fbpx
Начало - 10 неща, които провалят продажбата

10 неща, които провалят продажбата

10-neshta-koito-provalqt-prodajbata
5 1 vote
Рейтинг на статията

Предстои Ви среща с важен потенциален клиент и сте притеснени?

Знаете, че е нужен индивидуален подход към всеки клиент, но как да прецените кое ще е най- печелившото поведение? Искате да спечелите тази сделка на всяка цена.

Ето какво НЕ трябва да правите! Или това са сигурни начина да загубите продажбата.

1. Липса на професионален опит – всеки, който е продавал нещо някога си мисли че може да продава. Това не е така.

2. Твърде много говорене – това е типичната грешка за много нови търговци, които се опитват да покажат на клиента, колко много са научили за продукта или услугата си. Всеки човек има две уши и една уста, което означавам че трябва да слуша два пъти повече отколкото да говори.

3. Вашият речник – думите, които използвате създават картини в съзнанието на клиентите. Не споменавайте думи като „договор“ – използвайте „споразумение“, „фор ма“, „документи“

4. Не се отделя време за създаване на доверие – започва се с характеристиките на продукта и не се отделя внимание на ползите за клиента. Ползите са нещата, които вие му доверявате кати на приятел

5. Липса на оценъчна система – хората ви могат да загубят много време да обясняват даден продукт на клиент, който не може да си го позволи. Това се получва от липсата на профилиране на клиента и откриването на неговите нужди

6. Не се знае кога да се спре да се презентира продукта и да се затвори продажбата – търговците се опитват да кажат всичко за продукта и продължават дори когато клиента даде сигнал за покупка. Това ви коства продажбата.

7. Его – много често търговците искат да покажат на клиента, колко те за по-добре запознати с продуктите или технологии, а клиента не е. Грешка!

8. Не се знае как да се затваря продажбата – в много случаи единственото, което трябва да направите е да зададете два въпроса:

– Как ще го вземете? С вас или да ви го изпратя по пощата?

– Как ще платите – в брой или с кредитна карта?

9. Не се обръща внимание на детайлите – много важна подробност при една продажба са гаранционните условия и допълнителни бонуси, които може да получи клиента.

10. Лошо изпълнение – когато продажбата се осъществява с нежелание или по задължение, това се вижда от клиента и това го отдалечава от покупката

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: