uber-bulgaria
|

Споделеното пътуване с Uber България вече е факт

4.5 2 votes
Рейтинг на статията

Има ли някой, който още не е чул за Uber? Сигурно са останали много малко хора, които поне не са чули за този start-up, който от няколко дни вече официално предлага услугите си у нас.

[Бел. ред: Uber прекрати транспортната си услуга и към 2021 година тук е разположен само техническият им център]

Кои са Uber?

Накратко за тези, които не са запознати с Uber и тяхната дейност ето малко информация за този, може би феномен.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Това е компания, която е основана от Travis Kalanick, Garrett Camp през 2009 г. в Сан Франциско, Калифорния.

Uber-Bulgaria

Идеята на основателите е да предоставят услуга за превоз на пътници. За целта използват новите технологии и фактът, че голяма част от хората вече имат смарт телефон с достъп до интернет. Това, което различава Uber от конкуренцията е, че превоза на пътници се осъществява не от стандартни таксита, а от хора, които използват личните си автомобили.

Услугата се предлага в 52 страни. При старта на услугата в различни държави Uber предизвикаха много разнопосочни мнение, относно бъдещето на компанията, но фактът, че навлизат във все повече държави показва, че тази услуга има своите потребители.

Как работи Uber България?

Всеки, който иска да използва услугите като потребител трябва да има смарт телефон с операционна система Android, iOS или Windows. След това трябва да си изтегли приложението Uber за потребители от съответната страница за сваляне на приложения за iOS ТУК, за Android ТУК, за Windows ТУК.

След като се свали приложението трябва да направи кратка регистрация с email адрес или като използвате профила си в Google + или Facebook. Преди да направите поръчка трябва да изберете начин на плащане, като плащането е изцяло безкасово. Т.е. трябва да направите регистрация на дебитна или кредитна карта, от която ще бъде теглена дължимата от вас сума.

Това може би ще откаже голяма част от клиентите да използват услугата, особено в България. След като влезете в приложението ще видите следния екран, който ви показва дали има свободни коли и колко близо са до вас. След като пристигнете на желаната дестинация от кредитната ви карта ще бъде удържана необходимата сума. Част от нея остава като комисионна за компанията, а останалата част се изплаща на шофьора в края на месеца.

Няма безплатен обяд – или колко струва Uber

Цената на предлаганата услуга е много близка до тази на обикновените таксита, дори малко по-ниска. Интересното тук е начинът на ценообразуване. Както и при другите таксита има таксата за повикване, която в Uber е 0,70 лв. Цената за изминато разстояние е само 0,40 лв. за километър, но пък има и цена за минута пътуване, която е 0,20 лв.

Така за разстоянието от 10 км, при натоварен трафик клиентът ще трябва да заплати цена около 10-11 лв. Ако пътуването е рано сутрин или късно вечер тази сума може да спадне до 5-6 лв. Минималната цена за пътуване по дадена дестинация е 3 лв. Същата цена от 3 лв. се заплаща и ако клиент отмени вече направената поръчка. С цел популяризирането на услугата от компанията дават възможност за 2 безплатни пътувания, които да бъдат на цена до 30 лв. за първите три месеца на всички новорегистирани потребители. За целта след като се изтегли приложението трябва да се използва следният код UBERXSOFIA.

Освен това можеш да спечелиш и допълнително безплатно пътуване като използваш индивидуалния си код и го предоставиш на приятел. Така и двамата ще получите безплатно пътуване на стойност до 15 лв.

Към 2021 година UBER не оперира натериторията на България. Да се надяваме, че скоро отново ще можем да се възползваме от услугите им.

Подобни статии

4.5 2 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] чули за Uber до сега. Ако все пак не сте можете да видите ТУК как […]