godaddy

Как да купим домейн от GoDaddy на по-ниска цена?

0 0 votes
Рейтинг на статията

Имате ли собствен сайт?

А мисли ли сте да стартирате онлайн магазин или блог?

Ако отговорите на някой от въпросите с „ДА“, то най-вероятно сте се сблъсквали с необходимостта от това да си закупите домейн и това да търсите различни предложения от регистраторите и сравнявайки цените на предлаганите домейни.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Обикновено цените на .com домейните, които са най-популярни, се предлагат на цена около 18-20 лв. от български регистратори.

Цените на домейн от GoDaddy – най-големият и известен домейн регистратор са $9-$12 за .com. Това го прави малко по-евтин от предложенията на фирмите в България. Разбира се има и друго домейн регистратори като NameCheap, които предлагат .com домейни за около $10.

Повечето от домейните, които съм купил до сега обаче, (около 30) са закупени от GoDaddy.

Защо?

Ами защото после лесно се продават там.

Освен това разбрах и една схема, по която можете да получите от 20% до 30% намаление от цената на домейните, които купувате от там, което пък ви сваля още от цената им.

А и не рядко има промоционални предложения за $0,01 за домейн.

Как да купим домейн от GoDaddy на по-ниска цена?

За да вземете домейн на по-ниска от предварително обявената цена има няколко възможности.

1. След като изберете домейна, от който се интересувате в търсачката на GoDaddy обикновено излиза домейнът с разширението, което ви трябва. По-долу обаче получавате предложение да закупите още поне три домейна като търсеният от вас, но с различно разширение .net, .org, .info или друго. Номерът тук е, че получавате 3 домейна за цена от $17, което прави по $5,60 за домейн – или 66% по-ниска цена.

2. Вторият вариант се отнася само за 1 домейн, тъй като е възможно да нямате нужда от допълнителните три домейна, описани в предния пример. За тази цел трябва вече да имате регистрация в GoDaddy и за влезете в профила си, преди да търсите домейн. Ако нямате регистрация може да си направите сега – БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ в GoDaddy.

След като влезете в профила си напишете търсеният от вас домейн. След като излезе – натиснете бутона add. След това следвайте всички стъпки за потвърждаване на поръчката. Преди да стигнете до финалната стъпка за плащане откажете поръчката.

Практиката ми до момента показва, че след няколко дни ще получите мейл с талон за отстъпка.

Първият мейл обикновено е с 10% отстъпка. Ако не ви е спешно да купите домейна – изчакайте още няколко дни. Почти е сигурно, че ще получите и друг мейл с по-голяма отстъпка. Най-голямата, която съм получавал е 30%.

Обикновено отстъпката е свързана с минимална сума, но доста често има отстъпка и без минимална сума.

3. Последният вариант е доста пасивен – просто, следете имейла си за промо кодове.

Подобни статии

0 0 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments