|

DigitalPro какво научих и дали ще участвам отново?

5 1 vote
Рейтинг на статията

Знаете ли какво е маркетинг фуния и Facebook Pixel? A знаете ли кой е най-евтиният, към момента, маркетингов канал? Със сигурност ви се е случвало да посещавате някой сайт и след това с дни наред да ви преследват същите продукти, които сте гледали. Колко от вас знаят, че това е се нарича ремаркетинг? А колко от вас знаят как и защо се случва така?

На тези и много други въпроси и аз не знаех отговорите. Допреди 9 месеца. Защо допреди 9 месеца? Защото тогава се записах в първото издание на DigitalPro – вид академия за дигитален маркетинг.

Защо избрах DigitalPro

Да започнем от там защо се записах. Ами поради няколко причини. Първата е, защото съм любопитен и исках да науча повече за дигиталният маркетинг. Втората причина е, че исках да разбера защо се провали опитът ми за собствен бизнес с онлайн магазин. И третата, може би най-важна, причина е, че исках да науча повече за това как да продавам по-добре своите дигитални продукти като Футболните прогнози.

az-na-scenata-na-DigitalPro
На сцената на DigitalPro – споделям опитът си за това да имаш онлайн магазин

🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


През тези 9 месеца имах удоволствието и честта да се уча от специалисти в конкретни области в дигиталния маркетинг. Стилиян Запорожанов (Facebook Marketing) и Мирослав Запорожанов (E-mail Marketing), Пламен Бързев (Web Design for Conversions),Евгени Йорданов (SEO) са само част от преподавателите, с които се срещнах и на които имах възможност да задам въпросите, които имах за това как да подобря нещо в своите проекти.

От курса Marketing Strategy на Мирослав Запорожанов научих какво точно е Buyer Persona и защо не е добра идея да продаваш всичко на всеки. За да бъдеш успешен трябва да имаш фокус, да знаеш на кой продаваш и какво би го накарало да купи точно от теб.

Пламен Бързев в курса Web Design for Conversion разкри пред мен тайната какво е Value Proposition и защо е важно да го имаме на страницата си, с която правим оферта на клиента. Също така благодарение на този модул успях значително да подобря Landing страниците си за два от моите проекти – Онлайн анкети и Безплатни футболни прогнози, което пък от своя страна ми даде възможност да увелича абонатите за тези две услуги.

Благодарение на модула Facebook Marketing воден от Стилиян Запорожанов пуснах първите си реклами във Facebook, с които успях да привлека 8 нови клиенти за бизнеса на баща ми – Шофьорски курсове Сливен – Тачо Тачев. И всичко това само за $15. Или казано по друг начин с разход за около 25 лв. успяхме да генерираме приходи за 3200 лв. Какъв е ROAS оставам на вас за сметнете. А ако не знаете как – спокойно! Мирослав Запорожанов ще ви научи ако се запишете в DigitalPro

Какво още ….

Нещата са доста, но тези, за които се сещам на първо четене са: пускане на реклама в Google (+ безплатни ваучери за реклама) u YouTube. Научих как и кога е най-добре да се изпращат имейли до абонатите така, че да бъдат още по-ангажиращи и да ми носят допълнителни пари. В модула E-commerce разбрах как да намеря продукт, който да продавам и как да го представя на клиентите си, а също така и как да ги накарам да купуват отново и отново от мен.

Не на последно място е и това, че се запознах с много хора, които се занимават с дигитален маркетинг. Хора в различни области, с различни умения. Създаването на правилните контакти в днешно време (а и не само) е една от най-ценните валути.

Със сигурност има и много други неща, които ми дадоха тези 9 месеца, но не мога да изброя всички. А и не е нужно. Това е индивидуално и всеки може да вземе нещо за себе си.

Дали ще се запиша в DigitalPro?

Все още обмислям. Но не дали да се запиша, а кое ниво да запиша. Тази година в изданиеро има различни нива, които дават още повече стойност на хората, които са се записали. Поради лични причини не съм сигурен дали ще мога да се възползвам от всички workshop-и, които са предвидили организаторите.

В същото време версия 2.0 надгражда с няколко изцяло нови модули като LinkedIn, Instagram u Viber Маркетинг.

Със сигурност бих препоръчал програмата на всеки, който има интерес и иска да се занимава с дигитален маркетинг. Различните модули дават възможност на всеки да вземе нещо за себе си.

Ако още се колебаете разгледайте курсовете и преценете сами за себе си дали DigitalPro 2.0 е за вас или изгледайте видеото, в което участвам и аз и споделям защо съм част от DigitalPro.

DigitalPro мнения на участници в първото издание.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments