15% отстъпка за всички тениски с код dimitkoster2018

5 начина как да продаваме и да печелим от eBay

5
Как да продaваме в eBay

Как да продаваме в eBay…

През последните няколко месеца се интересувам много от това как да продаваме в eBay и как могат да се правят пари от това. Това беше и едно от първите неща за правене на пари онлайн, които пробвах. Все още eBay е нещо ново – особено за страни като България, но в същото време и машина за пари за много хора (особено за САЩ).

Прочетох много успешни истории от хора, които вече правят прави, продавайки в eBay, но не повярвах на всички тях. Нямах никаква представа как работи всички и от къде мога да намеря стоки, които да продавам, тъй като не произвеждам нищо. Всичко това ми беше много чуждо.

През 2006 година вече бях чул за eBay и си бях открил сметка. Няколко години по-късно започнах да публикувам за продажба част от старите си вещи – ей така на шега. За да видя как работи целия процес. И за мой късмет успях да продам няколко стари вещи – картина, няколко играчки. Сумите не бяха големи, но в крайна сметка се получи. Дори имах малка печалба след като приспаднах таксите и транспортните разходи.

Какво научих докато продавах в eBay…

Продавайки неща е eBay направих доста грешки, няколко пъти дори бях на загуба, но това ми помогна да разбера целия процес и да създавам все по-успешни обяви. Едно от най-важните неща, които научих е, че преди да започнем да продаватме в eBay трябва да си напишем домашното и при това да го направите правилно, особено ако инвестирате някаква сума за продукти, които искате да продавате. И особено, че сумата, която можете да спечелите зависи от това колко добре познавате продукта, който продавате.

През последните 1-2 години eBay се промени страшно много, търговете вече не привличат толкова голям интерес, но все още има страхотни възможности и всеки може да започне на продава в eBay и да печели допълнително от това. Някои хора живеят от това, други се освобождават от излишната си стока или вещи. Други като мен го правят заради допълнителните доходи, които осигурява.

Защо да продаваме в ebay…

Едно от най-големите предимства на това да продаваме в eBay е, че можем да продаваме всичко – от електроника, джаджи, инструменти, старинни стоки, колекционерски ценности, електронни книги и ръководства и всичко друго, за което се сетите. Да започнем да продаваме в eBay е лесно и евтино. Всичко, което ни е необходимо е да намерим продукт или услуга, която се търси, да купим или да създадем този продукти или услуга – да го намерим на възможно най-ниската цена и да го продадем с печалба.

Ако нямате опит в продажбите в eBay можете да поръчате ръководството „Как да продаваме в eBay – ръководство на начинаещи

Ако вече имате акаунт в ebay.com ето няколко начини, които използвам аз за да печеля допълнителни доходи и които съм сигурен, че ще помогнат и на вас.

Моите 5  начина да печеля от eBay

1. Продайте ненужните си вещи в eBay

Ако не знаете какво точно и къде да търсите продукти за продаване, започнете с нещата от вашия дом. Сигурен съм, че имате неща, които вече не ви трябват или просто сте получили подарък, който не харесвате. Повечето хората започват именно от там – освобождават се от „боклуците“ си срещу скромна печалба. Огледайте се около себе си – вижте в мазето, в шкафа, в гаража  – със сигурност ще намерите нещо за продаване. Почистете го, направете няколко снимки, определете вашата справедлива цена, проверете конкуренцията и го пуснете за продажба.

За да постигнете високи продажби е задължително да подберете правилните ключови думи за ebay, които се харесват от клиентите.

2. Предложете собствена услуга

Не е необходимо да бъдете страхотен писател или гадател за правите пари в ebay. Със сигурност умеете да правите нещо добре, имате някакъв талант или просто знаете нещо, за което хора са склонни да платят. Може би ръководство за това как се рисува заек, как се прави таблица в excel или просто как да си направите Facebook профил. Дори можете да предложите услуга, която да предлага на хора да продавате вместо тях срещу малка комисионна. Има толкова много хора, които нямат времето да го направят само или просто не знаят как. Помогнете им да се отърват от излишните неща и вземете своя дял от печалбата.

3. Купувайте в пакети и продавайте поотделно

Това е един от най-използваните методи за печалба. Има търговци на едно в почти всички категории продукти. Може да се намери продукт, който да струва $5, но да се продават 50 броя за $100, което прави по $3 печалба за вас.Тук е необходимо малко проучване, но след това печалбата ще е доста по лесна. Голяма част от начинаещите избират този метод, защото изглежда много лесен, но всъщност не е така. Напишете си домашното. Вижте какви продукти на каква цена се продават и след това търсете големите количества. Придържайте се към тенденциите, които са актуални.

4. Използвайте Drop Shipping

Това е висшата лига. Може би най-лесния и доходоносен начин, но може би и най-трудният. Лесен защото не се занимавате с опаковане, транспортиране и други процеси по логистиката на продукта. Труден, защото не е лесно да намерите подходящата drop shipping компания. Но когато го направите усилията ви ще бъдат възнаградени. След като продадете продукта просто трябва да изпратите парите на търговеца, като задържите вашата комисионна. Лесно, нали?

5. Купувайте неща от сайтовете за обяви и ги продавайте в eBay

Следете обявите в сайтове като Prodavalnik и други подобни. Винаги може да изскочи интересен продукт на добра цена. Можете да използвате опцията „want it now“ в eBay за да проучите какво търсят потребителите там и след това да направите проучване в сайтове за обяви.

Ето един жокер от мен: В Prodavalnik има секция „Подарявам“. Там хората подаряват неща, от които нямат нужда. Вие трябва само да ги вземете безплатно и да ги продадете в eBay.

Ако нямате опит в продажбите в eBay можете да поръчате ръководството „Как да продаваме в eBay – ръководство на начинаещи

ebay - banner

Абонирай се за Новини 

This Post Has 2 Comments

Коментирай

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Menu