Какво се случи на лекцията – Имейл маркетинг – направи го правилно

5 1 vote
Рейтинг на статията

Преди няколко дни анонсирахме едно събитие организирано от EmailInvest на тема Имейл маркетинг – направи го правилно (виж ТУК). Самата лекция беше на част от поредица подобни лекции, в които ще се обсъждат добри практики, законови изисквания и работа със самия софтуер за имейл маркетинг.

Ето и какво беше представено и обсъдено на лекцията с тема Точки на привличате. 

Какво е директен маркетинг? – това е стратегия за създаване на персонален диалог с клиентите. Имейл маркетинга не е просто изпращане на имейл съобщения до много хора. Изпращането на имейл съобщения може да се нарече СПАМ – нещо, което всеки мрази, докато имейл маркетингът е вид комуникация между търговците или собствениците на сайтове или традиционен бизнес и потребителите, потенциалните и реалните клиенти.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Какво е важно за една имейл маркетинг компания? – На първо място преди да започнете своята маркетинг кампания е добре да имате идеята какво искате да кажете. Вашата кампания трябва да има цел. Това може да бъде събиране на контакти или информация, даване на полезна информация, информиране за дадено събитие, продукт или услуга, напомняне за вече организирано събитие и т.н.

При първи контакт с вашите потенциални клиенти е добре да не се опитвате да им продавате още от първия път. Първо трябва да изградите доверие, да съберете допълнителна информация и чак след това да отправите своето предложение – колкото по-таргетирано – толкова повече продажби ще направите.

Персонализиране – винаги когато изграждате своята кампания се опитвайте тя да бъде колкото се може по-персонализиране. Това означава да знаете името на своите клиенти, ако е възможно разберете техния пол (мъж, жена), от какво се интересуват и какво хоби имат. Всичко това ще ви помогне да таргетирате още по-добре своите кампании.

Събиране на контакти – може би едно от най-важните неща за успешна имейл маркетинг кампания е събирането на контакти на потенциални клиенти. Но от къде може да съберете своите контакти? Ами погледнете около себе си и помислете първо кои клиенти искате да привлечете, след това помислете къде ходят и от какво се интересуват.

В следващата статия ще разгледаме подробно 10 начина за събиране на контакти за имейл кампания. Тази статия ще бъде ПЛАТЕНА, но всички, които искат да я получат безплатно ще могат да го направят просто като оставят своите данни във формата по-долу.

За да получавате информация попълнете информацията ТУК

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Ако сте пропуснали първата част можете да видите какво се случи на семинара ТУК. […]

[…] Ако сте пропуснали първата част можете да видите какво се случи на семинара ТУК. […]