kriptovaluta

7 причини да търгувате с криптовалута

5 1 vote
Рейтинг на статията

Криптовалутата е нещо, което е гореща тема за дискусии в продължение на много години. Повечето хора са наясно какво е криптовалута и може дори да купуват биткойн от време на време. Въпреки това, може би не всеки знае защо криптовалутата е толкова популярна в момента.

Инвестиране в криптовалути – 9 неща, които трябва да знаете

Всъщност има множество причини, поради които криптовалутите станаха толкова популярни. Ето и седем от тези причини, които може да прочетете до края на статията.

1. Много ниски такси за търговия с криптовалута


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Една от причините за това криптовалутите да бъдат толкова популярни, е фактът, че таксите свързани с трансфера им са доста по-ниски, в сравнение с таксите при стандартните банкови услуги.

Когато се използва различни видове опции за онлайн плащане, често ще има големи такси. Ниските такси, с които трябва да се справите, когато използвате различни криптовалути, ще бъдат много по-добра сделка за вас. Има смисъл много хора да използват криптовалути, за да плащат за артикули онлайн. Много хора също намират, че е по-безопасно да се използват криптовалута, вместо стандартни пари.

2. Криптовалутите не са свързвани и под влиянието на конкретно правителство

Друга добра причина, а може би и основната, хората да вярват в криптовалутите е, че тези валути не са свързани със световните правителства. Или поне това е била целта при създаването им.

Това означава, че криптовалутите имат потенциал да останат стабилни дори когато има смут в конкретна държава. Политическа или икономическа криза не би трябвало да повлияе върху цената на критовалутите.

Или поне на теория е така.

Макар, че в последните няколко месеца и седмици виждаме, че един tweet, на някоя популярна личност може да доведе до покачване или понижаване на цената на дадена крипто валута.

Такъв е напримен Илън Мъск, който редовно пуска туитове свързани с различна криптовалута и това кара много хора да купуват или да продават, което пък влияе върху цената.

Някои инвеститори виждат криптовалутите като добър начин да защитят своето богатство и това е една от причините криптовалутата да продължи да се увеличава през годините. Потенциалът, че криптовалутите могат да бъдат по-безопасни от някои официални държавни валути, ги прави по-привлекателни.

3. Криптовалутите дават възможност за сериозна печалба

Разбира се, потенциалът за печалба, е друга огромна причина, поради която хората се вълнуват от криптовалути. Ако купувате биткойн, докато е на ниска цена, тогава потенциално можете да спечелите, когато тази цена се повиши.

Много хора, които са инвестирали в криптовалути, в момент, когато те са с ниски цени, правят огромни печалби. Инвеститорите все още правят пари от криптовалути, тъй като пазарът не е охладен през последните години. Чуват се послания, че много криптовалути нямат реална стойност, но това не пречи да се правят пари от тях. Дали ще станем свидетели на спукване на този балон – предстои да видим.

4. Става все по-лесно да закупите и използвате криптовалута

Използването на криптовалута става все по-лесно в наши дни. Благодарение на приемането на повече онлайн компании реалната употреба на една или друга криптовалута ще продължи да расте.

Вече много уебсайтове започват да приемат криптовалути като плащане и това ще стане все по-разпространено в бъдеще. Също така е интересно да се отбележи, че сега на определени места се появяват и дебитни карти за криптовалута. Това може да не е широко разпространено в момента, но е нещо, което се случва много.

Тъй като криптовалутата продължава да става все по-често срещана, тя ще достига до все повече хора. Това води до повишаване на осведомеността и цялостен скок на популярността. Повече хора разбират, че това е още една възможност като разплащателно средство и нямат нищо против да го използват. Все повече хора, особено по-младите, разбират как работят криптовалутите и имат необходимите знания. А това пък от своя страна ги прави още по-желани.

5. Сигурноста също е важна

В наши дни защитата на самоличността и парите е изключително важна. Най-вероятно ви се е случвало или познавате човек, на който са му изтеглили пари от сметка / карта или най-малкото – са му хакнали профил в социална мрежа.

Предполагам знаете колко важна е станала киберсигурността в съвременността. Използването на криптовалута за плащане на неща онлайн е всъщност много по-безопасно от много други традиционни опции за плащане. Ако изобщо се притеснявате от проблеми с киберсигурността, тогава решението да използвате криптовалута може да е добра идея. Сигурността на криптовалутата е едно от нещата, които са й помогнали да стане толкова популярна с течение на времето.

6. Лесно е да се купи криптовалута

Вече има много начини, по които можете да се сдобието с желаната криптовалута. Достатъчно е да имате карта – дебитна или кредитна и нямате проблем. Закупуването на биткойм, етериум или друга криптовалута не е нещо трудно. Не се налага да преминете хиляди стъпки, верификации. Можете да го правите дори от мобилния си телефон. Всъщност е възможно да получите криптовалутата, която искате, от реномирани източници, а лекотата на получаване на криптовалута й помага да нарасне популярността й.

В миналото хората можеха да мислят за криптовалутата като за някакъв вид сенчести и непознати лица, но сега това се превърна в нещо обичайно в много кръгове. Ако все още не сте закупили криптовалута, тогава ще откриете, че процесът е определено прост и удобен за клиентите.

Разбира се има и някои неща, за които трябва да внимавате – като таксите за зареждане на сметка. Освен това има някои борси и платформи, към които много български банки не правят преводи. Има и други пък, в които не можете да си откриете сметка, ако сте само с българско гражданство или нямате адрес в чужбина. За това съм подготвил цяла статия, която ще публикувам съвсем скоро.

7. Криптото е бъдещето

Сигурно сте чували това и преди, нали? Особено от крипто фенове, които са направили бърза печалба с малка сума пари. Не знам дали криптото е бъдещето, но определено като сравнително нов актив има накъде да расте. А като всяко ново нещо има интерес към него. Има и риск.

И накрая, бихме могли да кажем, че криптовалутите се възприемат като бъдещето на парите от много хора. Хората, които сега приемат криптовалута, също приемат големи технологични иновации като блокчейн. Това ни позволява да бъдем на върха на вълната и има смисъл за мнозина да изпреварят кривата, когато цената ще е много висока.

Определено технологията Blockchain може да промени света по много начини и това ще направи търговията много по-прозрачен процес.

Подобни статии:

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments