bogati-bedni

Разликите в мисленето между богати и бедни

0 0 votes
Рейтинг на статията

Каква е разликата в мисленето между богати и бедни

Разликата може да бъде шокиращо проста – макар начинът, по който се проявява в живота ни, да приема много форми. Това е същото като разликата между мисленето за изобилие от мисленето за недостиг.

Хората с позитивно мислене вярват в изобилие и следователно се държат така, сякаш винаги ще има много ресурси. Тези с мислите за „нямане“ работят така, сякаш недостигът е името на играта и винаги ще бъде. Размерът на пая е фиксиран и за тях никога няма да има. Тук виновни са правителството, късметът, обстоятелствата, държава, в която са родени. Виновни са ДРУГИТЕ.

Съзнанието за бедност лесно ще изпълни всеки ум, който не е зает със съзнание за богатство.

Наполеон Хил

Важно да се отбележи, че не говорим за разликата между богати и бедни хора. Говорим само за разликите между нагласава и мислите на едните и другите.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Богатият човек може да има лош начин на мислене, което може да му попречи да постигне пълния си потенциал за богатство, а бедният човек може да има богата перспектива, което е ключов компонент за изграждането на път към възходяща кариета и просперитет.

Какви са вашите мисли – насочени към богатство или към бедност

Може би си мислите, че знаете – но някои подробности относно разликите в тези два начина на мислене ще ви изненадат.

Ето как се отразават тези различия във вашия живот. Както скоро ще видите, разликата в мисловните нагласи далеч надхвърлят само мислите и притежаването на пари. И пак да повторим – това е разликата между богат и беден начин на мислене – не богати хора срещу бедни хора.

Богатият начин на мислене е изобретателен. Той е свързан преди всичко с идеи и мисли за използването на пари, за да правите неща, които могат да ви накарат да печелите още повече пари. Това може да бъде образование, стартиране на бизнес или дори изграждане за следващото поколение семейство.

Богатият начин на мислене прави всичко възможно, за да изгради инерция – използвайки време и ресурси за инвестиции и дейности, които ще се изплатят в дългосрочен план.

От друга страна, лошото мислене е по-фокусирано върху настоящето. Хората с подобно мислене разменят своето време за заплата. Те смятат, че използването на ограничени ресурси за в бъдеще е безсмислено. За тях важи максимата: „Носи си новите дрехи ….“

Богатият начин на мислене вярва в инвестициите. И това не означава само инвестиции на борсата в акции. Независимо дали става дума за инвестиране в средства и методи за увеличване на паричната маса или за увеличаване на уменията и знанията. , парите и времето работят в полза на притежателя им. Лошият начин на мислене не е готов да влага време или пари в нещо, което не носи непосредствени печалби. Това, да отдели време и средства, за да научи още един чужд език, който би му помогнал да достигне до още един пазар, е безмислено начинание, от което няма да може да спечели сега.

Човек с богат начин на мислене вярва в изграждането на взаимоотношения и израстването на другите. Докато човек с беден начин на мислене отново се фокусира върху незабавна възвръщаемост. Той може да бъде конкурентен само спрямо тези, които постигат успех по-бързо.

Успешните и богатите хора са станали такива, използвайки парите като средство за постигане на целите си и подобрявайки начитени, по които могат да ги използват. Неуспешните и бедните се фокусират върху притежаването на вещи и пари и виждат в парите самият дявол и нечесност в разпределението им.

Богатият начин на мислене вярва, че винаги може да се научи повече, обхваща конкуренцията и знае кога да се откаже стратегически. Лошият начин на мислене вярва, че вече знае всичко, което трябва да се знае, обезсърчен е от състезанията и се отказва като реакция на разочарование.

Всичко е в цифрите

Проучвания сред най-богатите хора показва, че 88% от тях отделят поне по 30 минути на ден в четене.

Те са пословични и със своите навици за спестяване, като споделят, че спестяват поне 20% от доходите си. 70% от богаташите посгигат по 1 голяма цел в година. Това означава, че си поставят цели и ги следват.

Споменава се и едно интересно съотношение в комуникацията с останалите. За всяка минута, която говорят с някого, те си оставят 5 минути за слушане. Защо? Защото докато говориш няма как да научиш нещо ново, няма как да разбереш как мисли другия и каква е неговата система за натрупване на състояние.

Най-важното нещо, което трябва да знаете мисленето на богатите и бедните

Готови ли сте за това? Вашият начин на мислене може да бъде променен завинаги.

Ако попаднете в дупка, най-добрият начин да излезете от нея е като спрете да копаете

Неизвестен

Ако попаднете в ситуация, при която негативните мисли преобладават, не е нужно да оставате там завинаги. Но не можете да промените нищо, докато не се освободите от емоционалните вериги, които този начин на мислене ви е поставил.

Чувството за провал може бързо да доведе до самоизпълняващо се пророчество, точно както мисленето за нямате и бедност. Ако смятате, че сте се провалили, може да спрете да се борите за постигане на успех, защото предполагате, че ще се провалите отново. И тогава го отново се проваляте – просто защото не сте опитали да успеете.

Искате ли да се освободите от тези вериги от бедни да станете богати

Упражнявайте се да вярвате, че можете – продължавайте да си казвате, докато не започнете наистина да го мислите. Продължавайте да предприемате стъпки към по-висока цел, дори преди да сте си помислили, че може да стигнете там.

Целта, която аз съм си поставил е да през 2030 година да имам нетно богатство от 1 000 000 лв. и месечни приходи от поне 5000 лв. Дали е малко или много – не знам. Но това е цел, която в момента е далеч за мен. Това обаче не ми пречи да се опитвам да намеря и да пробвам начини да го постигна.

Сигурно ще бъде трудно! Може и да отнеме повече време отколкото на мен ми се иска. Или може да изпаднете в състояние познато като „fake it until you make it“.

От друга страна обаче, е много вероятно да успеете ако отворите тази врата. Ако започнете да мислите в тази посока, е твърде вероятно да постигнете целта си дори и по-рано. В противен случай мисленето за недостиг ще затвори вратата към мечтите ви.

Подобни статии

0 0 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments