Kak-da-prodavame-v-ebay

5 начина как да продаваме в eBay и да печелим от това + видео

5 1 vote
Рейтинг на статията

Защо и как да продаваме в eBay

През последните няколко месеца се интересувам доста от това как да продаваме в eBay. И как могат да се правят пари продавайки в ebay? Всъщност това беше и едно от първите неща за правене на пари онлайн, които пробвах.

Когато направих първите си продажби в eBay беше нещо ново (2011) – особено за страни като България. В същото време и машина за пари за много хора (особено за САЩ).

Прочетох много успешни истории от хора, които вече правят сериозни продажби, продавайки в eBay, но не повярвах на всички тях. Нямах никаква представа как работи всичко.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


От къде мога да намеря стоки, които да продавам?

Как точно да публикува обява и да спечеля от продажбата?

Всичко това ми беше много чуждо.

През 2006 година вече бях чул за eBay и си бях открил сметка. Няколко години по-късно започнах да публикувам за продажба част от старите си вещи – ей така на шега. За да видя как работи целия процес. И за мой късмет успях да продам няколко стари вещи – картина, няколко играчки. Сумите не бяха големи, но в крайна сметка се получи. Дори имах малка печалба след като приспаднах таксите и транспортните разходи.

Какво научих докато продавах в eBay…

Продавайки неща в eBay направих доста грешки.

Няколко пъти дори бях на загуба. 😥

Всичко това ми помогна да разбера целия процес и да създавам все по-успешни обяви.

Едно от най-важните неща, които научих е, че преди да започнем да продаваме в eBay трябва да си напишем домашното. Освен това да го направим правилно. Това е особено важно ако инвестирате някаква сума за продукти, които искате да продавате. Трябва да имате предвид, че сумата, която можете да спечелите зависи от това колко добре познавате продукта, който продавате.

През последните 1-2 години eBay се промени страшно много. Търговете вече не привличат толкова голям интерес. Все още обаче, има страхотни възможности и всеки може да започне на продава в eBay и да печели допълнително от това. Някои хора живеят от това, други се освобождават от излишната си стока или вещи. Трети, като мен го правят заради допълнителните доходи, които осигурява.

Защо да продaваме в eBay

Eдно от най-големите предимства на това да продаваме в eBay е, че можем да продаваме всичко. Като започнем от електроника, джаджи, инструменти, минем през старинни стоки, колекционерски ценности и стигнем до електронни книги и ръководства и всичко друго, за което се сетите.

Да започнем да продаваме в eBay е лесно и евтино.

Всичко, което ни е необходимо е да намерим продукт или услуга, която се търси. Можем да купим даден продукт на по-ниска цена и да го продадем в ebay на по-висока цена. Ако нямате опит в ebay можете да разгледате ръководството Как да продаваме в eBay – ръководство на начинаещи

Моите 5 начина да печеля от eBay

Ако вече имате акаунт в ebay.com, ето няколко начини, които използвам аз, за да печеля допълнителни доходи и които съм сигурен, че ще помогнат и на вас.

1. Продайте ненужните си вещи

Ако не знаете какво точно и къде да търсите продукти за продаване, започнете с нещата от вашия дом. Сигурен съм, че имате неща, които вече не ви трябват или просто сте получили подарък, който не харесвате.

Повечето хората започват именно от там – освобождават се от „боклуците“ си срещу скромна печалба. Огледайте се около себе си – вижте в мазето, в шкафа, в гаража  – със сигурност ще намерите нещо за продаване. Почистете го, направете няколко снимки, определете вашата справедлива цена, проверете конкуренцията и го пуснете за продажба.

За да постигнете високи продажби е задължително да подберете правилните ключови думи за ebay, които се харесват от клиентите.

2. Как да продаваме в eBay собствена услуга

Не е необходимо да бъдете страхотен писател или гадател за да правите пари в ebay. Със сигурност умеете да правите нещо добре. Имате някакъв талант или просто знаете нещо, за което хора са склонни да платят.

Може да започнете с ръководство за това как се рисува заек, как се прави таблица в excel или просто как да си направите дървена масичка с поставка за вино.

Дори можете да предложите услуга, която да помага на хора да продавате вместо тях срещу малка комисионна. Има толкова много хора, които нямат времето да го направят сами или просто не знаят как. Помогнете им да се отърват от излишните неща и вземете своя дял от печалбата.

В следващото видео ще ви покажа как да създадете първата си обява в eBay, като за демонстрацията използвам продукт с вариации – тениски. При създаването на обявата се избира различен размер и цвят на продукта. Ако нямате разновидности, просто пропуснете стъпката.

Изгледайте видеото – по долу или го вижте директно в YouTube – Видео ръководство Как да продаваме в eBay

3. Купувайте в пакети и продавайте поотделно

Това е един от най-използваните методи за печалба. Има търговци на едро в почти всички категории продукти. Може да се намери продукт, който да струва $5, но да се продават 50 броя за $100, което прави по $3 печалба за вас. Тук е необходимо малко проучване, но след това печалбата ще е доста по лесна.

Голяма част от начинаещите избират този метод, защото изглежда много лесен, но всъщност не е така. Напишете си домашното. Вижте какви продукти и на каква цена се продават и след това търсете големите количества. Придържайте се към тенденциите, които са актуални.

4. Използвайте Dropshipping, за да продавате в eBay

Въпреки, че това е малко рискован метод той е доказан като начин, който носи продажби и печалба. Това е висшата лига. Може би най-лесния и доходоносен начин, но може би и най-трудният.

Лесен защото не се занимавате с опаковане, транспортиране и други процеси по логистиката на продукта. Труден, защото не е лесно да намерите подходящата drop shipping компания или продукти. Но когато го направите усилията ви ще бъдат възнаградени. След като продадете продукта просто трябва да изпратите парите на търговеца, като задържите вашата комисионна. Лесно, нали?

Tова, което мога да споделя с вас е един сайт, който ви позволява да продавате POD (print-on-demand) продукти без да имате налична стока. Във видеото показвам как да създатете първата си обява в eBay. Преди време когато имах продажба на тениска я поръчвах в печатница тук в България. След това отивах до печатницата да я взема, а след това и до пощатата, за да я изпратя.

Всичко това вече не е необходимо след като открих Printful. Това е сайт за печат на тениски и не само на тениски, който има бърза и лесна интеграция с eBay. Необходимо е да създадете продукт в Printful и след това да го синхронизирате с eBay акаунта си.

След като получите поръчка в eBay, просто влизате в Printful u я потвърждавате. Това е всичко.

От тук нататък всичко се поема от платформата, включително и качването на tracking номер в eBay.

5. Купувайте неща от сайтовете за обяви и ги продавайте в eBay

Следете обявите в сайтове като OLX (бивш Prodavalnik) и други подобни. Винаги може да изскочи интересен продукт на добра цена. Можете да използвате опцията „want it now“ в eBay за да проучите какво търсят потребителите там и след това да направите проучване в сайтове за обяви.

Ето един жокер от мен: В OLX има секция „Подарявам“. Там хората подаряват неща, от които нямат нужда. Вие трябва само да ги вземете безплатно и да ги продадете в eBay.

Нещо друго, което можете да направите е да пообиколите магазините в периоди на намаления и да харесате продукти, които смятате, че можете да продадете на по-добра цена.

Такива могат да бъдат портфейли, колани, чанти, бижута, играчки и action фигури и други, които са универсални като размери. Избягвайте дрехи и обувки, тъй като има голяма вероятност те да не паснат на купувача.

Ако нямате опит в продажбите в eBay можете да поръчате ръководството „Как да продаваме в eBay – ръководство на начинаещи

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

[…] 10. 5 начина как да продаваме и да печелим от eBay – статия, която показва как може да се печели от продажби в eBay […]

[…] с възможностите за допълнилни доходи, а именно – 5 начина как да продаваме и да печелим от eBay – (6 132 […]