investirane-v-kriptovaluti

Инвестиране в криптовалути – 9 неща, които трябва да знаете

5 1 vote
Рейтинг на статията

The form you have selected does not exist.

Решението да започнете с инвестиране в криптовалути, може да бъде вълнуващо. Дигиталните валути са модерна инвестиционна възможност, но новите инвеститори рискуват да загубят капитала си. В момента е като в Дивия Запад – пълно е с измамници и нови криптовалути, които се раждат всеки ден, но нямат бъдеще.

Какво трябва да знаете преди да се захванете с инвестиране в криптовалути

Сърбят ли ви ръцете и вие да купите биткойн, етериум или друга криптовалута, която ще промени света? Но в същото време не знаете почти нищо за този вид активи. Спрете точно тук.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


В тази статия ще преминем през 9 неща, които трябва да знаем, преди да инвестираме в пазара на криптовалути.

7-prichini-za-tyrguvane-s-kripto-valuti

7 причини да търгувате с крипто валута

Правилното време за покупка на криптовалута е от ключово значение

Дигиталните активи, в т.ч. Bitcoin u Etherеum са изключително волатилни и нестабилни. Цена им може да се колебае между -10 и +10% на ден, а по-малките валути дори и повече. Това, което се забелязва е, че голяма част от криптоинвеститорите или по-скоро трейдърите, е да се опитат да купят дадена валута, при която има спад в цената. „Buy the dip“! По този начин е една и съща сума пари могат да се купят повече монети или токени

Можете да купите BTC (биткойн) с нормални пари

Борсите за криптовалути като Coinbase и Binance са съобразени с изискванията на новите криптоинвеститори. В тези (а и в доста други) борси можете да закупите криптовалута директно чрез вашата дебитна или кредитна карта, или банкова сметка. Големите финансови институции като PayPal също планират скоро да предложат такава възможност на своите потребители.

Внимавайте за измамници, предглащи ви да инвестирате в криптовалути

В социалните медии може да видите много реклами и вдигане на шум около инвестиционна стратегия, която обещава огромна възвръщаемост от неясни крипто активи. Други правят преувеличени твърдения за това как цената на биткойн ще се повиши. За съжаление има достатъчно много измамници и в крипто света – и милиарди са загубени от схеми познати като Понци.ин

Изградете своя собствена инвестиционна стратегия

Успешните инвеститори имат изграден ясен план за своите дигитални и крипто активи. Това може да бъде задаване на лимитирана поръчка за продажба или покупка, ако цената на даден актив достигне до предварително определено ниво. Някои борси като еToro също ви позволяват да копирате ходовете на утвърдени търговци на крипто пазара.

Твърде добро ли е, за да бъде истина

Измамниците често процъфтяват, създавайки усещане за FOMO (Fear Of Missing Out), страх от пропускане на страхотната възможност. Помислете внимателно, преди да направите инвестиция в криптовалута, и запомнете: ако нещо изглежда твърде хубаво, за да е истина, вероятно е така. Индустрията на криптовалутите е пълна с безпристрастни рецензии и силно независими новинарски сайтове, които могат да ви помогнат да вземете информирано решение.

ICO? Направете свое собствено проучване

ICO – initial coin offering е пускането в продажба на нова круптовалута, подобно на IPO на акции на компании на фондовата борса. Много активно се правиха ICO-та през 2017 и 2018 след първият сериозен скок в цената на биткой, достигайки около $20 000.

Въпреки че пазарът се охлади, все още съществуват някои инвестиционни възможности. Това може да бъде изключително рисковано – и ако тръгвате по пътя на ICO, прочетете внимателно проспектите White books и проучете дали техният бизнес всъщност има нужда от блокчейн технология. Ще бъдете изненадани колко много стартиращи фирми се опитват да скочат на баницата.

Ако решите можете да вкарвате малки суми в различни ICO проекти. Най-вероятно голяма част от тях ще се провалят и ще изгубите пари, но пък има възможност и да изтеглите печелившата карта с някои от тях, които да бъдат много успешни.

Пазете се от FOMO

По време на бичи пазар цените на популярните криптовалути се покачват рязко и бързо. Ако продължите да купувате на по-високите цени, това може да ви изненада неприятно при една последваща корекция в цената. Не купувайте на всяка цена. Придържайте се към своята инвестиционна стратегия и винаги имайте готови пари, с които да купите при спад в цената.

Изберете правилна криптоборса, в която да търгувате или инвестирате

Потърсете крипто борса със силни нива на ликвидност, набор от крипто активи, устойчиви мерки за сигурност и надеждност. CoinMarketCap има страница за тези, които купуват биткойн за първи път, която класира борсите по тяхната лекота на закупуване на крипто и предоставя повече информация за тяхното регулиране и приетите методи на плащане. Можете да го намерите тук!

Забавлявайте се

Използвайте инвестиране в криптовалути като част от вашата цялостна инвестиционна стратегия. Не слагайте всички яйца в кошницата на криптовалутите. Да, те са модерни, привлекателни и може би ще променят света един ден. Но все още са сравнително нов актив и е възможно да загубите доста пари, ако предприемете грешни стъпки.

Статии, които може да ви харесат:

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments