карта за лоялност

Какво е карта за лоялност и как работи?

5 1 vote
Рейтинг на статията

Картата за лоялност

Използвате ли карта за лоялност? Сигурно имате повече от една. Хвърлете поглед на портфейла си и сигурно ще намерите поне 1  за хранителен супермаркет, фризьорски салон или бензиностанция. Все повече компании се насочват към картите за лоялност, стремейки се да привлекат повече редовни и лоялни към търговския обект потребители. Повечето карти за лоялност предлагат награди, когато използвате тази карта. Голяма част от клиентите харесват това да събират точки, усмивки, значки или други символи, с които компанията ги възнаграждава затова, че посещават обекта и оставят там част от парите си.

Наградите, които дава една карта за лоялност

Една от най-желаните от клиентите награди – това е процент намаление на стоката, в сравнение с нормалната цена.

Обикновено такава отстъпка се дава само на притежателите на карта за лоялност на съответната бензиностанция или супермаркет. Друга възможност за мотивиране на потребителите да използват своите карти е възможността да натрупват бонификации, които после да „разменят“ за продукти или предметни награди.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Притежавайки карти за лоялност потребителите могат  да се възползват и от възможността да получават информация преди всички за нови продукти и услуги, които предлага компанията, както и за предстоящи намаления или промоционални условия.

Клиентът и неговата карта за лоялност

Защо един клиент да е мотивиран да използва карта за лоялност?

В днешно време потреблението не е избор – то е необходимост. Всеки един от нас зарежда гориво, пазарува в хранителни супермаркети, купува си продукти за дома, дрехи и много други неща. Всеки един изразходва определена сума пари на месец за различни нужди. Това не е негов избор – той трябва да го направи. И защо да не получи нещо (макар и малко) в замяна? Голяма част от потребителите търсят „промоция“, „намаление“ или „нещо по-евтино“.

Търговците

Какво би накарало един търговец да създаде своя карта за лоялност или да участва в подобна програма? Различни са мотивите, които биха накарали един търговец да пристъпи към работа с карти за лоялност. На първо място, използвайки програма за лоялност той ще привлече редовни клиенти, които биха пазарували от него, тъй като той ще има даде нещо повече от конкуренцията. Използвайки програма за лоялност търговецът ще може много лесно да следи потребителските навици на своите клиенти и ще знае както те харесват и на каква цена биха го купили. Създаване на база данни с клиенти, на които могат да се предлагат новите продукти или услуги на компанията.  Не на последно място чрез програмата за лоялност могат да се привлекат нови клиенти, на които до сега не е била предложена такава възможност.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments