three persons sitting on the stairs talking with each other

Учи за да не работиш Udemy.com

5 1 vote
Рейтинг на статията

Учи за да не работиш!

Сигурно много от вас са чували тази сентенция, много актуална по-време на социализма у нас.

И тя май се оказва доста вярна – не в този смисъл, в който е измислена. Много от сегашните студенти „висшисти“ не работят.

Те просто не са достатъчно квалифицирани за да си намерят подходяща работа. Методите на предподаване в много университети не са се променили от преди 20-30 години. Теорията, която се учи също не е актуална към момента. По маркетинг още се учи за 4-те П, но нищо не се казва за онлайн маркетинг или социален маркетинг. И както знаете в природата празни места не се допускат.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Точно поради тази причина има много сайтове (голяма част от тях безплатни), които могат да ви научат на това как да си направите собствен сайт, как да започнете да продавате в ebay, как да започнете собствен бизнес в интернет и много други. Или пък искате да се научите да свирите на китара, да правите уникално добри снимки като професионален фотограф или просто да се научите да сваляте мацки (да има и такъв курс).

Именно това предлага и Udemy

Какво мога да правя в Udemy?

След кратка безплатна регистрация можете да се включите в онези 5 млн студенти, които учат онлайн от програмиране до йога.

Както споменах по-горе има курсове на всякакви теми, като курсовете са повече от 22 000. Все нещо има да научите, нали? Вие избирате кога да учите – докато пътувате в метрото, чакате на спирката, вечер преди лягане или просто когато имате свободно време. Можете да избирате дали да учители от стационарния си компютър, лаптоп, таблет или смарт телефон.


Има курсове, за които трябвa да се заплати определена сума, но има и много такива, които са напълно безплатни.

По-голямата част от курсовете са на английски и нямат субтитри на български, което е малък минус, но за сметка на това във всеки курс много добре нагледно се представя информацията по темата, което пък от своя страна улеснява много обучението.

За разлика от Coursera в Udemy няма възможност да вземете сертификат за преминатия от вас курс, но мисля, че по-важното от сертификата са знанията, които ще придобиете.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments