и 2,91 лв. са за вас. Това е сравнително ниска цена, за услуга, която може да ви отнеме 1 час за доставка, имайки предвид трафика в София. Освен това трябва да предвидите и някакви транспортни разходи. Сумата за услугата ще ви бъде преведена по вашата сметка в приложението, а когато съберете 10 лв. можете да поискате да ви бъде изплатена по банкова сметка.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Не трябва да се забравя, че за сумите, които печелите по граждански договори трябва да подадете данъчна декларация в края на година и да платите данък за тези приходи – 10%, както и осигуровки към държавата. Това означава, че на крайната сума, която остава за вас 2,91 лв. ще платите данъци и осигуровки за около 23%. Така за вас ще останат 2,25 лв., като от тези пари ще трябва да платите и транспортните си разходи. Ако извършвате услуга с градски транспорт и използвате само 1 линия, при цена на билетчето от 1 лв. за вас ще останат само 0,25 лв.

Така, че ако искате наистина да остане нещо за вас трябва или да изпълнявате услугата на доста по-висока цена или да комбинирате няколко поръчки в една и съща дестинация.

Какво още трябва да знам ако искам да стана Smart Courier?

При подписването на договора вие попълвате и Запис на заповед за 100 лв., която е гаранция при евентуални обещетения при рекламация на клиентите. Тази сума се блокира от вашата банкова сметка докато разнясяте пратки и при доставяне на пратката тази сума се отблокира. Друга важна особеност е, че ако в рамките на 6 месеца нямате извършени доставки от ЕКОНТ ще ви прекратят договора с двуседмично предизвестие.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] за това как може да печелите допълнителни доходи като Smart куриер, как да станете шофьор в Uber (за съжаление вече не е […]