fbpx
Начало - Real-life rooms – избягай от скуката, като намериш изхода

Real-life rooms – избягай от скуката, като намериш изхода

През миналата година се появи Dextrophobia Rooms. Първата в България real-life room escape games. Те бяха първите, предложиха нещо, ново и наистина интересно България. Бизнес моделът им се оказва успешен и последваха още няколко компании, които направиха подобни стаи. Сигурно няма човек, който не знае какво представляват стаите пъзели, но все пак ето накратко каква е идеята.

Екип от 2-6 човека влизат в една стая като изходът е само един. За да намерите ключът за врата и да я отключите трябва да разрешените поредица от загадки, които са логически или пък е необходимо  да имате знания или да сте достатъчно наблюдателни. Решаването на една задача ви дава насоки към следващата. Наистина интересно преживяване, което ви кара да се откъснете изцяло от света навън.

Ако се затрудните много пък, можете да разчитате на подсказка от екипа, който ви наблюдава чрез поставени в стаята камери.

Играта предлага забавление, комбиниращо откъсващо от действителността преживяване, интелектуално предизвикателство и отборен дух.

Стаите, за които ние знаем:

  • http://dextrophobiarooms.com/ – лично проверена
  • http://mindrooms.bg/ – лично проверена
  • http://escaperooms.bg/ – предстои да бъде лично проверена
  • http://otvlecheni.com/ – звучи доста обещаващо
  • http://offline.bg/ – със сигурност интресно видео представяне
  • http://www.houseofpuzzle.bg/
  • http://domusrebus.com/ – Пловдив

Ако знаете и други подобни статии, за които ние не знаем може да добавите информация за тях, като коментар под статията.

Споделете Вашето мнение с нас

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.