idei-za-dopylnitelni-dohodi

6 идеи за допълнителни доходи (в условия на инфлация)

3 2 votes
Рейтинг на статията

Моите 6 идеи за допълнителни доходи

Всички са забелязали, че цените растат. Нивата на инфлация през 2022 година са рекордно високи. Всичко това увеличава разходите на семействата. В подобна ситуация сигурно сте се запитвали как да си осигурите допълнителни доходи. В тази статия ще се опитам да дам 6 идеи, които биха могли да ви помогнат.

Дори и да имате работа в момента, инфлацията може да повлияе на спестяванията и разходите ви. Ето защо е важно да си осигурите допълнителен източник на доходи и други възможности и начини за печелене на пари.

Получавай полезни новини всяка седмица


🔥 Вземи 10 лв бонус от MyFin с промо код DI00KQBR - виж подробности тук


Допълнителни доходи – защо е важно да ги имаме?

Афилиейт маркетинг

Афилиейт маркетингът е може би сред първите неща, за които се сещам когато някой заговори за допълнителни доходи.

Защо?

Защото афилиейт маркетингът дава страхотни възможности!

Независимо в каква сфера сте силни или имате познания, можете да намерите компания, която предлага комисионна когато изпратите клиент. Независимо дали препоръчвате книги с безплатна доставка, софтуер, онлайн кредит или храна за кучета, можете да намерите поне няколко компанни готови да ви платят комисионна за всеки клиент.

Един от вариантите е се запишете към всеки търговец отделно и да получите афилиейт код от него, който да вградите в своите линкове. Друг вариант е да се включите към афилиейт мрежа. Сред най-популярните афилиейт платформи са Awin, CJ.com. Ако искате да се включите в афилиейт платформа с български търговци можете да изпробвате Profitshare.bg.

Продай ненужните си вещи

Звучи очевидно, но много хора не се сещат за този метод за генериране на допълнителни доходи. Сигурен съм, че имате много вещи, вкл. дрехи, които не използвате или не сте използвали от няколко месеца или години. Проверете в мазето, тавана или килера. 100% ще откриете нещо, което вече не ви е необходимо. Това може да се превърне в пари. Особено, ако е по-старо – особено от времето на „соца“.

Единственото, което трябва да направите е да позабършете от праха, да направите няколко снимки, да сложите разумна цена и да го публикувате в няколко сайта за обяви или Facebook групи.

Ще бъдете изненадани колко хора биха искали да притежават точно това, от което вие искате да се отървете.

Един съвет – не се опитвайте да забогатеете, като продадете един боклук. Сложете сравнително ниска цена. Така си гарантирате, че ще намерите купувач много по-бързо. Това за вас са пари, а освен това ще освободите място.

Повторете упражнението няколко пъти и рамките на месец може да си докарате още 1 заплата от продажбата на старите и непотребни вещи.

Писане на ревюта в Capterra.com

Capterra.com e сайт, който прави сравнение на софтуерни продукти. Имат наистина впечатляваща база от софтуери. Ако като потребител искате да намерите описание и обратна връзка от други потребители – това е мястото. Ако пък решите да си купите даден софтуерен продукт, след като сте били на сайта на Capterrа, е много вероятно те да получат комисионна за това (отново афилиейт маркетинг).

Ето защо те имат интерес да имат повече ревюта на реални потребители, които използват даден продукт. Точно затова предлагат и възнаграждение ако напишете ревю. Това възнаграждение варира от $5 до $30 за различни продукти. В тази статия – Допълнителни доходи от писане на ревюта, съм описал подробно как можете да започнете да печелите допълнителни доходи.

Почасова работа

Да, допълнителна работа, за допълнителни доходи. Ако наистина искате да увеличите доходите си, ще е необходимо да се лишите от комфорта да седите на дивана и да търсите в интернет идеи за допълнителни доходи. Трябва да предприемете действия. Ето няколко насоки от къде да започнете:

Доставка на пица

Пица Domino’s имат нужда от хора, които да доставят пиците им от ресторанта до дома на клиентите. Много е вероятно ако живеете в по-голям града близо до вас да има ресторант на Domino’s. Влезте в сайта им и вижте свободните позициите в момента. Хубавото на тази работа е, че можете да си избирате между 4, 6 и 8 часови смени, в зависимост от вашето свободно време. Освен заплащането на час, получавате и заплащане за всяка направена доставка, а много често клиентите оставят и бакшиш. За 6 часа 3-4 дни в седмица можете да си докарате средна работна заплата или около 1500 лв.

Още няколко идеи за допълнителни доходи и доставка на храна

Да, да доставяте храна прилича на това да доставяте пица, но не съвсем. Сугурно сте виждали млади хора, каращи колела, които имат големи жълти или оранжеви раници. Това са доставчите на храна на две от най-големите компании – Glovo u TakeAWay. Те доставят храна не само от една верига ресторанти, а от множество такива. За наличните свободни места в Glovo вижте на техния сайт.

Зареждане на електрически скутери

Фирмата за електрически скутери под наем Lime наема хора, които да събират и зареждат батериите на техните електрически тротинетки. Това, което трябва да направите е да си свалите тяхното приложение за мобилни телефони и да си попълните данните. Очаквайте да ви се обадят или да ви изпратят имейл. След това получавате заплащане отново на базата на свършената от вас работа, т.е. брой заредени тротинетки.

Ако и вие имате идеи за допълнителни можете да ги споделите в коментар под статията.

Подобни статии

3 2 votes
Рейтинг на статията
Subscribe
Notify of
guest

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments