roaming

По-ниски цени за разговори в роуминг

5 1 vote
Рейтинг на статията

Разходите за мобилен телефон и ниски цени за роуминг

Всички, на които им предстои да пътуват извън страната за Коледните и Новогодишните празници е добре да знаят, че един сериозен разход може да се окаже сметка има за мобилен телефон. Това се дължи на факта, че цените за разговори от мобилния телефон в роуминг са чувствително по-високи, от разговорите в страната. Това се отнася особено за държави извън Европейския съюз като близките ни Сърбия и Турция, където много българи ще празнуват Нова година.

Цените за разговори в съседна Сърбия са едни от най-високите, като входящо повикване е на цени над 2 лв. за минута, а изходящото – над 5 лв. за минута разговор. Още по драматично е положението с цените за мобилен интернет, където цената на 1 МВ пренос на данни стига до 23 лв.

Как да намалите месечната си сметка от роуминг

Ако се налага да пътувате извън страната за празниците и не само, и не желаете да бъдете спонсор на някой от мобилните оператори е добре преди да заминете, да посетите офис на мобилния оператор, който използвате или да се обадите на Отдел за връзка с клиенти на оператора, за да се информирате за цените, на разговори в държавата, която ще посетите. Освен това, ако използвате мобилен интернет, е добре да изключите достъпа до мобилни данни от настройките на телефона си, за да не бъдете неприятно изненадани от месечната сметка.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Ако използвате устройство с iOS можете да спрете достъпа до интернет като следвате няколко лесни стъпки:

Settings > Cellular – Тук следните опции трябва да бъдат на off (изключени) – Cellular Data u Data Roaming. 

Ако използвате устройство с Android операционна система следвайте следните стъпки:

Настройки > Мобилен достъп до данни (или Пренос на данни) > отметката Данни в роуминг не трябва да бъде премахната.

Ако все пак искате да не губите връзка с вашите близки, приятели и бизнес партньори има и вариант, чрез който да говорите в роуминг на ниски цени. Повече за тази възможност можете да научите от сайта на вашият мобилен оператор.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments