fbpx
Начало - Превърнете своя телефон в четец на електронни книги

Превърнете своя телефон в четец на електронни книги

ebook-readers

Класически книги или електронни книги

Наред с нормалните старомодни книги от хартия, чета и книги в електронен вариант. Тoва са т. нар. eBooks или електронни книги. Преди време използвах Nokia u Office Suite, за да чета книги на мобилния си телефон докато пътувам или когато нямам възможност да си взема книга.

След това вече имах iPhone. Изключително ентусиазирано си го взех и с идеята да се възползвам максимално от големият дисплей. Много бързо обаче, ентусиазмът ми се охлади след като разбрах, че въпросния Office Suite не може да се инсталира на iPhone. Решението беше да намеря алтернатива на това приложение, което да ми дава възможност да чета книги навсякъде.

Господин Google ми помогна много в това отношение. Ето какво решение намерих:

Стъпки за четете на книги с приложение за iPhone

Първо, свалих си програма за четене на електронни книги, естествено безплатна – Stanza. Разбира се има и много други, които можете да откриете. Оказа се обаче че Stanza не може да отваря .doc, .txt или PDF файлове, в които аз поддържам моите е-книги, а отваря само еPub (electronic publication) формат. Няма да обяснявам какво е ePub, защото предполагам хората, които четат това са наясно, но ако някой все пак не знае какво е еPub може да види тук (http://en.wikipedia.org/wiki/EPUB)

Второ, трябваше да намеря програма, която да може да конвертира различни формати в ePub. Намерих доста, някои платени, други безплатни, но исках освен безплатна да бъде и on-line, ако е възможност. Именно затова се спрях на ePub 2 go. Работи супер елементарно – качвате файл във формат PDF и избирате дали си изпратите готовият вече ePub файл на мейл, и от там да ги изтеглите на iPhone или да си го запазите на компютъра и после да си го прехвърлите.

Трето, а какво да правите ако изходният файл, който искате да прехвърлите не е във формат PDF? Ами също лесно го конвертирате в PDF. Има много и различни конвертори, но аз използвам Doc 2 PDF от тук http://www.doc2pdf.net

Ами, това е всичко.

Приятно четене.

6 thoughts on “Превърнете своя телефон в четец на електронни книги”

  1. Pingback: 6 Полезни приложения за iPhone 4 / 4S | DimitkoSter.com

  2. Pingback: Доставка на Kindle до България. | DimitkoSter.com

  3. Perchemliev

    Доста добре , само че … за какво ти е iPhone ако не е разкодиран..!? Така можеш да ползваш само около 40% от опцийте който телефончето ти предлага, ако не и по-малко. Но все пак ти си знаеш. 🙂

    1. Не съм съгласен. Каква функция не можеш да използваш на „не разкодиран“ iPhone?. Функциите, които се използват не зависят въобще от това дали е разкодиран или не.

  4. Pingback: 15 безплатни и полезни приложения за iPhone | DimitkoSter.com

  5. Pingback: 15 безплатни и полезни приложения за iPhone 4 / 4S

Споделете Вашето мнение с нас

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.