Начало - Нямам време не е извинение – как да вземем максимума от деня

Нямам време не е извинение – как да вземем максимума от деня

productivity
0 0 votes
Рейтинг на статията

Най-често срещаното извинение, което хората дават е “Нямам достатъчно време”.

Много хора казват, че искат да спортуват, искат да научат чужд език или пък да стартират собствен бизнес или каквото и да било, но те просто нямат достатъчно време. Само ако денонощието имаше повече от 24 часа нещата щяха да стоят по различен начин.

Наистина ли?!

Човек винаги може да намери достатъчно време за важните него неща, ако си изразходва времето по правилния начин.

И не си мислете, че трябва да си напуснете работата, за да си освободите допълнително време. Задръжте напускането. Ходете на редовната си работа и започнете да работите върху своя проект след работа или вечер


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


(👉 Виж още: Как да намерите време за онлайн бизнес докато работите на пълен работен ден)

Вместо да гледате Черешката на тортата или Мастършеф, или пък да играете на PS 4 на вашето дето, работете върху своята идея, проект, бизнес, усъвършенстване.

Вместо да си легнете в 22:00 часа си легнете с 1 час по-късно в 23:00 часа. 

В този случай не говорим за това да будувате цяла нощ или да работите по 16 часа на ден. Тук става дума за това да се опитате да изцедите няколко допълнителни часа на седмица. Ако само си лягате 1 час по късно, за един месец ще разполагате с 30 часа, които ще можете да използвате за работа по вашият проект.

Трудно е само в началото

След като вече започнете да си крадете по един час на ден и започнете да отделяте специално време за вашият проект, вече разберете дали това е нещо, с което наистина искате да се занимавате или просто е етап, който ще отмине.

Ако не ви се получи или не проявявате интерес към развитието на нов бизнес – не губите нищо. Можете да продължите да ходите на работа, както сте го правили до момента.

Не рискувате да загубите нищо, освен малко време, така че това не е голяма болка.

Когато искате нещо достатъчно силно, ще намерите време за него – независимо от останалите ви ангажименти и проекти.

Истината е, че голяма част от хората просто не искат достатъчно да постигнат нещо. И за да намерят оправдание пред себе си – си казват, че нямат достатъчно време.

Не се хващайте на кукичката с оправданието, че нямате време. Само и единствено вие сте отговорни за това да създадете това, което искате. От вас зависи дали ще сбъднете мечтите си или ще се оправдавате, че нямате време.

От друга страна, перфектното време за действие никога няма да дойде. Винаги ще бъдете или твърде стари, или твърде млади, или твърде заети, или твърде уморени или нещо друго.

Последвай ме в LinkedIn
0 0 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: