photo of man having an online education session

5 начина за генериране на допълнителни доходи още днес

5 1 vote
Рейтинг на статията

Странични или допълнителни доходи

В какво сте добри?

Сигурно има нещо, от което разбирате.

Това може да бъде сферата, в която работите или пък вашето хоби. Помислете какво можете да правите добре. Със сигурност ще намерите начин как да правите пари от това и да го превърнете в начин за генериране на допълнителни доходи. Можете да създадето онлайн курс, а напишете електронна книга или пък да стартирате YouTube канал или блог.


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Много хора дори не осъзнават, че имат уникални способности.

Имам един познат, който е много добър в пазарлъка. И изкарва пари от това.

Как ли?

Когато си купувате кола, наемате квартира и т.н. той идва с вас. Започва да преговоря (по-скоро да се пазари) за намаляване на цената и след като постигне отстръпка му давате процент от сумата, която ви е спестил. Така той има интерес да ви издейства възможно най-голямата остъпка от цената.

Ако пък имате някакви технически умения – напрамер работите много добре с PhotoShop – можете да напишете електронна книга със съвети или пък да си направите Youtube канал.

Ето още един пример как можете да превърнете своето хоби в средство за генериране на допълнителен доход.

Това е youtube канала на един българин, който живее в Германия и обича да кара мотор. Той започна да описва своите пътувания и да споделя опита си. За около 1 година и половина успя да направи 40 000 абоната в youtube. (Към август 2021 г. абонатите са 118К, а към декември 2022 – 126К. Това е наистина впечатляващо)

you-tube-pavlin

Това от своя страна, му дава допълнителни възможности. Може да продава своята електронна книга, да продава стикери и тениски със логото си и т.н. Освен това създаде и онлайн курс, в който помага на мотористи, да се подготвят по-по-добре за дълго пътуване. Не е лесно – но е напълно възможно.

Афилиейт програми

Това може би е един от най-харесваните от мен начини за генериране на допълнителни доходи. Какви са предимствата и недостатъците на този вид бизнес можете да видите в статията, която написах преди известно време.

За да бъдете успешни – просто трябва да споделите с вашите последователи какво правите добре. В примера, който ви дадох по-горе Павлин споделя своя опит с мото екипировка, аксесоари и т.н. След това дава афилиейт линк към продуктите и от всеки който си закупи продукт получава малък процент.

Ако обаче намерите някаква сериозна ниша – можете да изкарвате достъчно големи допълнителни доходи, с които да покривате месечните си разходи всеки месец.

Разбира се има и хора, които са превърнали това в свой основен доход. Обикновено това са хора, които са насочени към англоговорящия пазар и не се ограничават само с родния си език.

Продайте старите си вещи

Точно преди няколко дни разчиствах в шкафове и гардероби и открих няколко мобилни телефона, които не използвам вече. Набързо направих няколко снимки и пуснах безплатни обяви в OLX. Получих доста обаждания и съобщения за телефоните и рамките на една седмица продадох трите си стари телефона.

Разковничето беше, че ги пуснах с около 20 лв. по-евтино от останалите обяви.

В същото време разчистих и гардероба и се оказа, че имам доста дрехи, които не съм обличал отдавна. Едно пране, гладене, няколко хубави снимки и …. 10 дни по-късно имах около 100 лв. Освен това се освободи доста място в гардероба.

The form you have selected does not exist.

Сега съм си поставил за задача в следващият свободен уикенд да се заема с разчистване и на мазето. Там има складирани джанти от старата кола, ауспух на мотора, велосипед, който не съм използвал от повече от 2 години, няколко въдици и т.н. И това са само нещата, за които се сещам на първо четене. Сигурен съм, че има още много неща, които даже съм забравил.



Икономика на споделянето

21 век е векът на информацията.

Никога преди не сме били толкова информирани и не сме разполагали с толкова много информация. В същото време от няколко години се наблюдава увеличаване на индустрията за peer-to-peer споделяне.

Примери за това са AirBNB, UBER, bondora, Task rabbit, Taxify, Iuvo и много други сайтове и приложения, чрез които можете да наемете квартира, кола, колело, да вземете кредит онлайн.

И всичко това на много по-ниска цена. Освен, че можете да наемете стая или апартамент за своята почивка, ако имате имот можете да го включите в AirBNB и да получавате доходи от него. Също така не са за пренебрегване и сайтовете за p2p кредитиране, даващи доходност от 5% до 15%.

Между другото ако още нямате регистрация в AirBNB направете си сега и ще получите $41 бонус, които можете да използвате при следващото ви пътуване.

Спортни залози

Да, знам.

Това е най-сигурният начин да си загубите парите.“

Чувал съм го и преди. И тук съм и съгласен и не съгласен.

Да, безспорно спортните залози крият огромен риск. За неподготвените!

Но ако няма план, стратегия и екшън план, ще се провалите във всяка една област.

Ако обаче си напишете домашното спортните залози от хазарт могат да се превърнат в сериозен канал за генериране на допълнителни доходи. Ако следвате няколко прости принципа, придържате се към избраната стратегия можете да очаквате между 15% и 30% доходност на месец, със сравнително ниски нива на риск.

Към момента на писане на тази статия ROI (доходността) е 22% за месец март 2018. Ако искате да започнете да печелите от това още днес -вижте стратегията, която използвам за допълнителни доходи от спортни залози.


Какъв е вашият начин чрез който си генерирате допълнителни доходи? Ще се раздвам да споделите в коментарите под статията.

Подобни статии

5 1 vote
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments