fbpx
obuvki.bg/
Начало - Превърнете своя iPhone в eReader с приложение Stanza

Превърнете своя iPhone в eReader с приложение Stanza

Електронни или обикновени книги

Наред с нормалните старомодни книги от хартия, чета и книги в електронен вариант – т.нар. eBooks. Преди време използвах Nokia и Office Suite за да чета книги на мобилния си телефон, докато пътувам или когато нямам възможност да си взема книга.

От известно време имам iPhone. Изключително ентусиазирано си го взех с идеята да се възползвам максимално от големият дисплей. Много бързо обаче ентусиазмът ми се охлади след като разбрах, че въпросният Office Suite не може да се инсталира на iPhone. Не и безплатната версия, не и ако iPhone не е разкодиран. Тъй като не искам да плащам $9.99 за Office Suite, а и не искам да си разкодирам телефона се порових да намеря алтернатива за четене на електронни книги.

Господин Google ми помогна много в това отношение. Ето какво решение намерих:

Стъпки за четете на книги с приложение за iPhone

Първо, свалих си програма за четене на електронни книги, естествено безплатна – Stanza. Разбира се има и много други, които можете да откриете. Оказа се обаче че Stanza не може да отваря .doc, .txt или PDF файлове, в които аз поддържам моите е-книги, а отваря само еPub (electronic publication) формат. Няма да обяснявам какво е ePub, защото предполагам хората, които четат това са наясно, но ако някой все пак не знае какво е еPub може да види тук (http://en.wikipedia.org/wiki/EPUB)

Второ, трябваше да намеря програма, която да може да конвертира различни формати в ePub. Намерих доста, някои платени, други безплатни, но исках освен безплатна да бъде и on-line, ако е възможност. Именно затова се спрях на ePub 2 go. Можете да я намерите тук (http://epub2go.com/Default.aspx). Работи супер елементарно – качвате файл във формат PDF и избирате дали си изпратите готовият вече ePub файл на мейл, и от там да ги изтеглите на iPhone или да си го запазите на компютъра и после да си го прехвърлите.

Simvoly Builder

Трето, а какво да правите ако изходният файл, който искате да прехвърлите не е във формат PDF? Ами също лесно го конвертирате в PDF. Има много и различни конвертори, но аз използвам Doc 2 PDF от тук http://www.doc2pdf.net

Ами, това е всичко.

Приятно четене.

6 thoughts on “Превърнете своя iPhone в eReader с приложение Stanza”

  1. Pingback: 6 Полезни приложения за iPhone 4 / 4S | DimitkoSter.com

  2. Pingback: Доставка на Kindle до България. | DimitkoSter.com

  3. Perchemliev

    Доста добре , само че … за какво ти е iPhone ако не е разкодиран..!? Така можеш да ползваш само около 40% от опцийте който телефончето ти предлага, ако не и по-малко. Но все пак ти си знаеш. 🙂

    1. Не съм съгласен. Каква функция не можеш да използваш на „не разкодиран“ iPhone?. Функциите, които се използват не зависят въобще от това дали е разкодиран или не.

  4. Pingback: 15 безплатни и полезни приложения за iPhone | DimitkoSter.com

  5. Pingback: 15 безплатни и полезни приложения за iPhone 4 / 4S

Споделете Вашето мнение с нас

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.