Iris

Какво е Iris и защо трябва да го имаме на всички електронни устройства?

5 1 vote
Рейтинг на статията

Iris и синята светлина на компютъра

Колко часа прекарваш пред компютъра?

А колко пъти гледаш в телефона си? Имаш ли и таблет?

Не ми отговаряй! Просто задай този въпрос на себе си и си отговори честно. Сигурно времето, което прекарваш пред някакъв екран е доста и то расте с всеки изминал ден. Поне при мен е така.

А имал ли си ситуации, в които ровиш в телефона си, дори вече като си в леглото?

Аз обичам да чета книги, но нямам много време за това. Възползвам се от времето преди лягане да почета малко от телефона. Но много често след това не мога да заспя с часове. Защо ли? Ами не знам точно, но явно има някакво научно обяснение на всичко това и то е свързано със светлината от телефона, таблета, монитора.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


По-точно със синята светлина, която оказва някакво влияние върху мозъка ти и той не може да се успокои. Ако искаш да разбереш подробностите и научното обяснение можеш да прочетеш тази статия, в която е обяснено подробно.

Iris се бори с умората в очите

Даниел Георгиев е решил да се справи с този проблем. Той е създал софтуер, който щади очите при продължителна работа с компютър.

Приложението има няколко варианта – за компютър и за мобилни телефони. Аз лично го използвам на всичките си електронно устройства – лаптоп, мобилен телефон и таблет.

Благодарение на това малко приложение осветеността на монитора е по-ниска и малко по-червеникава. Това е и тайната на това да не се напрагят толкова очите. Е не само това разбира се, но това е основното, което се вижда на пръв поглед. Зад създаването на софтуера стоят много часове проучване и работа на Даниел.

В крайна сметка е създал едно наистина полезно приложение, което ни помага да стоим повече часове пред компютъра без да се изморяваме.

Как да си сваля и да пробвам Iris?

Ние като българи сме малко скептични към подобни нови неща. Още повече що се отнася до здравето ни. Не сме свикнали да взимаме превантивни мерки, а чакаме нещо да се случи и тогава да започнем да търсим информация и решения на проблема.

Трябва ли вече да имаш проблем с очите, за да потърсиш информация как да се подобри това състояние?

Не, разбира се!

Не случайно имаме поговорка: Око да види, ръка да пипне!

Докато не го видим, не вярваме, че работи.

И Даниел като човек от България, добре познава този наш синдром. Затова той предлага 7 дни безплатен период за тестване на програмата за компютри.

А ако Iris ви хареса можете да си го закупите само за $1.99 на месец.

Ако използваш бутона по-долу, даже цената за теб ще бъде $1.79 на месец.

Приложението за мобилни телефони Iris mini е безплатно и можеш да го използваш без ограничение във времето.     Можеш да пробваш безплатната версия на Iris и ако ти хареса да си я свалиш за постоянно. А ти като читател на www.dimitkoster.com ще получиш 10% остъпка от цената.  

Последвай ме в LinkedIn

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments