В какво да инвестираме – ръководство за начинаещи

0 0 votes
Рейтинг на статията

Защо да инвестираме

На теория, инвестицията е възможността да получите по-висока възвращаемост от парите си в сравнение с това просто да ги държите в депозитна сметка. Ако изберете правилният начин да инвестирате парите си – акции, облигации, фондова борса или друг метод, Възвращаемостта може да бъде много висока. Имайте предвид обаче, че инвестициите крият определен риск и е възможно да загубите част от парите си или да загубите всичко.

В какво да инвестираме

Сигурно много от вас са си задавали въпроса „В какво да инвестираме?“ Има всякакви възможности за инвестиции от акции, облигации, фондове, борси и изкуство, злато. Можете и да диверсифицирате инвестиционния си портфейл като инвестирате в различни средства на различни пазари или в различни държави.

Поддържайки микс от инвестиции вие ще разпределите риска от това да загубите всичко. Различните инвестиции ви дават възможността да покриете загубите от едно средство, като имате печалба от друго. Както се казва – не дръжте всички яйца в една кошница.

Рискове и ползи от инвестирането


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Когато решите да вложите парите си в нещо трябва да прецените добре ползите, които ще ви донесат инвестициите и рисковете, които поемате. Обикновено, най-рисковата инвестиция ще ви донесе и най-голяма потенциална печалба и обратното.

Преди да инвестирате е добре да помислите, дали сте готови да загубите инвестираната от вас сума. Винаги бъдете готови да загубите всичко. Не инвестирайте повече отколкото сте готови да загубите. И още нещо много важно!!! Отделете си фонд за инвестиране и рискувайте само него. Никога не влагайте всичките си спестени пари. Винаги трябва да имате някаква сума, която ще ви даде възможност да живеете спокойно от 6 месеца до 1 година. Ако нямате такава сума – рискувате да фалирате.

Подобни статии

0 0 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments