Допълнителни доходи с Uber

3 2 votes
Рейтинг на статията
dohodi s uber

Благодарение на съвременните технологии и интернет десетки индустрии променят своя облик и започват да работят по изцяло нов начин. Знаете какво се случи с Amazon и как те промениха разбирането за ченете на книги. Но промените, които ще виждаме в нашия живот далеч не са към своя край. Напротив, „интернет на нещата“ тепърва ще ни изненадва с нови и нови способности. Мобилните приложения, които всеки има в телефоните си, променят значително поведението му в сравнение с времето преди смарт телефоните. Като започнем от коминикацията, преминем през пазаруването и стигнем до пътуването. Всеки от нас прави всичко това, много повече, отколкото преди. Дали за добро и не, това е друг въпрос. Днес всеки може да си инсталира приложението на Uber и да си поръча личен шофьор, като замени остарелите, раздрънкани таксира, с почти чисто нова кола, с приятен шофьор и да слуша любимата си музика докато пътува. И всичко това за цена – дори по-ниска от тази на жълто такси.

Ако още не сте пробвали услугата – можете да се възползвате от 10 лв. безплатно пътуване ако след като изтеглите и инсталирате приложението въведете този промоционален код:  Q52OU

Няма да се спирам повече на това защо трябва да изберете Uber вместо такси, защото всъщност целта на тази статия е да ви покаже как можете да започнете да печелите парите използвайки Uber.

Допълнителни доходи с Uber


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Ако сте от хората, които се интересуват от новости и технологии няма как да не сте чули за Uber до сега. Ако все пак не сте можете да видите ТУК как работи.

Както споменах и по-горе, технологии променят нашият живот. Именно благодарение на това, вече може да печелите пари като станете шофьор на Uber и се възползвате от това да бъдете сред първите, тъй като шофьорите към момента не са много, а клиентите, които искат да пътуват да доста. Това означава, че ще имате доста работа. За съжаление, не всеки може да започне да печели допълнителен или основен доход, тъй като от компанията имат някои изисквания към това каква трябва да бъде колата, на какви условия да отговаря шофьора и т.н.

Как да стана шофьор на Uber?

Ето някои от основните изисквания да станете шофьор: трябва да сте над 21 години, да имате кола с 4 врата, която да не бъде по-стара от 2005 година. Освен това колата не трябва да има рекламни стикери и да бъде на ваше име. Не трябва да сте били осъждани или да ви е отнемана книжката за употреба на алкохол. Освен това трябва да имате смарт телефон или таблет с достъп до интернет и GPS локализация. Това го имат почти всички по-нови смарт телефони дори и в ниския клас (виж предложения за смарт телефони ТУК). Ако пък не разпологате със смарт телефон от компанията ще ви дадат такъв срещу някаква сума депозит. Ако отговаряте на тези условия трябва да попълните формуляр с вашите данни, след което ще бъдете поканени на среща в офиса им, който се намира в София, близо до Народното събрание, където ще ви бъдат разяснени допълнителни детайли и начин на работа. След като си извадите необходимите документи можете да започнете да печелите веднага.

Колко ще печеля?

Тарифа за превоз е 0,40 лв. на километър и 0,20 лв. на минута. Това означава, че ако маршрутът, който си е избрал клиентът е 5 км и това разстояние го изминете за 10 минути, цената която той ще трябва да заплати е 4 лв плюс 0,70 лв. такса за повикване. От тези 4,70 лв. 80% или 3,76 лв. ще останат за шофьора. Можете да използвате приложението и да возите пътници когато искате, тъй като нямате минимални изискване колко пътници трябва да превозите. Ще получи обаче бонус 50 лв. след като изпълните своите първи 15 поръчки. Освен това има и допълнителен бонус от 100 лв. за всеки шофьор, който вие лично препоръчате и той започне. Така и двамата ще получите по 100 лв. бонус.

Дали ще печелите по 5-6 лв. на ден, като возите хора като отивате или се връщате от работа или ще печелите по 50-60 лв. на ден, занимавайки се само с това зависи изцяло от вас.

Натрупаната комисионна от извършени превозвания ви се превежда всяка седмица, което означава, че ще си получите парите почти веднага.

Какво още трябва да знам?

Ако сте решили, че искате да печелите пари като шофьор на Uber трябва да имате предвид няколко важни неща.

  • Uber не е ваш работодател, което означава, че ако изберете да работите на пълен работен ден, превозвайки хора, то никой няма да ви плаща здравни и социални вноски. Това няма да ви се зачита като трудов стаж, освен ако вие сами не си правите необходимите вноски
  • Uber не е превозвач, а само посредник в предоставянето на услуга за споделено пътуване. Това означава, че вие нямате лиценз за превозване на пътници и ако ви „хванат“ то санкциите и глобите са вас. Проверка могат да ви направят от ДАИ, но само с КАТ и ако установят, че превозвате пътници, без да имате разрешително за това санкцията е 6 месеца спиране на автомобила от движение и 500 лв. глоба.
  • Доходите, които получавате от Uber подлежат на данъчно облагане и трябва да подадете годишна данъчна декларация – дали ще го направите отново зависи от вас.
  • Проблем може да възникне при пътен инцидент, тъй като местата в автомобила ви нямат застраховка
  • Не е необходимо да плащате такси, лицензи и разрешителн и за да започнете да работите
  • Услугата за момента е валидна само за София
  • Има система за оценяване на шофьорите като най-високата оценка е 5. Като вие трябва да поддържате възможно най-висока оценка, тъй като с предимство ще получавате поръчки, ако имате висока оценка

Подобни статии

3 2 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Е, тук освен смарт телефон, ще ви трябва и автомобил, не по стар от 10 години. Но въпреки, това основната работа ще я свършите благодарение на вашият смарт телефон. Повече информация за това какво представлява Uber  и как можете да печелите с тях можете да видите тук […]