fbpx
Начало - Как да бъдем по-позитивни, когато сме изправени пред трудности

Как да бъдем по-позитивни, когато сме изправени пред трудности

как да бдъем позитивни
5 1 vote
Рейтинг на статията

Какво ще прочетете в тази статия

Как да бъдем позитивни в трудните моменти

Всеки от нас е имал период в своя живот или кариера, когато се е изправял пред тежки изпитания. Наистина тежки моменти, в които никой не иска да попада. За съжаление или пък за радост всички ние имаме подобни моменти. Може да ни уволнят от работа, може да скъсаме с гаджето, може да загубим пари от някоя инвестиция. Ситуациите, в които всеки може да попадне са безброй. Всеки има различна скала за на това колко гадна е ситуацията, според неговите виждания.

Колкото и да е трудна една ситуация има изход. Когато човек попадне в тежко положение най-лесното и най-грешното решение, което може да вземе е да се предаде и каже: Аз не мога!

Не се отказвай, а продължавай да четеш статията до края … 

Аз не мога!

През последните няколко години, откакто съм родител чувам Аз не мога! от дъщеря ми (4 години). Това е напълно нормално. Всеки преди да може да прави нещо, не е можел. Но именно това, че не е казал Аз не мога, се е научил ДА МОЖЕ. Важното е да опита.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


И това, на което уча дъщеря ми е да се опита. Когато каже, че не може да направи нещо първо я карам да се успокои. После ако ми позволи й помагам и го правим заедно или й давам съвети как да започне да може.  И в повечето случаи „не-моженето“ се превръща в „можене“, в нова супер сила.

И така, когато изпаднете в трудна ситуация трябва да останете позитивни. Не трябва да се оказвате и трябва да опитате да направите нещото, за което мислите, че не можете.

Ето няколко неща, които ще ви помогнат да останете позитивни да продължите напред

Вярвайте, че ще успеете. Нищо не е вечно

Най-важното действие, което трябва да предприемете когато сте изправени пред трудност е да се успокоите.

Да си дадете равносметка за реалната ситуация.

Да погледнете голямата картинка.

И да вярвате, че нещата ще се оправят. Че има положителен изход от дадената ситуация.

Ако не вярвате в това, можете да сте сигурни, че изходът от ситуацията няма да ви хареса.  И още по-лошо – ситуацията ще продължи да бъде такава.

Както дадена трудност ви е застигнала, така и тя може да бъде преодоляна. Всяко нещо в живота има начало и край. Няма да е все така.

Нека да погледнем едни от най-големите имена на бизнеса – Илон Мъск, Стив Джобс, Ричърд Брансън. Нима те не са имали трудни моменти. Нима не са били на ръба на фалит. Някои от тях дори за били уволнени от собствената си компания. Но това което им е помогнало е, че те са ВЯРВАЛИ.

Вярвали са в собствените си възможности и са вярвали, че този труден момент ще отмине.

Бъдете благодарни на това, което имате

Следващият път когато искате да имате по-бърза кола, по-нов телефон, по-екзотична почивка се замислете. Наистина ли искате това?

Имате ли семейство, деца, приятели, които ви обичат и подкрепят? Имате ли покрив над главата си? Имате ли с какво да нахраните детето си? Най-вероятно ДА.  И въпреки това искате още. Да, човекът е постигнал прогрес, защото е искал повече и не се е задоволявал с това, което има. Но тук трябва да правим разлика между това да искаме повече в контекста на това да се развиваме и постигаме прогрес и да искаме, защото …. ИСКАМЕ.

Преди няколко години (през 2013) година посетих Мадагаскар. И това което видях там много ме отрезви. Видях хора, които никога не са имали електричество. Видях хора, които пият вода от реката, в която перат, къпят се, мият. Реката в която се разхождат техните домашни животни зебу. Те пият от тази река, защото нямат вода. Има райони в Мадагаскар, в които няма вода. Никаква, не само питейна. Никаква. (ето няколко снимки от Мадагаскар).

Но едно нещо ми направи силно впечатление. Хората бяха усмихнати. Бяха благодарни на това, което имат. Бяха благодарни, че са живи.

Помислете, следващият път когато се оплаквате, че заплатата не ви стига! Замислете се. Бъдете позитивни и благодарни.

Поискайте съвет и после помогнете. Завъртете колелото.

Ако вие сте в трудна ситуация опитайте да се справите. Вярвайте в себе си. Ако се опитате да се справите, но въпреки това не успеете – потърсете помощ. Поискайте съвет или насока. Не се страхувайте да поискате съвет дори от човек, който не познавате. Може някой да ви откаже, но със сигурност ще се намери човек, който ще се съгласи и ще ви помогне.

Ако искате да направите сайт, но не можете. Потърсете информация, опитайте се да направите нещо. Вижте до къде ще се справите. После пак потърсете информация и опитайте пак. Ако все още не успявате да се справите – поискайте съвет от някой, който вече има сайт. Дори и да не го познавате. Пишете му. Обяснете накратко какво сте направили и какво ви е трудно. Попитайте точно какво не ви е ясно. Сигурен съм, че ако питате 10 напълно непознати човека – поне 2 ще се съгласят да ви помогнат.

И след като вече можете помогнете на някой друг да започне да може. Не дръжте това знание или умение само за себе си. Аз се опитвам да помагам с моето безплатно ръководство – Как да продаваме в eBay.

Опитам се да помогна на хората, които търсят информация за това как да продават в ebay. Отговарям на имейлите, които хората ми изпращат с въпроси свързани с продажбите в ebay.

Не е много, но все пак е нещо.

Помагайте и бъдете позитивни, че ако искате съвет ще го получите

 

Ако искате да получавате още позивни статии и съвети за успех се включетете в безплатни седмичен бюлетин:

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: