minijobs-saitove

Новите технологии – най-доброто или най-лошото, което може да ни се случи

5 1 vote
Рейтинг на статията

Tехнологиите в нашия живот?

Технологиите.  Те са навсякъде около нас. В 21ви век всичко е на една ръка разстояние. Можем да общуваме с приятели в другия край на света, можем да пътуваме свободно, можем да учим свободно. И всичко това, ако не безплатно – то много евтино. Ако видим колко струваше самолетен билет до Лондон преди 10 години и колко струва сега….. просто няма място за сравнение.

Подобно е положението и с образованиванието и възможността да учим. Само на няколко клика е YouTube и цялото знание събрано в него. Имаме и Coursera, Udemy и много други подобни сайтове. Знанието от университетите вече е достъпно през компютрите. Все повече знание може да се побере и в телефоните ни – т.е. в джоба.

Има толкова много приложения за мобилни телефони, които ни дават неизчепаемо количество знания. Стига човек да иска може да научи чужд език сравнително бързо. Има няколко приложение за мобилни телефони, които ще ви помогнат за това. Само трябва малко да се разрови човек.

Необходимото зло или лични помощници

Последно време става свидетел на това как все повече хора споделят снимки на това как други хора са се вторачили в телефоните си докато пътуват в метрото, седнали са на заведение или вървят по улицата. 

Има нещо много важно, за което трябва да си дадем сметка. Монетата има две страни. Технологиите стават всеки по-достъпни и все по-напреднали. Но само и единствено от нас зависи как ще ги използваме. Дали ще се превърнем в ходещи зомбита като героите на Стивън Кинг в книгата Клетка или ще ги използваме за да се развиваме, да общуваме, да пътуваме, зависи само от нас.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Като всяко друго нещо и с технологиите не трябва да се прекалява. Да, изкушаващо е да „убиеш“ 5-10 минути във FB, Twitter или друга социална мрежа, но нека да бъдат наистина 5-10 минути. 

След това остави телефона или таблета. Дай си малко почивка. Помисли какво направи днес, какво искаш да направиш утре. Помечатай. А ако имаш нужда от технологии – те ще са там – на една ръка разстояние и ще те чакат.

Всичко ново е добре забравено старо

Не знам колко от вас си спомнят, но всички нови технологии са били заклеймявани, че ще ни убия, ще ни покорят и ще ни направят роби. 

Това се е случило след изобретяването на телефоните. Хората са смятали , че това ще убие личната комуникация. После нещата са се повторили с откриването на телевизията. Много хора за се кълняли, че това ще убие театъра. Да, ама не. Камен Донев пълни огромни зали, защото прави качествени и интересни представления.

Преди няколко дни ходих на цирк с дъщеря ми. Нямаше празни места.

Същото сега се случава и със смарт телефоните. Но да не забравяме колко живота могат да се спасят ако се използват правилно. Да не говорим, че сега всеки може да тръгне на околосветско пътешествие само със смарт телефон в джоба си.

Последвай ме в LinkedIn

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments