Начало - Как да печелим с афилиейт маркетинг?

Как да печелим с афилиейт маркетинг?

Как-да-печелим-с-афилиейт-маркетинг
5 1 vote
Рейтинг на статията

Днес ще се спрем на това как да печелим с афилиейт маркетинг. В сайта dimitkoster.com много кратно сме споделяли мнение за афилиейт маркетинга като средство и източник на допълнителен доход. При това доход, който може да се разглежда като пасивен доход.

В зависимост от това каква ниша сте избрали можете да попаднете на много висока и силна конкуренция. Това безспорно е така. Но все още има доста възможности (дори и в България) за това да печелим от афилиейт маркетинг.

Да за бъдете успешни и да знаете НАИСТИНА как да печелим с афилиейт маркетинг, трябва да знаете какво работи и какво не, винаги когато рекламирате продукт или услуга.

Ето няколко съвета, които мога да ви дам от опитът ми в афилиейт маркетинга на българския пазар.

Бъдете търпеливи

Когато се захващате с афилиейт маркетинг трябва да знаете, че ако искате да печелите, първо ще трябва да свършите много работа. Така че трябва да бъдете търпеливи. През това време е добре да създавате богато и най-важното НОВО съдържание за вашият сайт, блог или youtube канал. Това ще ви помогне да се класирате в по-предни позиции по желаните от вас ключови думи.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Опитайте се да взимате участие в колкото се може повече семинари свързани с афилиейт маркетинга. Присъединете се в различни групи и вземете участие в дискусии по темата. Започнете да се срещата с хора, които имат подобни интереси. Винаги можете да научите нещо нови или да се запознаете с интересни хора. (това бе и една от причините да се запиша в DigitalPro. Вижте, които бяха останалите няколко в тази статия)

Всичко това допринася за вашето развитие. Ако сте достъчно търпеливи със сигурнос за научита как да печелите с афилиейт маркетинг.

Изберете атрактивен и достатъчно познат продукт

Със сигурност изборът на продукт, който да промотирате е от изключително значение за вашият бъдещ успех. Определено ще бъде грешка да промотирате всеки продукт или услуга, който срещнете на пазара и който предлага афилиейт.

Ако изберете различни продукти, няма да имате възможност да се фокусирате в една определена ниша. В този случай резултатите ви ще бъдат посредствени и ще се демотивирате много бързо.

Вместо да промотирате всичко, по-добре промотирайте няколко продукта, които са уникални или са достатъчно разпознаваеми. В същото време тези продукти трябва да достатъчно доходоносни, за да си заслужава времето и ресурсите, които ще им отделите. Спрете се на продукти, които или ще бъдат употребявани от много хора, или ще бъдат употребявани няколко пъти от едни и същи клиенти.

Щом веднъж разберете от какво се нуждае пазарът и клиентите, насочете усилията си към продукт, който разрешава този проблем или задоволява тази нужда.

Използвайте различни източници на трафик

Ако искаме да увеличим шанса да печелим с афилиейт маркетинг трябва да помислим сериозно за трафик, който да превръщаме в клиенти. Шансът да правим пари расте заедно с трафика, който изпращаме към продажбената страница.

Не е грешно да се използва трафик само от един ресурс – Google или Facebook. Още по-добре, обаче е, да комбинираме тези два източника на трафик.

Чрез Google Search или Google Ads можем да вкараме трафик към нашата sales страница и да накараме клиента да си остави имейл адреса. След това да му покажем релевантна реклама във Facebook или още по-добре – да му изпратим оферта чрез имейл.

Привличайте правилно таргетиран трафик

Основата за това да печелим с афилиейт маркетинг е да накараме посетителите ни да кликнат върху афилиейт линка с продукта, който промотираме. Точно затова първата стъпка е да привличаме посетители на сайта.

Има четири основни начина за привличане на трафик:

  • Платена реклама;
  • Безплатна реклама;
  • Маркетинг чрез съдържание;
  • Имейл маркетинг;

За платената реклама най-добре е да се използва Google Ads и / или Facebook. За да имате успех трябва да се постараете да направите добра комбинация от текст на рекламата, послание и добра визия. При този вид трафик PPC (pay-per-click) вие ще плащате са всеки потребител, който кликне на вашата реклама, без значение дали е купил продукта или не.

Безплатната реклама е като публикувате обяви или линкове в безплатни сайтове за обяви, форуми или уебсайтове с директории. При този метод можете да се сдобиете с висок, но не много качествен трафик. Все пак обаче това ще ви бъде безплатен трафик, така че е добре да се възползвате.

Тествайте, Измервайте и Проследявайте всички действия

Започнете да тествате и да измервате всички действия, които предприемате – каква реклама пускате, каква снимка използвате, какво заглавие пишете. Проследяването, записването и анализирането на всичко, което правите ще ви помогне да разберете какво правите добре, а също така и кое от всичко не ви дава желаните резултати.

На базата за цялата информацията можете да повторите даден процес или да спрете друг. Ако имате рекламен банер, който не дава добрите резултати, които очаквате – променето местоположението му или рекламния канал, в който го използвате. След това сравнете отново резултатите, които се постигнал. Със сигурност на едно място се е представил по-добре отколкото на друго.

Изберете продукт, който има търсене

Ако си спомняте по-горе споменах, че един от най-важните етапи в това да печелим с афилиейт маркетинг е изборът на правителен продукт или услуга.

Перфектният продукт, трябва да разрешава проблем или да задоволява определена нужда

dimitkoster.com

Започнете да четете форуми и коментари във Facebook. Вижте какви коментари оставят клиентите на вашите конкуренти или търговци в нишата, която сте избрали. Потърсете мнения на клиенти, които са си купили този или подобен продукт.

На базата на мненията и коментарите, които намерите – потърсете и продукт или услуга, които биха задоволили потребностите на тези потребители и бъдещи ваши клиенти. Отделете малко време и помислете как продуктът ви би отговорил на потребностите и очакванията на потребителите и клиентите.

Постоянно търсете нови методи и техники за промотиране и полезни инструменти

Всички пишат в google: Как да печелим с афилиейт маркетинг. Всички искат да печелят с афилиейт програми. Тенденциите в дигиталния маркетинг са много динамични и вие трябва постоянно да следите какви са актуалните трендове в тази сфера. Ако останете на нивото което сте сега, то след 2-3 години всичко това, вече няма да бъде толкова валидно. Facebook, Google и всички други големи играчи постоянно променят своите алгоритми. Това, което знаете днес, вече не е валидно утре.

Освен тенденциите трябва да следите и какви нови инструменти има на пазара. Или какви нови функционалности пускат вече съществуващите инструменти. Това, което всеки афилиейт маркетьор трябва да има в инструментариума си са няколко задължителни инструмена:

  • Собствен сайт – домейн и хостинг  (препоръчвам Superhosting.bg)
  • Инструмент за създаване на landing page или sales page – можете да използвате Elementor и WordPress или Fastpages.io
  • Емаил маркетинг платформа – Mailchimp или MailerLite
  • Софтуер  за създаване на банери и реклами – Crello или Canva
  • Facebook Pixel

Очаквайте в някоя от следващите статии подробна тема за всички инструменти, които аз лично използвам. За да не пропуснете тази статия може да се абонирате да получавате САМО новите статии от dimitkoster.com

Последвай ме в LinkedIn
5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
%d bloggers like this: